• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۶۶۵۱
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۶
علمی و فرهنگی » کودک و نوجوان
نامزد کتاب رشد؛

روش غلبه بر ترس‌ را در این کتاب بخوانید

کتاب «تابوت سرگردان»، نوشته حمیدرضا شاه‌آبادی، نشر افق، در فهرست نامزد‌های جشنواره رشد قرار دارد. این کتاب به غلبه بر ترس‌ها در نوجوانان کمک می‌کند.

روش غلبه بر ترس‌ را در این کتاب بخوانید
به گزارش خبرنگارخبرگزاری صدا و سیما، داستان کتاب درباره صمد شخصیت اصلی رمان «تابوت سرگردان» است. صمد با توجه به خطراتی در کمین مسافران است، از رفتن به سفر گریزان است و می‌ترسد. او در مدرسه‌ی دارالفنون طب می‌خواند و ذوق شعر سرودن دارد. صمد در مواجهه با ایرج میرزا، شاعر مشهور آن روزگار، تصمیم می‌گیرد، بر ترسش غلبه کند و از تهران به تبریز برود. اما شرایط به گونه‌ای پیچیده می‌شود که این سفر دیگر یک سفر معمولی نیست.

صمد باید همرا با خودش جسدی را نیز به تبریز ببرد. صمد که طب می‌خواند نزد استادش می‌رود تا مرخصی بگیرد. استاد از شرایط روحی صمد و ترس او بی‌خبر است، بنابراین از او می‌خواهد حالا که به تبریز می‌رود یک جسد را هم برای کالبدشکافی با خودش ببرد. او با یک کالسکه عازم تبریز می‌شود، در حالی که چند مرد با هویت‌های مختلف با او همسفر هستند و می‌خواهند حرف بزنند و از کار و بار هم سردربیاورند. صمد که یک چمدان بزرگ و سنگین شبیه به تابوت همراه دارد، باید رازش را مخفی نگه دارد.

داستان کتاب «تابوت سرگردان»، داستانی حادثه‌محور نیست بلکه شخصیتی پیچیده دارد که در موقعیتی قرار گرفته که باید بر ترس‌هایش غلبه کند. برخی از ترس‌های او درونی هستند، که در شکلی عینی به صورت ترس از جاده و سفر در رمان نمود پیدا کرده‌اند. ترس‌های او عمیق و ریشه‌دار هستند و به کودکی او برمی‌گردند. داستان در لایه عمیقش در واقع روایت غلبه شخصیت اصلی رمان بر ترس‌هایش است.

فضاسازی واقعی و متناسب با دوران قاجار، انتخاب پیرنگ سفر و گسترش ماجرا از تهران تا تبریز که ژانر جاده‌ای را هم به ژانر‌ها این رمان اضافه می‌کند، مدرسه‌ی دارالفنون، روایت سرگذشت عجیب پزشکی در ایران، حضور ایرج‌میرزا به‌عنوان یک شخصیت داستانی، بهره گرفتن از باور‌های عامیانه درباره‌ی دیو‌ها و جن‌ها از ویژگی‌های مهم رمان «تابوت سرگردان» است.

بخشی از کتاب «تابوت سرگردان» را می‌خوانید.

خیلی سال پیش توی کلکته، یه نفر بود که کارش تربیت حیوون بود. تولهٔ حیوونا رو می‌گرفت و مثل بچهٔ آدم بزرگ می‌کرد. تولهٔ سگ و گربه که نه، تولهٔ وحوش! حیوون درنده. تولهٔ شیر و ببر و پلنگ! عین بچهٔ آدمیزاد بزرگشون می‌کرد و تعلیمشون می‌داد. بعضی‌ها رو می‌فروخت و بعضی‌ها رو می‌برد باهاشون معرکه می‌گرفت. عین لوطی‌عنتری‌های خودمون که با عنتر و میمون معرکه می‌گیرن. فرنگی‌ها بهش می‌گن سیرک. یه عده آدم می‌آن پول می‌دن، جمع می‌شن زیر یه چادر بزرگ، معرکه و شامورتی‌بازی تماشا می‌کنن... خلاصه این آدم کارش همین بود. بلد بود تولهٔ یه شیر رو جوری بار بیاره که وقتی بزرگ شد، خوراکش بشه علف بیابون و میوه و خشکبار و نون. از همون تولگی پیاله‌پیاله شیر می‌ذاشت جلوش. بزرگ‌تر که می‌شد، بهش ماست و پنیر می‌داد، علف می‌داد، میوه می‌داد، اما نمی‌ذاشت لب به گوشت بزنه. نمی‌ذاشت بوی گوشت به دماغش بخوره. این‌جوری حیوون علف‌خور بار می‌اومد و هیچ میلی به گوشت نداشت. بعد، این آدم دیگه دستش باز می‌شد که هرکاری می‌خواد با اون حیوون بکنه. سوارش می‌شد. بالا و پایین می‌نداختش. دستش رو می‌کرد توی دهنش و درمی‌آورد، و خلاصه هرجور بازی‌ای که بگی با این حیوون می‌کرد. مردم هم حیرت می‌کردن که این آدم چه جیگری داره و چی‌کارا می‌کنه.

بیست‌وسومین دوره جشنواره کتاب رشد در ۱۱ محور اصلی و ۶ بخش جوایز ویژه با عنوان‌های: ایران عزیز؛ معنای زندگی؛ «دستِ بوسیدنی»؛ «جهش تمدنی»؛ «رسم زندگی» و «فرهنگ‌کار» برگزار می‌شود.

این جشنواره طی ۲۳ سال متوالی توسط وزارت آموزش و پرورش و با همکاری مجموعه‌ای از دستگاه‌های اجرایی مرتبط با حوزه کودکان و نوجوانان برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۰ بهمن پایان مهلت ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا
کاهش ۱۳ درصدی سرقت در لرستان
یک مادر زندانی طعم آزادی را چشید
فردا مراسم چهلم شهید جهاد تبیین در روستای بالا جاده کردکوی
ساخت چرخ‌دنده‌های نیروگاهی ایران با صرفه‌جویی ارزی ۶ میلیون دلاری
مساجد محلی برای وفاق، وحدت و همفکری
از میدان جنگ تا خیابان
برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان بین الملل در دانشگاه علوم پزشکی سمنان
برنامه‌های شبکه افق در ماه رحمت
تأکید بر توسعه نظام‌های هوشمند خدمت رسانی و کاهش مراجعات حضوری
سقف و سابقه از رویه واردات در مقابل صادرات حذف شد
نوسازی ماشین‌آلات صنعتی در گرو تأمین مالی
مستندسازی تجارب ایران در مقابله با بیابان‌زایی
مدارس ابتدایی خراسان رضوی «مدرسه تراز» می‌ شوند
باز طراحی مأموریت‌های تعلیم و تربیت با تدوین «طرح تربیت هوشمند» در فارس
واگذاری زمین به ۴۹۰ گچسارانی متقاضی در طرح جوانی جمعیت
پایان دو جشنواره دفاع مقدس در شیراز
لزوم آمادگی بخش کشاورزی آذربایجان شرقی برای مقابله با موج سرما
امضای تفاهم نامه وزارت نفت ، دانشگاه صنعتی شیراز و موسسه استنادی
نمایشگاه شهر کتاب در دوگنبدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی
وزیر رفاه: دهک‌بندی از معیار دریافت یارانه حذف شد
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا
پایان دور دوم گفتگوهای هسته ای ایران و آمریکا
توضیحات قالیباف درباره افزایش حقوق‌ها در سال آینده
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!
عکس‌های ارسالی برای مسابقه عکاسی حیات وحش لندن
برگزاری مراسم چهلم شهدای مقاومت ملی در مرودشت
عراقچی با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار کرد
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم
دعوت ستادکل نیروهای مسلح از مردم برای حضور در گرامیداشت شهدای فتنه آمریکایی - صهیونی
اهدای عضو یک خانم ۴۵ ساله در قم
حقوق گمرکی ۴ درصدی برای واردات انواع خودرو در سال آینده
رژیم صهیونی تلاش می کند مذاکرات خراب شود
دور دوم مذاکرات در ژنو، ظهر امروز
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۷ نظر)
فرمانده جدید دانشگاه دافوس ارتش منصوب شد  (۵ نظر)
ماچادو شریک جرم ربایش مادورو است  (۱ نظر)
جایزه معتبر فیزیک جهان به استاد یزدی اعطا شد  (۱ نظر)
اجرای نخستین تراموای شهری کشور در تبریز  (۱ نظر)
بازتاب اعلام حمایت افغانستان از ایران در برابر آمریکا  (۱ نظر)
اختلال در سایت ایران خودرو از آغاز ثبت نام  (۱ نظر)
محدودیت پروازی جنوب‌شرق در چارچوب اطلاعیه‌های هوانوردی  (۱ نظر)
نجات کودک ۴ ساله با پیجویی‌های پلیس/معجزه در دل طوفان؛ خداوند جان کودک کرمانی را از مرگ نجات داد!  (۱ نظر)
روبیو: منتظر نتایج گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌مانیم  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
عزیمت وزیر امور خارجه به سوئیس  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: مسئله غنی‌سازی صفر مطرح نیست  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)