• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۹۱۵۶
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۱
اقتصادی » آب و انرژی

عبور از زمستان بدون خاموشی

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: علیرغم وقوع سرمای شدید و کاهش محسوس ذخایر نیروگاه‌های برق آبی کشور نسبت به سال گذشته، پایداری شبکه برق کشور با اتکا به برنامه‌ریزی دقیق، مدیریت بهینه تولید و تقاضا و مدیریت هوشمند شبکه برق کشور حفظ شد.

عبور از زمستان بدون خاموشی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما اردشیر مذکوری با اشاره به عبور موفق شبکه برق کشور از فصل سرد امسال بدون اعمال خاموشی گفت: علیرغم وقوع سرمای شدید و کاهش ۵۰ درصدی ذخایر نیروگاه‌های برق آبی کشور نسبت به سال گذشته، پایداری شبکه برق کشور با اتکا به برنامه‌ریزی دقیق، مدیریت بهینه در سمت تولید و تقاضا و مدیریت هوشمند شبکه برق کشور حفظ شد.

مذکوری با بیان اینکه زمستان امسال از نظر شدت سرما و محدودیت نیروگاه‌های برق آبی کشور، یکی از دوره‌های چالش‌برانگیز برای صنعت برق کشور به‌شمار می‌رفت، افزود: با تدوین سناریو‌های مختلف بهره‌برداری، پایش مستمر وضعیت شبکه برق کشور و بهره‌گیری هدفمند از ذخایر سوخت نیروگاهی، امکان تأمین برق پایدار در سراسر کشور فراهم شد.

وی با اشاره به موضوع مدیریت سوخت نیروگاه‌ها، تصریح کرد: یکی از برجسته‌ترین دستاورد‌های دولت چهاردهم، ارتقای سطح ذخایر نفت‌گاز نیروگاهی بوده است. به طوری که در آبان ۱۴۰۴ سطح ذخایر نفت‌گاز نیروگاه‌ها، نخستین بار در تاریخ کشور به بیش از ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر رسید؛ رقمی که معادل بیش از ۹۰ درصد پرشدگی مخازن نیروگاهی بود. همچنین این مقدار ذخیره، در مقایسه با بیشینه ذخایر ثبت‌شده در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲، به‌ترتیب ۸۶ درصد و ۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.

مذکوری با اشاره به مهار رشد مصرف انرژی افزود: یکی از عوامل کلیدی عبور بدون خاموشی از فصل سرد امسال، مهار رشد مصرف برق در بخش‌های غیرمولد بود؛ به‌گونه‌ای که در فصل سرد امسال حداکثر تقاضای مصرف برق مشابه سال گذشته به ۴۸ هزار مگاوات رسید و رشد مصرف برق در این بخش‌ها کمتر از یک درصد و نزدیک به صفر ثبت شده است. این در حالی است که هم‌زمان، برق تحویلی به صنایع انرژی بر از ابتدای آذرماه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته حدود ۹.۵ درصد افزایش یافته است و اولویت تأمین برق برای بخش مولد کشور حفظ شد.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با تأکید بر نقش مدیریت هوشمند شبکه در این دوره افزود: پایش لحظه‌ای شاخص‌های بهره‌برداری، افزایش انعطاف‌پذیری در تولید، استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاه‌های کشور و همکاری مؤثر میان بخش‌های مختلف صنعت برق و انرژی کشور، نقش تعیین‌کننده‌ای در حفظ پایداری شبکه برق در شرایط سخت زمستانی داشت.

مذکوری چهار محور اصلی موفقیت در عبور ایمن از زمستان را اطلاع‌رسانی شفاف به مردم و ذی‌نفعان، توزیع عادلانه برنامه‌های مدیریت مصرف، هماهنگی کامل میان استان‌ها و هم‌افزایی میان بخش برق و گاز عنوان کرد و ضمن قدردانی از تلاش شبانه‌روزی کارکنان صنعت برق و همراهی مشترکان، اظهار داشت: تجربه عبور موفق از فصل سرد امسال بدون خاموشی، بیانگر اثربخشی برنامه‌ریزی، مدیریت هوشمند منابع و انسجام در تصمیم‌گیری در صنعت برق کشور است و می‌تواند به‌عنوان الگویی برای مواجهه با چالش‌های آتی در حوزه انرژی مورد استفاده قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قطع گاز بیش از ۶ هزار باغ ویلای گیلان
برد تیم هندبال بانوان نفت وگاز گچساران در لیگ برتر کشور
از قصه گویی و سینما تا هنر‌های تجسمی در آینه کودک
اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های اسلامی شهر
فعالیت مجدد ایستگاه هواشناسی نوبنیاد سرخس
واریز عیدی برای ۱۱هزار مستمری‌بگیر استان همدان
نسل‌کشی نخبگان در کشور‌های منطقه
ناتینگام فارست، سلتاویگو و بولونیا در یک قدمی صعود
پیش بینی هواشناسی هرمزگان جمعه اول اسفند
ناوشکن جماران؛ نماد خودباوری، علم و اقتدار دریایی ایران
برترین عبادت، خدمت به خلق خداست
توزیع بسته های معیشتی بین نیازمندان شاهرود
تمدید مهلت ثبت نام انتخابات شورا های روستایی و عشایر تا امشب
ثبت نخستین رویش قره‌تاج در مناطق مرزی سردشت
تداوم تولید و تأمين تجهیزات پزشکی در گرو پرداخت مطالبات
سانحه رانندگی در محور پیرانشهر ـ نقده ۴ مصدوم برجا گذاشت
۲۶ مصدوم در ۴ حادثه ترافیکی در جاده‌های فارس
پیش‌بینی بارش پراکنده در خراسان شمالی
از انتشار کتاب های دفاع مقدس تا جشنواره های ادبی
پویش ایران همدل در خراسان‌شمالی آغاز شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
صعود چهار نماینده آذربایجان شرقی به مرحله دوم لیگ فوتبال مناطق کشور
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
تمرین آزادسازی کشتی ربوده شده در رزمایش ایران و روسیه
۸۰۰۰ آشپزخانه مهدوی آماده طبخ غذای گرم برای نیازمندان در ماه رمضان
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)