• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۳۶۵۵
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۲۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

دستاورد‌های حوزه علوم شناختی در جهت هدایت جامعه به کار گرفته شود

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، بر لزوم اتخاذ رویکردی فعالانه و یافتن سازوکار‌هایی برای ناکارآمد کردن تلاش دشمن تأکید و ابراز امیدواری کرد دستاورد‌های حوزه علوم شناختی در جهت هدایت جامعه به کار گرفته شود.

دستاوردهای حوزه علوم شناختی در جهت هدایت جامعه به کار گرفته شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، نشست سالانه ستاد علوم شناختی، امروز ۲۳ خرداد با حضور سعید سرکار، رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی؛ عطاءاله پورعباسی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و جمعی از اساتید و فعالان این حوزه در محل معاونت علمی برگزار شد.

سعید سرکار در این نشست با تأکید بر اهمیت فناوری‌های شناختی و تأثیر شگرف آنها بر زندگی آحاد جامعه، نسبت به هرگونه غفلت در این حوزه هشدار داد.

وی با بیان اینکه اثربخشی اقتصادی، اجتماعی و راهبردی این فناوری‌ها بسیار بالاست، تصریح کرد: غفلت در این زمینه می‌تواند منجر به عقب‌ماندگی تاریخی، مشابه آنچه در انقلاب صنعتی رخ داد، شود؛ بنابراین تلاش برای حفظ پیشگامی در حوزه علوم و فناوری شناختی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

جنگ‌های شناختی؛ تهدیدی برای افکار و هویت ملی

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی با اشاره به شرایط جنگی موجود، بر اهمیت علوم شناختی در مواجهه با جنگ‌های شناختی تأکید کرد. وی اظهار داشت: دشمنان برای تسلط بر افکار و مغز‌های ملت ایران، از انواع ابزار‌های شناختی بهره می‌گیرند که آثار آن در نگرش جامعه، تسلط بر فرهنگ، بی‌معنا کردن ارزش‌ها، اعطای هویت جعلی به جوانان و از بین بردن تعصب و اعتماد به ملیت مشهود است.

سرکار در پایان بر لزوم اتخاذ رویکردی فعالانه و یافتن سازوکار‌هایی برای ناکارآمد کردن تلاش دشمن تأکید و ابراز امیدواری کرد: دستاورد‌های حوزه علوم شناختی در جهت هدایت جامعه به کار گرفته شود.

چهار محور اصلی و دو موج توسعه شناختی

عطاءاله پورعباسی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، در ادامه به تبیین چرایی اهمیت این حوزه پرداخت و ۴ محور «توسعه انسانی، رفاه و سلامت»، «امنیت ملی»، «اعتلای اقتدار علمی و عزت ملی» و «توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی نخبگان» را ستون‌های اصلی این مسیر برشمرد.

پورعباسی برنامه‌های کلان کشور را در قالب دو موج تشریح کرد: موج اول (۱۳۹۰ تا ۱۴۰۴) در این دوره تمرکز بر نهادسازی، ظرفیت‌سازی، تولید و بومی‌سازی دانش بود که فعالیت‌های ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی را در این بازه زمانی می‌توان در سه نسل به تبیین نشست؛ نسل اول، معرفی علوم شناختی، هویت‌بخشی، تبیین ضرورت‌ها، جلب توجه دانشگاه‌ها، تربیت نیروی انسانی و ایجاد زیرساخت‌های پژوهشی. نسل دوم: ارزیابی فرصت‌ها، اولویت‌گذاری، تیم‌سازی، جلب توجه سیاست‌گذاران و تکمیل زیرساخت‌ها و نسل سوم: تعمیق فعالیت‌های پژوهشی، توسعه نیروی انسانی، کاربردی‌سازی، شبکه‌سازی و توسعه زیست‌بوم است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی در ادامه به موج دوم (۱۴۰۵ تا ۱۴۲۰) با عنوان «توسعه زیست‌بوم و خلق ثروت دانش‌بنیان» اشاره کرد که بر ۷ راهبرد کلیدی شامل بازمهندسی زیست‌بوم با تمرکز بر فناوری، تسهیل فضای کسب‌وکار، توسعه ابزار‌های تأمین مالی، تمرکز بر فناوری‌های با هزینه پایین و پوشش گسترده، توسعه هدفمند زیرساخت‌های فناوری عصبی، ارتقای نظام حکمرانی شناختی و توسعه دانش علوم شناختی به عنوان پشتوانه فناوری استوار است.

وضعیت زیست‌بوم و آینده روشن

پورعباسی همچنین به آمار فعلی این زیست‌بوم اشاره کرد که شامل حدود ۹ هزار پژوهشگر، ۹۰۰ تا هزار فناور، ۱۶۰ شرکت فعال، ۳۰ مجموعه دانش‌بنیان، ۶۰ محصول تجاری‌سازی شده و بازاری به ارزش ۷۰ تا ۱۴۵ میلیون دلار (بدون احتساب دارو) است. وی تأکید کرد: علوم شناختی و فناوری‌های عصبی، از حوزه‌های پیشران و اقتدارآفرین مورد تأکید در قوانین بالادستی است و ستاد همچنان نقش حیاتی در سازماندهی و هماهنگی میان نهاد‌های آموزشی، پژوهشی و فناورانه ایفا خواهد کرد.

در پایان این نشست، با پیشنهاد حضار، مقرر شد جشنواره‌ای به پاس زحمات شهید دکتر کمال خرازی در دستور کار قرار گیرد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خلیج‌فارس از ایران جدانشدنی است و تا پای جان برایش می‌ایستیم
صدور کارت سوخت در منطقه اهواز از ۹ هزار کارت سوخت عدد گذشت
ضرورت خاموش کردن کولرهای اضافی در ساعات اوج مصرف در خوزستان
تغییر راهبرد ایران در تنگه هرمز؛ امنیت ملی مقدم بر آزادی کشتیرانی
برگزاری همایش داستان کوتاه میراث آذر در سراب 
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ تیر ۱۴۰۵
تشییع ۷ شهید جنایت آمریکا در هرمزگان
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
مهار آتش سوزی در مزارع گندم ازنا لرستان
در صورت جنگ زمینی می توانیم پایگاه آمریکا را تصرف کنیم
نوای حیدر حیدر ساکنان کیش در صد و چهلمین شب از حماسه خیابان
اوقات شرعی ۲۸ تیرماه ۱۴۰۵ به افق اهواز
پیش بینی هوای ۲۸ تیر در سمنان ؛ وزش باد شدید و گرد و خاک
لبیک مردم آذربایجان غربی به فرمان رهبرمعظم انقلاب
بهسازی و بهره‌برداری از جاده روستایی عبودی شادگان
تأکید مردم جنوب غرب خوزستان بر وحدت و مقاومت در شب صد و چهلم تجمعات
رفع افت فشار و قطع آب در دزفول با ترمیم شکستگی خط اصلی انتقال آب
قدردانی رهبر انقلاب از ملت عراق به‌ پاس تشییع امام شهید
آغاز به کار دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در حوزه قضایی هویزه
برگزاری نخستین اردوی جهادی خدمات رایگان چشم‌پزشکی در روستای سوادجان سامان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نتایج آزمون سمپاد بزودی
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است
ادامه روند صعودی قیمت طلا و سکه در بازار رشت، ۲۷ تیر ۱۴۰۵
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران
راهنمای تصحیح آزمون‌های تیر و مرداد ماه ۱۴۰۵
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند
غریب‌آبادی: آمریکا راهکار دیگری را غیر از جنگ انتخاب کند
انفجار دو فروند کشتی نفتکش با عبور از مسیر مین گذاری شده تنگه هرمز
حمله دوباره دشمن متجاوز به زیرساخت‌های هرمزگان
فرماندهی ندسا:در ساعات گذشته ۴ کشتی متخلف متوقف شدند
مازندران قهرمان کشتی پیشکسوتان کشور
موفقیت یک کیشوند در ششمین دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات و نوآوری ویژه فدراسیون جهانی مخترعان IFIA
حمله آمریکا به زیرساخت‌های غیرنظامی جنایت جنگی است
حمله کوبنده سپاه به پایگاه آمریکا در الازرق اردن
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان  (۹ نظر)
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران  (۳ نظر)
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است  (۲ نظر)
با ادامه حملات آمریکا، تهاجم سنگین ایران آغاز خواهد شد  (۲ نظر)
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند  (۲ نظر)
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند  (۲ نظر)
افشاگری معاون رئیس جمهور آمریکا درباره اپستین  (۱ نظر)
حمایت قاطع ارتش از سپاه دربرابر اقدام خباثت‌آمیز انگلیس  (۱ نظر)
زیرساخت بزنید همه زیرساخت‌های باقی مانده منطقه را می‌زنیم  (۱ نظر)
حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان با بمب های فسفری  (۱ نظر)
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۶ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حمله غافلگیرانه سپاه به مرکز فرماندهی عملیات دشمن در سوریه  (۱ نظر)
محل تجمع سربازان ارتش تروریستی آمریکا زیر حملات سپاه  (۱ نظر)
آمریکایی‌ها هر لحظه خود را به ساعت صفر نزدیک‌تر می‌کنند  (۱ نظر)
آتش‌سوزی ده‌ها هزار هکتار از جنگل‌های فرانسه  (۱ نظر)