• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۳۳۹۱
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۸
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

نانوکاتالیست سبز کربن‌نیترید گرافیتی برای سنتز ترکیبات آلی

طرح پژوهشی دانشگاه مازندران، با حمایت بنیاد ملی علم ایران، نانو فوتوکاتالیزگر‌های سبز C ۳ N ۴ را برای سنتز ترکیبات آلی در حضور یا غیاب نور با موفقیت به پایان رساند.

احیای ترکیبات نیترو و حذف خطرات آن برای محیط زیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تهیه نانو فوتوکاتالیزگر‌های سبز بر پایه کربن‌نیترید گرافیتی C۳N۴ و بررسی عملکرد آن‌ها در سنتز ترکیبات آلی در حضور یا غیاب نور» طرح پژوهشی محمود تاجبخش جدیدی استاد تمام دانشگاه مازندران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

تاجبخش جدیدی با مدرک دکتری تخصصی شیمی - شیمی آلی از دانشگاه منچستر درباره این طرح توضیح داد: در میان تلاش‌های مختلف برای کشف روش‌ها و منابع انرژی پایدار، روش فوتوکاتالیستی به‌عنوان یکی از جذابترین و‌ امیداورکننده‌ترین روش‌ها در نظر گرفته شده است تا به‌طور مستقیم انرژی خورشیدی تجدیدپذیر را برای تولید انرژی سبز و پایدار و طیف وسیعی از کاربرد‌های محیط زیستی دریافت، تبدیل و ذخیره کند. وی افزود: فوتوکاتالیست‌های ناهمگن حاصل از نیمه‌رسانا‌های پودری به‌طور گسترده در زمینه‌های مختلفی مانند شکافت آب، اصلاح محیط زیست، احیای کربن‌دی‌اکسید و غیره مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: طی دهه‌های گذشته فوتوکاتالیست‌های مختلفی استفاده شده‌اند، اما در بین آن‌ها فوتوکاتالیست‌هایی که بر پایه کربن‌نیترید گرافیتی ساخته شده‌اند، به دلیل ارزان‌قیمت بودن، تهیه آسان از ترکیباتی مانند اوره و همچنین جذب در ناحیه مرئی و عدم نیاز به استفاده از نور ماورابنفش یکی از بهترین فوتوکاتالیست‌ها می‌باشند. در این پروژه کربن‌نیترید گرافیتی ابتدا برای جداسازی آسان از محیط، مغناطیسی شده و سپس کاتالیست نهایی با استفاده از اسیدآمینه آرژنین، نمک نقره و عصاره چای سبز سنتز شد.

وی ادامه داد: به‌علت اســــتفاده گــــسترده از نیتروبنــــزن در صنایع دفاعی، دارویی، رنگرزی و سایر صنایع، این ترکیب به‌عنـوان یکـی از آلاینـده‌هـای مهم آب‌های زیرزمینی مطرح است. نیتروبنزن همچنین ماده اصلی سوخت‌هـای مـصنوعی، پـاک‌کننـده‌هـا، لاسـتیک، مـواد منفجـره و محـصولات دیگر محسوب می‌شود که به همین علت، حجم زیادی از پـسماند حـاوی نیتروبنـزن بـه داخـل محـیط اکولوژیـک تخلیـه می‌شود.

تاجبخش جدیدی تصریح کرد: نیتروبنزن می‌تواند بـه‌راحتـی از طریــق پوســت بــدن جــذب شــود. ایــن ترکیــب در تماس‌های طولانی‌مدت ضربان قلـب را افـزایش داده و به‌شدت برای ارگان‌های بدن مثل کبد، کلیه، چشم‌هـا و شش‌ها مـضر محسوب می‌شود. به‌علاوه مقـادیر انـدکی از آن می‌تواند سـبب سـر درد، سـرگیجه، اسـتفراغ، خـونریزی داخلـی، ضـعف شـود.

وی تأکید کرد: اخیراً رویکرد بسیاری از مطالعات به استفاده از فوتوکاتالیست‌ها در حـذف نیتروبنزن معطوف شده است.

این محقق و پژوهشگر درباره نوآوری انجام شده در این طرح گفت: نتایج حاصل از این طرح می‌تواند منجر به احیای ترکیبات نیترو و حذف خطرات ناشی از این آلاینده برای محیط زیست شود و ترکیبات مفید آنیلین را با روشی نوین و بازده بالا تولید کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور مردم در صحنه‌های انقلاب سرمایه اصلی نظام اسلامی است
محدودیت جاده ای در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
تأکید نماینده بروجرد بر پیگیری مشکلات اصناف و بازاریان
پیش بینی هوای گرم و غبارآلود در سمنان
توقیف موتورسیکلت قاچاق در صومعه سرا
معرفی رئیس هیئت هاکی لرستان
رفع خاموشی جاده شهر چم‌گلک با پیگیری دادستان اندیمشک
تدارک میراث فرهنگی ایلام برای گردشگران نوروزی
بسته خبر‌های کوتاه دوم اسفند ماه ۱۴۰۴
جباری: امیدوارم فردا پیروز شویم
معرفی مسئول سازمان بسیج رسانه لرستان
توقیف ۱۱ دستگاه خودروی شوتی در تالش
پیام نماینده ولی‌فقیه در لرستان به مناسبت روز روحانیت و دفاع مقدس
خبر‌هایی از اطعام روزه داران در آشپزخانه های مهدوی
مس شهر بابک صدر نشین جدید لیگ یک فوتبال
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
گردشگری؛ پربازده‌ترین صنعت برای اقتصاد محلی است
مصاف داماش گیلان و مس کرمان در گام بیست و سوم
حل اختلاف تعدادی از کشاورزان ناصریه با ورود دادستان ریگان
عزم دولت برای پرداخت بدهی‌های خود به فعالان اقتصادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۰ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)