• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۲۷۳۶
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۴
بین الملل » غرب آسیا
در گفتگوی آقای عراقچی با برنامه Morning Joe

ایران برای دیپلماسی و دفاع هم زمان آماده است

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در گفت‌و‌گو با برنامه Morning Joe گفت: ما برای صلح آماده‌ایم، برای دیپلماسی آماده‌ایم، همان‌قدر که برای دفاع از خود نیز آماده‌ایم.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما،‌ سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه در گفتگو با برنامه Morning_Joe گفت: ما برای صلح آماده‌ ایم، برای دیپلماسی آماده‌ایم، همان‌قدر که برای دفاع از خود نیز آماده‌ایم.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وزیر خارجه کشورمان افزود: یک نکته را باید تأکید کنم؛ هیچ راه‌حل نظامی برای برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد. این موضوع پیش‌تر آزموده شده است. حملات گسترده‌ای به تأسیسات ما انجام شد، دانشمندان ما ترور شدند، اما نتوانستند برنامه هسته‌ای ما را از بین ببرند. چرا؟ چون این برنامه به دست خود ما و دانشمندانمان توسعه یافته است. این فناوری متعلق به ماست و با بمباران و اقدام نظامی قابل نابودی نیست. تنها راه‌حل، دیپلماسی است. به همین دلیل آمریکا به میز مذاکره بازگشته و در پی توافق است. ما برای صلح آماده‌ایم، برای دیپلماسی آماده‌ایم، همان‌قدر که برای دفاع از خود نیز آماده‌ایم.

آقای عراقچی گفت: اگر کسی به دنبال راه‌حل برای برنامه هسته‌ای ایران است و می‌خواهد مطمئن شود این برنامه صلح‌آمیز باقی می‌ماند، تنها مسیر، مذاکره و راه‌حل دیپلماتیک است.

مجری از آقای عراقچی وزیر خارجه کشورمان پرسید: مایلم بپرسم دیروز کلیپی از سخنان رئیس‌جمهور پخش کردیم که می‌گفت توافق با ایران چیز خوبی خواهد بود. سپس ادامه داد که نرسیدن به توافق با ایران هم می‌تواند چیز خوبی باشد، که احتمال جنگ را تداعی می‌کند.
 
می‌توانید به ما بگویید فاصله ایالات متحده و ایران الان برای دستیابی به توافقی که بتواند از جنگ جلوگیری کند چقدر است؟
 
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ گفت: چند روز پیش در ژنو گفت‌وگوهای بسیار خوبی داشتیم، و توانستیم درباره موضوعات مرتبط با برنامه هسته‌ای و تحریم‌های آمریکا گفت‌وگو کنیم. و بر سر مجموعه‌ای از اصول یا اصول راهنمای مذاکرات و شکل احتمالی یک توافق به تفاهم رسیدیم. سپس از ما خواسته شد پیش‌نویسی از یک توافق احتمالی تهیه کنیم تا در دیدار بعدی درباره آن پیش‌نویس گفت‌وگو کنیم، مذاکره درباره متن آن را آغاز کنیم، و امیدواریم به نتیجه برسیم.
این مسیر پیش روی ماست و به نظرم این روند عادی هر مذاکره بین‌المللی است و توافق کردیم این مسیر را دنبال کنیم.
یک نکته را باید تأکید کنم این است که هیچ راه‌حل نظامی برای برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد. این موضوع سال گذشته آزموده شد و حمله گسترده‌ای به تأسیسات ما صورت گرفت. آن‌ها دانشمندان ما را شهید و ترور کردند، اما نتوانستند برنامه هسته‌ای ما را از بین ببرند.
 
آقای عراقچی افزود: چرا؟ چون این برنامه به دست خود ما و دانشمندانمان توسعه یافته است. این فناوری توسط ما توسعه یافته و متعلق به ماست و با بمباران و اقدام نظامی قابل نابودی نیست. تنها راه‌حل، دیپلماسی است. به همین دلیل است که آمریکا به میز مذاکره بازگشته و به دنبال توافق است.
 
وزیر خارجه ایران تأکید کرد: ما برای آن آماده‌ایم. ما برای جنگ آماده‌ایم و برای صلح هم آماده‌ایم. ما برای دیپلماسی و مذاکره آماده‌ایم همان‌قدر که برای جنگ آماده‌ایم.
فکر می‌کنم بار گذشته ثابت شد که ایران قادر است به بهترین شکل ممکن از خود دفاع کند، پس از دوازده روز جنگ، دشمنان ما چاره‌ای جز درخواست آتش‌بس بدون قید و شرط نداشتند. اگر دوباره چنین کاری کنند، وضعیت همین خواهد بود. اگر به دنبال توافق هستند، اگر راه‌حلی برای برنامه هسته‌ای ایران می‌خواهند، اگر می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است و برای همیشه صلح‌آمیز باقی می‌ماند، تنها راه‌حل، مذاکره دیپلماتیک و دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک است.
 
مجری برنامه از وزیر خارجه کشورمان پرسید: بدیهی است که گزارش‌هایی از هیئت آمریکایی و همچنین از هیئت ایران در برخی از مصاحبه‌های شما نیز نشان می‌دهد که شما در برخی موضوعات در مسیر مثبتی پیش رفته‌اید اما یک موضوع همچنان محل اختلاف است. ایالات متحده خواهان تعلیق دائمی برنامه غنی‌سازی شماست. می‌دانم که ایران تعلیق چندساله پیشنهاد کرده بود. اما آمریکا خواهان توقف دائمی غنی‌سازی از سوی ایران است. آیا ممکن است ایران هرگز به چنین موضعی برسد، یعنی پذیرش آن موضع حداکثریِ تعلیق دائمی برنامه‌های غنی‌سازی خود؟
 
آقای عراقچی در پاسخ گفت: فکر می‌کنم این گمانه‌زنی‌هایی که مطرح کردید درست نیست. ما اکنون با یکدیگر در حال کار هستیم. ما هیچ تعلیقی پیشنهاد نکرده‌ایم، طرف آمریکایی هم درخواست غنی‌سازی صفر مطرح نکرده است.
ایران برای دیپلماسی و دفاع هم زمان آماده است ایران برای دیپلماسی و دفاع هم زمان آماده است ایران برای دیپلماسی و دفاع هم زمان آماده است ایران برای دیپلماسی و دفاع هم زمان آماده است ایران برای دیپلماسی و دفاع هم زمان آماده است ایران برای دیپلماسی و دفاع هم زمان آماده است
 
مجری با قطع صحبت های وزیر خارجه کشورمان دوباره پرسید: بسیار خوب، اجازه بدهید همین‌جا صحبت شما را قطع کنم. چنین چیزی گزارش شده است، بنابراین می‌خواهم برای کسانی که برنامه را تماشا می‌کنند و آن گزارش‌ها را خوانده‌اند، موضع شما این است که ایالات متحده درخواست نکرده که غنی‌سازی به‌طور دائمی تعلیق شود؟ آیا این همان چیزی است که می‌گویید؟
 
آقای عراقچی پاسخ داد: بله. آنچه اکنون درباره‌اش صحبت می‌کنیم این است که چگونه اطمینان حاصل کنیم که برنامه هسته‌ای ایران، از جمله غنی‌سازی، صلح‌آمیز است و برای همیشه صلح‌آمیز باقی خواهد ماند، و در مقابل، ایران اقداماتی برای اعتمادسازی انجام دهد تا تضمین کند برنامه‌اش صلح‌آمیز باقی می‌ماند، و در مقابل، تحریم‌ها لغو شود.
 
مجری پرسید: آن اقدامات چیست، آقای وزیر؟ اکنون چه اقداماتی می‌تواند تضمین کند که برنامه هسته‌ای ایران همواره صلح‌آمیز باقی بماند؟
 
وزیر خارجه کشورمان پاسخ داد: هم تعهدات فنی وجود دارد و هم تعهدات سیاسی و اقدام‌های فنی‌ای که باید انجام شود تا اطمینان حاصل شود این برنامه صرفاً برای اهداف صلح‌آمیز است، و اکنون روی همین مسائل فنی کار می‌کنیم. به همین دلیل رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مذاکرات اخیر نقش بسیار سازنده‌ای ایفا کرد تا از طریق ارائه پیشنهادهای فنی بتواند به حل این مسئله کمک کند. بنابراین قطعاً اقدام‌های فنی‌ای وجود دارد که می‌توان انجام داد و تضمین کرد که برنامه ایران حتی نتواند منحرف شود این همان کاری است که در سال ۲۰۱۵ انجام دادیم، و معتقدم می‌توانیم دوباره آن را انجام دهیم، حتی به شکلی بهتر.
 
وزیر خارجه ایران افزود: این همان چیزی است که در حال حاضر روی آن کار می‌کنیم. من به تیم خود دستور داده‌ام، که روی جنبه‌های مختلف یک توافق احتمالی کار کنند. من در تماس مستقیم با رافائل گروسی هستم، پیشنهادهای او را دریافت می کنم و همچنین با طرف گفت‌وگوی خود استیو ویتکاف و جرد کوشنر در تماس هستم و هر زمان لازم باشد دوباره با هم خواهیم نشست تا ببینیم چگونه می‌توانیم به توافقی عادلانه و منصفانه برسیم. همان‌طور که رئیس‌جمهور ترامپ نیز اشاره کرده، به باور من توافقی عادلانه و منصفانه دست‌یافتنی است، اما به نوعی خلاقیت و انعطاف‌پذیری از سوی هر دو طرف نیاز داریم تا توافق در دسترس باشد، راه‌حل دیگری برای این مسئله وجود ندارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهر و موم کلینیک زیبایی متخلف در صومعه‌سرا
کلاس‌های دانشگاه علم و فرهنگ تا پایان اسفند مجازی شد
برنامه‌ریزی برای استقرار نظام رتبه‌بندی کیفی مشاغل خانگی
افت فشار یا قطعی آب فردا سه شنبه ۵ اسفند در برخی مناطق قم
کشف گوشت‌های بدون مجوز در رودبار
بازگشت یک میلیارد و ۵۷۰ میلیون وجه کلاهبرداری شده به حساب مالباخته
مهلت استفاده از کالابرگ الکترونيکي دی ماه تا پایان فروردین 1405
ورود سامانه بارشی به سمنان از فردا
عزم ملی برای بازسازی بازار سوخته رشت
تخصیص اعتبار بیش از ۷۰ درصد مصوبات استانی کرمانشاه در سال ۱۴۰۴
بسته خبر‌های کوتاه ۴ اسفند ۱۴۰۴
هفته پایانی لیگ تکواندوی پسران رشت
کشف و ضبط بیش از ۲۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در مهاباد
برپایی محفل نورانی انس با قرآن
استقبال البرز نشینان از نمایشگاه قرآن
هفته شانزدهم لیگ برتر هندبال؛ فرازبام از پسِ مس برنیامد
روند آموزش و به‌کارگیری سگ‌های موادیاب
مزایای شخم زمستانه در گیلان
هشدار مدیریت بحران درباره احتمال افزایش آلودگی هوا در مرکز استان
جشن تکلیف ۸۰۰ دانش آموز دختر چهارباغی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
تصویب پیش‌نویس آیین‌نامه حذف چهار صفر از پول ملی
بقائی: ادعای توافق موقت ایران و آمریکا؛ بی مبناست
المپیک زمستانی ۲۰۲۶
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
واردات خودرو در منطقه آزاد اردبیل به شرکت‌های خصوصی واگذار می‌شود
هوای اصفهان در دو منطقه و سه شهر قرمز
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
حضور ناوشکن دنا در مرحله آغازین رزمایش میلان ۲۰۲۶ هند
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)