• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۹۳۶۶۲
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۵
اردبیل » اجتماعی

تب کریمه کنگو در اردبیل مهار شد

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل از کنترل و مهار بیماری تب کریمه کنگو با سمپاشی یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع جایگاه نگهداری دام و سمپاشی روی بدن ۲۵۰ هزار راس دام استان طی سال گذشته خبر داد.

تب کریمه کنگو در اردبیل مهار شدبه گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، فرزاد جامعی روز جمعه با اشاره به فرارسیدن ماه‌های گرم سال و شروع فعالیت کنه‌های ناقل بیماری کشنده تب کریمه کنگو، بر رعایت نکات پیشگیری از گزش و ابتلای به این بیماری تاکید کرد.

وی با بیان اینکه دامداران در معرض خطر ابتلا به تب کریمه کنگو هستند، گفت: این بیماری جزو بیماری‌های بومی اردبیل بوده و در سال ۱۴۰۲ شیوع آن شدت یافت ولی با اقدامات پیشگیرانه و سمپاشی در سال ۱۴۰۳ موردی از ابتلای گزارش نشد ولی پارسال حدود هفت نفر مبتلا در استان شناسایی شدند.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل در خصوص خطر شیوع بیماری، افزود: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هر سال با گرم شدن هوا بروز و ظهور می‌کند و در اعیاد و مناسبت‌های خاص خطر شیوع افزایش می‌یابد.

جامعی گفت: بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) از مهم‌ترین بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان است که اساساً از طریق گزش کنه هیالوما و تماس با خون و ترشحات دام آلوده و انسان بیمار، قابل انتقال می‌باشد.

وی اضافه کرد: نشستن کنه‌ای خاص روی دام و تغذیه آن از خون می‌تواند عامل بیماری تب کریمه کنگو را منتقل کند، همچنین اگر انسان مورد گزش قرار گرفته یا بدون رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از احشای دام استفاده کند، احتمال انتقال بیماری وجود دارد.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل ادامه داد: این بیماری به جز تب خفیف چند روزه در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد، اما انتقال بیماری در انسان از طریق گزش کنه ها، له کردن آن با دست و یا پس از ذبح دام آلوده و تماس با خون و پوست لاشه و ترشحات دام آلوده اتفاق می‌افتد.

جامعی گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در صورت رعایت نکات بهداشتی به راحتی قابل پیشگیری و کنترل است.

وی افزود: برای پیشگیری از شیوع این بیماری اطلاع رسانی به دامداران، دهیاران و روستاییان در خصوص اهمیت درمان دام‌ها علیه انگل‌های خارجی از طریق انجام سمپاشی‌های دوره‌ای بدن دام و جایگاه‌های نگهداری دام در ابتدای هر فصل، سمپاشی مستمر میادین دام، خودداری از پشم چینی دام‌ها بدون استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی، افزایش نظارت بر بهداشت عمومی کشتارگاه‌های دام و مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی و کارگاه‌های قطعه‌بندی و بسته‌بندی گوشت قرمز و کنترل‌های قرنطینه‌ای ضروری است.

تب کریمه کنگو در اردبیل مهار شدسرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل با تاکید بر اینکه بیماری تب کریمه کنگو در حیوان علایم خاصی ندارد، اما انسان را تا مرز مرگ پیش می‌برد، گفت: برای کنترل این بیماری مردم باید گوشت مورد نیاز خود را از اماکن مورد تایید دامپزشکی تهیه و از خرید لاشه‌ها از اماکن غیرمجاز پرهیز کنند.

جامعی به مردم توصیه کرد هنگام خرید گوشت و فرآورده‌های خام دامی به ممهور بودن آن به مهر بهداشتی دامپزشکی و برچسبی شامل هویت دام، سن، جنس و حتی زمان کشتار که بر روی ساق پا در لاشه نصب می‌شود دقت و از خرید گوشت تازه از کنار روستا‌ها و حاشیه جاده‌ها خودداری کنند.

وی با بیان اینکه مردم از ذبح دام در منزل به جد خودداری کنند، اظهار کرد: کشتار هر نوع دام حتی دام‌های اهدایی توسط خیرین و نذورات در کشتارگاه باید انجام شود، هنگام ذبح و تماس با لاشه و قطعه قطعه کردن گوشت از وسایل حفاظتی مانند دستکش و عینک محافظ چشم استفاده شود و گوشت دام پس از ذبح حداقل به مدت ۲۴ ساعت و جگر، دل و قلوه (بافت‌های پرخون) به مدت ۴۸ در دمای یخچال نگهداری و سپس استفاده شود چرا که این امر منجر به از بین رفتن ویروس می‌شود.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل بیان کرد: همچنین باید از خوردن گوشت، دل و جگر خام و نیم پز دام تازه ذبح شده خودداری شود، در سفر به مناطق روستایی از تماس با دام‌ها خودداری شود، در صورت حضور در طبیعت از زیرانداز‌های غیرقابل نفوذ کنه استفاده شود، از جدا کردن کنه‌ها از روی پوست دام‌ها و له کردن آنها با دست اجتناب شود و دامداران هم در صورت مشاهده کنه در روی دام یا محل نگهداری دام با اداره دامپزشکی جهت سمپاشی فوری هماهنگی کنند.

جامعی اضافه کرد: با اینکه مقاومت ویروس این بیماری در برابر حرارت و سرما بسیار کم است و ویروس توان مقابله با محیط‌های اسیدی را ندارد، اما مردم دقت کنند که منجمد کردن گوشت سبب از بین رفتن ویروس نخواهد شد.

وی خواستار همکاری دامداران و روستاییان با تیم‌های دامپزشکی شد و گفت: عدم همکاری حتی یک نفر می‌تواند خطری بالقوه و تهدیدی برای سلامت عمومی جامعه باشد.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان اردبیل از شهروندان خواست، به توصیه‌های کارشناسان دامپزشکی توجه نموده و در صورت مشاهده کشتار غیر مجاز و یا موارد مشکوک در عرضه فرآورده‌های خام دامی مراتب را از طریق سامانه ۱۵۱۲ و یا شماره تلفن ۳۳۳۹۴۸۰۰ گزارش کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ادعای معاون ترامپ درباره تحقق اهداف آمریکا در جنگ علیه ایران
ادعای ترامپ: ایران بازار جدید است!
پیام عراقچی: شهادت سیدالشهدای انقلاب را نمی‌بخشیم
ابراز تمایل کانادا به بازگشایی سفارتخانه‌هایش در ایران و ونزوئلا
تطبیق جنگ ۱۲ روزه با جنگ احزاب و تأکید بر ناکامی دشمن
هشدار درباره تشدید جنگ ترکیبی و عملیات روانی آمریکا و رژیم صهیونی
استارت‌آپ میلیارد دلاری ایرانی‌تبارها برای شکستن انحصار هوش مصنوعی
آمادگی ناتو، برای رویارویی با روسیه
مجوز مجلس دانمارک به اعزام نیرو و تجهیزات به تنگه هرمز
رضا کلهر طلا گرفت؛ هستی ولی نژاد به نشان نقره رسید
نباید از اقدام ایران بدفهمی شود
عبور اکوادور از سد آلمان؛ صعود سه تیم از گروه E
۱۳ اسیر از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد شدند
برتری مجارستان مقابل ایران در هندبال ساحلی قهرمانی جهان
حماس: اشغالگران، نسل‌کشی در غزه را با محاصره و کشتار ادامه می‌دهند
مراسم عزاداری شام غریبان حسینی در جوار محل شهادت قائد شهید
سکوت یک دقیقه ای تیم اسپانیا برای قربانیان زلزله ونزوئلا
درگیری رزمندگان مقاومت و نظامیان صهیونیست در جنوب لبنان
رژیم صهیونیستی باز هم آتش بس در لبنان را نقض کرد
سازمان بین‌المللی دریانوردی تخلیه کشتی‌ها از تنگه هرمز را متوقف کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود
ورود سامانه بارشی به مازندران از شنبه شب
ظرفیت ۶۸هزار نفری کاردانی به کارشناسی ؛ جمعه آخرین روز مهلت ثبت نام
لفاظی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره ایران
حضور رئیس جمهور در جمع عزاداران عاشورای حسینی در تبریز
ورود ۲ دستگاه اتوبوس‌مدرن شهری به ناوگان اتوبوسرانی مشهد
برگزاری آیین شمع پایلاما در تبریز
اعمال روز عاشورا
واکنش قاطع قالیباف به دروغ الزام واردات محصولات آمریکایی
تازه ترین اثر حسن روح الامین منتشر شد
درگیری لفظی ترامپ با سناتور آمریکایی بر سر ایران
دولت برای رفع مشکلات معیشتی تلاش خواهد کرد
هرگونه تهدید علیه ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند
سپاه: عبور ایمن از تنگه هرمز تنها از مسیر‌های اعلامی ایران ممکن است
آئین نخل‌گردانی محرم در روز عاشورای حسینی ۱۴۰۵ _ استان البرز
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱۶ نظر)
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود  (۳ نظر)
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود  (۳ نظر)
شهرستان باوی صاحب بزرگترین شهرک صنعتی شمال خوزستان می‌شود  (۱ نظر)
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲  (۱ نظر)
یادگیری رایگان هنرهای سنتی؛ ثبت‌نام دوره‌های تابستانی در شیراز آغاز شد  (۱ نظر)
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه  (۱ نظر)
واکنش قاطع قالیباف به دروغ الزام واردات محصولات آمریکایی  (۱ نظر)
ماندگاری هوای گرم در اغلب مناطق خراسان رضوی تا پایان هفته  (۱ نظر)
سنای آمریکا به پایان جنگ با ایران رأی داد  (۱ نظر)
مجوز‌های بی‌ضابطه صنفی، علت ترافیک تبریز  (۱ نظر)
روز تاسوعا در کربلا چه گذشت؟  (۱ نظر)
اعتراض کتبی وزارت صمت به افزایش قیمت محصولات ایران خودرو  (۱ نظر)
ایران برای گسترش همکاری‌ها با هند آماده است  (۱ نظر)
ایمن سازی مسیر‌های اربعین در همدان  (۱ نظر)