• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۳۲۰۶
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۳
البرز » اجتماعی

دانشجو موذن جامعه است

مشاور فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کرج، با تأکید بر نگاه شهید بهشتی به دانشجو به‌عنوان «موذن جامعه»، گفت:  شهید بهشتی معتقد بود «دانشجو موذن جامعه است»؛ به این معنا که دانشجو صرفاً یک فرد در حال تحصیل نیست، بلکه یک تفکر، مسیر و جریان اجتماعی است که از گذشته تا امروز نقش اثرگذار داشته است.

کرسی‌های آزاداندیشی از کارکرد واقعی فاصله گرفته‌اند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، پیمان پارسانژاد، مشاور فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کرج، با حضور در میزگرد رادیویی برنامه «رهیافت» به بررسی جایگاه دانشجو و چالش‌های کنشگری دانشجویی در سال‌های اخیر پرداخت و گفت: شهید بهشتی معتقد بود «دانشجو موذن جامعه است»؛ به این معنا که دانشجو صرفاً یک فرد در حال تحصیل نیست، بلکه یک تفکر، مسیر و جریان اجتماعی است که از گذشته تا امروز نقش اثرگذار داشته است.
 
پارسانژاد با تأکید بر ضرورت بازگشت به بحث اولویت‌ها گفت: اولویت‌های دانشجویی متناسب با شرایط زمان تغییر می‌کند؛ اگر در مقطعی دغدغه اصلی دانشجو مسائل فرهنگی بوده، امروز حوزه‌ها و موضوعات دیگری در اولویت قرار گرفته‌اند که باید به رسمیت شناخته شوند.
 
وی گفت: احیای فضای گفت‌و‌گو، آزاداندیشی و توجه به دغدغه‌های واقعی دانشجویان، می‌تواند دانشگاه را بار دیگر به کانون پویایی فکری و اجتماعی تبدیل کند.
 
هویت دانشجو، محور نقش‌آفرینی اجتماعی و از دستاورد‌های مهم انقلاب اسلامی است
 
استاد دانشگاه، با تأکید بر اینکه «دانشجو» مفهومی فراتر از یک عنوان مقطعی و متعلق به همه دوره‌هاست، گفت: هویت دانشجویی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های دنیای معاصر، نقش تعیین‌کننده‌ای در میزان اثرگذاری دانشجو در جامعه دارد و باید بیش از گذشته مورد توجه نهاد‌های علمی و اجتماعی قرار گیرد.
 
 امیر رحمانی با حضور در میزگرد تحلیلی برنامه زنده «رهیافت» به تبیین جایگاه هویت دانشجویی و نقش اثرگذار دانشجو در جامعه پرداخت و گفت:  واژه «دانشجو» یک عنوان مقدس و محدود به یک دوره خاص نیست،دانشجو فردی است که نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای در جامعه ایفا می‌کند. 
 
رحمانی با اشاره به اینکه تعریف هویت از سطح کلان به خرد، موجب تبیین دقیق نقش دانشجو می‌شود، افزود: هویت یکی از موضوعات اصلی در مطالعات اجتماعی است و این مفهوم دارای تاریخچه‌ای طولانی در تمدن بشری است؛ به‌گونه‌ای که انسان‌ها در طول تاریخ همواره بر اساس هویت شناخته شده‌اند.
 
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر دانشجو دارای نقش و اثرگذاری اجتماعی است، هویت او باید مورد توجه جدی قرار گیرد، گفت: یکی از دستاورد‌های مهم انقلاب اسلامی تأسیس و گسترش دانشگاه‌ها و افزایش جمعیت دانشجویی است نظام جمهوری اسلامی توجه ویژه‌ای به دانشگاه و دانشجو داشته و این مسئله زمینه‌ساز پیشرفت‌های علمی کشور شده است.
 
رحمانی با اشاره به افتخارآفرینی دانشجویان ایرانی در حوزه‌های مختلف از جمله علوم فضایی، پزشکی، فناوری‌های ماهواره‌ای و سایر عرصه‌های علمی، خاطرنشان کرد: فراهم شدن زمینه‌های اجتماعی مناسب، نقش مهمی در مؤثر بودن دانشجویان و بروز توانمندی‌های آنان در سطح ملی و بین‌المللی دارد.
 
وی تأکید کرد: توجه به هویت دانشجویی و تقویت نقش اجتماعی دانشجو، می‌تواند دانشگاه را به کانون تحول، پیشرفت و حل مسائل جامعه تبدیل کند.
 
 
مهدی طالبی، معاون سیاست‌ورزی ناحیه بسیج دانشجویی البرز، با حضور در برنامه زنده «رهیافت» و در میز گفت‌و‌گو با عنوان «نقش دانشجو در جریان شکل‌گیری انقلاب اسلامی» به بررسی وضعیت هویت دانشجویی و مطالبه‌گری در دانشگاه‌ها پرداخت.
 
وی با تأکید بر اینکه مطالبه‌گری و پرسش‌گری باید در دانشگاه شکل بگیرد، تصریح کرد: دانشگاه باید این هویت را ببیند، به آن استقلال بدهد.
 
وی خاطرنشان کرد: باید مطالبات جامعه به سمت مطالبات دانشجویی هدایت شود تا دانشگاه بار دیگر به عنوان محور آگاهی‌بخشی و مطالبه‌گری مؤثر در جامعه نقش‌آفرینی کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی ۲۴ تیم مسابقات قهرمانی والیبال کمتر از ۱۷ سال جهان
پیگیری مصوبات سفر قبلی رئیس دستگاه قضا به استان البرز
اعلام آمادگی اوقاف استان زنجان برای مشارکت در امر درختکاری
بازتاب رسانه‌ای گفت‌و‌گو‌ها در ژنو
رقابت مهارت و حرفه آموزی در دوگنبدان
رونق تولید روستایی در استان کرمان با تسهیلات کم‌بهره
باخت گل گهر به تراکتوردر دیداری حساس
عرضه مستقیم کالا‌های اساسی در روستا بازار اشنویه
سارق کش روزن خراسان رضوی در کرمان دستگیر شد
استاندار مازندران: سفر رئیس‌جمهور نقطه عطفی در شتاب توسعه استان بود
بهسازی ۹۰ درصد محور زنجان- قزوین
آموزش اقتصاد دیجیتال باید از مدرسه آغاز شود
پیگیری آخرین وضعیت اتصال سامانه بیمه های تکمیلی به نسخه الکترونیک
اولویت پرداخت تسهیلات کم بهره به طرح‌های خلاقانه روستایی در کرمان
کشف پارچه‌های ۲۰۰ میلیاردی قاچاق در لارستان
اقتدار پلیس کرمان در میدان مبارزه با مواد مخدر/کشف محموله بزرگ شیشه در سیرجان
آغاز به‌کار رسمی فرهنگسراهای مس در رابر و گلزار
اجرای طرح برخورد قاطع با خودرو‌های دارای تغییر وضعیت و عامل آلودگی صوتی در گیلان
بیش از ۳ هزار هکتار از مزارع گناباد، در خطر آفت سن مادری غلات
گرانفروشی برنج در فضای مجازی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
وقفه در مذاکرات ژنو؛ ادامه گفت‌و‌گو‌ها از ساعاتی دیگر
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد
عراق واردات ۴۶ محصول کشاورزی را ممنوع کرد
عمان: مذاکره‌کنندگان به راه‌حل‌های نوآورانه نزدیک شدند
آغاز فیلمبرداری کوچه ۶ متری در البرز
تخلفات رانندگی در سفر‌های نوروزی پر هزینه‌تر شد
تجلیل از برگزیدگان جشنواره مالک اشتر
قالیباف خطاب به آمریکایی‌ها: همه گزینه‌ها روی میز است
خبر‌هایی از برگزاری دوره آموزش تدبر درقرآن در مهدیشهر
ترامپ ترجیح می‌دهد بحران با ایران از راه دیپلماتیک حل‌ شود
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای
زیرساخت سامانه هوشمند سوخت در سیستان بلوچستان در حال به‌روزرسانی است  (۵ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
مرگ روزانه ۶۰ نفر در تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
توقیف خودرو با سرعت بالاتر از ۵۰ کیلومتر از حدمجاز در نوروز  (۱ نظر)
آمادگی ایران برای هر دو گزینه صلح و جنگ  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
ثبت درخواست‌های مردم مازندران از رئیس‌جمهور از طریق سامانه سامد  (۱ نظر)
تأکید اژه ای بر تسریع رسیدگی به پرونده‌های اغتشاشات  (۱ نظر)
ونس: رئیس جمهور آمریکا خواهان حل دیپلماتیک برنامه هسته‌ای ایران است  (۱ نظر)
مهلت ۵ روزه برای ترخیص کالا‌های اساسی ابلاغ شد  (۱ نظر)