سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی مطرح کرد؛
آذربایجان شرقی ۳۰ هزار هکتار تالاب دارد
سرپرست سازمان حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از وجود ۲۷ تالاب به مساحت ۳۰ هزار هکتار در استان خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی،حسنزاده در نشست خبری به مناسبت روز جهانی حفاظت از تالابها از وجود ۲۷ تالاب به مساحت ۳۰ هزار هکتار در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: تالابها نقش ویژهای در زیستبوم استان دارند ولی متاسفانه برخی از تالابها در تابستان به دلیل کمآبی خشک میشوند.
وی اصلیترین مشکل تالاب قوریگل را استفاده بیش از حد از سفرههای آب زیرزمینی اطراف عنوان کرد و افزود: خوشبختانه تدابیری برای جلوگیری از استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی اتخاذ شده است.
وی ادامه داد: وجود، زیبایی، ارزش و اکوسیستم این منطقه مدیون تالاب قوریگل است که در غیر این صورت شاهد بیرونقی این منطقه خواهیم بود.
وی به ترمیم کانال انتقال آب از رشته کوه سهند به تالاب قوریگل تاکید کرد و گفت: متاسفانه کانال آب به طول ۲۸ کیلومتر با مشکلات فنی مواجه شده است و نمیتوان از آن بهرهمند شد.
حسنزاده تصریح کرد: اعتبار ساخت کانال قوریگل اختصاص یافته و کانال ساخته شده ولی متاسفانه بخشی از این کانال با گذشت زمان از بین رفته است امیدواریم در راستای ترمیم کانال ارگانهای مختلف همکاری لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه با برآورد شرکت آب منطقهای حدود ۳۰۰ میلیارد تومان منابع مالی برای ترمیم کانال نیازمندیم ادامه داد: اگر اقدام عاجلی برای احیای تالاب صورت نگیرد شاهد خشک شدن تالاب قوریگل خواهیم بود که امیدواریم با مصوبات و برنامهریزیهای مناسب از این اتفاق در تابستان سال آینده جلوگیری کنیم.
وی از آبگیری ۳۰ درصدی تالاب قوریگل در فصل آبی امسال خبر داد و گفت: امسال در فصل آبی که از ۱۵ آبان ماه تا ۱۵ اردیبهشت سال آینده است حدود ۳۰ درصد تالاب آبگیری شده است.
سرپرست سازمان محیطزیست آذربایجان شرقی با بیان اینکه هر هکتار تالاب ارزشی به اندازه ۱۰ هکتار جنگل دارد گفت: ما در استان ۳۰ هزار هکتار تالاب داریم که ارزش آن به اندازه ۱۶۰ هزار هکتار جنگلهای ارسباران است.
وی تصریح کرد: من از سال ۱۳۸۵ در مورد طرح ملی تالابها در تلاش و تحقیق بودهام و در این راستا توانستیم با حضور و مشارکت استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، جوامع محلی و تمام ذینفعان سند جامع مدیریت دریاچه ارومیه را تصویب کنیم.
وی سازمان محیط زیست را دستگاهی ناظر دانست و گفت: ما متولی انجام امور نیستیم ولی ما با دستگاههای مختلف در چارچوب قانون برای رسیدن به الزامات محیط زیستی تعامل خواهیم داشت.
حسینزاده از فعالیت ۴۰ خانه محیطزیست در استان خبر داد و گفت: از ۴۰ خانه حدود ۲۴ خانه محیط زیست فعالیت پررنگی دارند.
وی به نشت شیرابه زبالهگاه به رودخانه کومور چایی اشاره کرد و گفت: به دلیل اینکه یکی از لولههای انتقال شیرابه با سهلانگاری مسدود شده بود شیرابه زباله نسبتا سنگین به سمت رودخانه کومور چایی و زمینهای کشاورزی اطراف این رودخانه جاری شده است.
گفتنی است در پایان این مراسم از دو انیمیشن در موضوعات آتشسوزی و زباله در تالابها با حضور رئیس محیط زیست استان و اصحاب رسانه رونمایی شد.