• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۶۱۷۷
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۴
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

درخواست توقف واردات زغال‌سنگ تا تسویه بدهی فولادی‌ها

رئیس انجمن زغال‌سنگ ایران با اعلام انباشت مطالبات معادن از صنایع فولادی به وقوع بحران‌های کارگری، کاهش ایمنی معادن و تعطیلی قریب‌الوقوع این واحد‌ها هشدار داد و از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواست تا زمان تعیین‌تکلیف این بدهی‌ها، از صدور مجوز واردات زغال‌سنگ جلوگیری شود.

درخواست توقف واردات زغال‌سنگ تا تسویه بدهی فولادی‌ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، احمد دادوند، با اشاره به جایگاه حیاتی معادن زغال‌سنگ در تأمین خوراک صنایع فولاد کوره بلند، نسبت به تبعات ناشی از عدم ایفای تعهدات مالی خریداران (صنایع فولادی) به  وزیر صنعت، معدن و تجارت، هشدار داده است.

 رئیس انجمن زغال‌سنگ ایران با بیان اینکه معادن زغال‌سنگ با ایجاد حدود ۳۳۰ فرصت اشتغال مستقیم نقشی تعیین‌کننده در چرخه تأمین زغال‌سنگ موردنیاز صنایع فولاد در شرایط ناترازی انرژی کنونی کشور دارند، تأکید شده است: نیروی کار معادن به دلیل فعالیت در عمق چندصد متری زمین و شرایط خطرناک، همواره مورد توجه ویژه افکار عمومی و نهاد‌های نظارتی است و هرگونه اختلال در این حوزه می‌تواند به سرعت به بحران‌های اجتماعی و کارگری منجر شود.

دادوند در ادامه به تفاوت ساختار هزینه در معادن زغال‌سنگ نسبت به سایر صنایع اشاره کرده و گفت: در حالی که در سایر صنایع عمده هزینه‌ها صرف مواد اولیه و ماشین‌آلات می‌شود، در معادن زغال‌سنگ به‌طور متوسط ۶۵ درصد هزینه‌ها به دستمزد و خدمات مرتبط با نیروی کار اختصاص دارد. از آنجا که پرداخت دستمزد باید نقدی صورت گیرد و امکان ایفای تعهدات به روش‌های اعتباری وجود ندارد، هرگونه کمبود نقدینگی بلافاصله بر معیشت کارگران تأثیر منفی می‌گذارد.

رئیس انجمن زغال‌سنگ با اشاره به توافقات پیشین میان معادن و صنایع فولادی، از عدم پایبندی خریداران به تعهدات مالی خبر داده و آورده است:  صنایع فولادی در ماه‌های متمادی اخیر به تعهدات خود عمل نکرده و یا مبالغی بسیار کم و نامنظم پرداخت کرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که مطالبات انباشته معادن و کارخانه‌های زغال‌شویی نزد خریداران بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان است و امید به پرداخت این مطالبات روزبه‌روز کاهش می‌یابد.

وی هشدار داده است که تداوم این روند نه‌تنها حوزه کارگری را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه تأمین تجهیزات ایمنی و نگهداری معادن را نیز با مشکل مواجه خواهد کرد.

وی گفت: تجمیع عواملی مانند کاهش تمرکز و بهره‌وری نیروی کار به دلیل معوقات دستمزد، کاهش ضریب ایمنی معادن به علت عدم امکان تأمین تجهیزات حفاظتی، و مخاطرات ذاتی فعالیت در اعماق زمین، دامنه تأثیر را به سمت شکل‌گیری بحران‌های اجتماعی سوق می‌دهد و در نهایت معادن ناچار به کاهش تولید، تعدیل نیرو و تعطیلی خواهند شد.

رئیس انجمن زغال‌سنگ در بخش دیگری از نامه به پیامد‌های کلان تعطیلی احتمالی معادن اشاره کرده و نوشته است:در صورت تعطیلی معادن، نیاز کشور به ۳ میلیون تن زغال‌سنگ همچنان پابرجا خواهد ماند و ایران ناچار خواهد شد همین میزان را با قیمتی دو برابر (حدود ۵۰۰ میلیون دلار در سال) از خارج واردات کند.

رییس انجمن زغال‌سنگ ایران در پایان از وزیر صمت درخواست کرده است حداقل تا تعیین‌تکلیف بدهی معادن زغال‌سنگ، از صدور مجوز واردات زغال‌سنگ ممانعت شود. این درخواست در شرایطی مطرح می‌شود که به گفته فعالان این حوزه، زغال‌سنگ وارداتی به‌صورت نقدی و با قیمتی چندبرابر نمونه داخلی خریداری می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرهیز از سفر‌های غیر ضروری در مناطق کوهستانی چهارمحال و بختیاری
سطح روابط سیاسی باید به همکاری‌های اقتصادی تعمیم یابد
گشایش دهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان باحضور استاندار گلستان
مشکلات جاده ارتباطی آستانه اشرفیه به کیاشهر
ظرفیت‌های ترانزیتی ایران و قرقیزستان، پیوند‌های اقتصادی را تقویت کند
ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌ها برای کاهش تلفات جاده‌ای در استان زنجان
خبر‌های کوتاه استان گلستان، سه شنبه ۵ اسفند
برگزاری مراسم جمع خوانی قرآن کریم در حرم مطهر حضرت سبزقبا دزفول
ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان در مناطق کم برخوردار شهرستان نیمروز
اعلام قیمت تضمینی پیله‌تر ابریشم
دور حذفی فوتبال لیگ قهرمانان اروپا؛ امشب، آتلتیکو و اینتر به دنبال جبران نتیجه رفت
فعالیت‌های قرآنی مسجد قبا اهواز
آغازساخت ۳ بازارچه زنجیره‌ای در کرمان
دستگیری متهم فراری در هویزه
بهره‌گیری از اندیشه‌هاوتجربه‌های بزرگان تعلیم و تربیت
برگزاری جشن آرزوهای کودکان ایتام در گرمسار
پیشرفت ۸۵ درصدی بزرگترین مرکز مدیریت هوشمند ترافیک شهری کشور
پایش و رصد خودرو‌ها در مراکز معاینه فنی قم
باران آمد و گیلان دوباره زمستانی شد
تعمیر اساسی بریکر ۴۰۰ کیلوولت نیروگاه کارون ۳
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بزرگترین پل فلزی زیرقوسی در شمال کشور به ایستگاه پایانی رسید
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
واگذاری قطعات زمین در کرمان
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا استان فارس
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۸ استان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
نمایشگاه دستاورد‌های هنری دانش آموزان کیش  (۱ نظر)
برگزاری مسابقات جام رمضان در تبریز  (۱ نظر)