• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۱۹۴۴
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۷
اقتصادی » آب و انرژی

صدور کارت سوخت در کمتر از ۲۴ ساعت

مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از بومی‌سازی کامل زیرساخت صدور کارت هوشمند سوخت و راه‌اندازی صدور آنی کارت در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، «عباس باصفا» با حضور در برنامه «سلام خبرنگار» با اشاره به سابقه حدود ۲۰ ساله راه‌اندازی سامانه هوشمند سوخت در کشور گفت: در ابتدای اجرای این طرح، شرکت‌های خارجی تأمین‌کننده تجهیزات و نرم‌افزار‌های تولید کارت هوشمند سوخت بودند و هیچ‌گونه دسترسی به سورس نرم‌افزار یا دانش شخصی‌سازی در اختیار متخصصان ایرانی ­قرار ندادند و رفتند.

وی افزود: در آن مقطع روزانه بین ۷۰ تا ۸۰ هزار کارت هوشمند سوخت تولید می‌شد، اما با گذشت زمان و بروز مشکلات فنی در تجهیزات و نبود پشتیبانی، ظرفیت تولید به تدریج کاهش یافت و در سال‌های پایانی به حدود ۱۲ هزار کارت در روز رسید.

پایان وابستگی ۲۰ ساله به شرکت‌های خارجی / مهندسی معکوس تجهیزات کارت سوخت در کمتر از یک ماه
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به نگرانی‌های جدی در حوزه تداوم تولید کارت، به‌ویژه در مقاطع بحرانی گفت: در جریان جنگ ۱۲ روزه و با توجه به نبود دانش فنی شخصی‌سازی کارت و تجهیزات تولید، این نگرانی وجود داشت که در صورت بروز اختلال، صدور کارت سوخت در کشور متوقف شود.

باصفا ادامه داد: در همان مقطع، با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و متخصصان شرکت ملی پخش، تیمی تخصصی تشکیل شد که در کمتر از ۱۰ روز موفق به مهندسی معکوس فرآیند شخصی‌سازی کارت هوشمند سوخت شد و در کمتر از یک ماه دستگاه‌های تولید کارت به‌طور کامل در داخل کشور ساخته شد.

بومی‌سازی ۱۰۰ درصدی سامانه تولید و شخصی‌سازی کارت هوشمند سوخت
به گفته وی، هم اکنون زیرساخت تولید و شخصی‌سازی کارت هوشمند سوخت به‌صورت ۱۰۰ درصد بومی سازی شده و کاملاً در اختیار کشور است.

مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اجرای آزمایشی طرح صدور آنی کارت در استان تهران گفت: این طرح به مدت دو ماه در شرکت ملی پخش استان تهران اجرا شد و در این مدت حدود ۱۰ هزار کارت هوشمند سوخت به‌صورت آنی صادر و تحویل متقاضیان شد. زیرساخت صدور برخط فراهم شده است، اما به‌دلیل برخی ملاحظات، فعلاً صدور کارت با حداکثر تأخیر ۲۴ ساعته انجام می‌شود.

تجهیز ۳۷ منطقه و ۴۲۰ ناحیه به دستگاه‌های صدور آنی کارت سوخت تا پایان سال
وی درباره توسعه این طرح در سطح کشور تصریح کرد: از مجموع ۳۷ منطقه شرکت ملی پخش در کشور، تاکنون ۳۳ منطقه تجهیز شده‌اند و امیدواریم تا پایان هفته همه ۳۷ منطقه فعال شوند. همچنین برنامه‌ریزی شده است تا پایان سال یا اوایل سال آینده، ۴۲۰ ناحیه در سراسر کشور به دستگاه صدور آنی کارت هوشمند سوخت مجهز شوند.

روزانه تا ۲۰ هزار درخواست کارت سوخت ثبت می‌شود 
باصفا درباره میزان تقاضا برای کارت سوخت گفت: پیش از جنگ ۱۲ روزه، روزانه به‌طور متوسط ۱۲ تا ۱۵ هزار درخواست ثبت می‌شد، اما در آن مقطع این عدد به حدود ۳۵ تا ۳۶ هزار درخواست در روز رسید که خوشبختانه همه درخواست‌ها پاسخ داده شد. هم اکنون میانگین درخواست روزانه بین ۱۷ تا ۲۰ هزار مورد است که عمدتاً مربوط به کارت‌های المثنی می‌شود.

وی با اشاره به کاهش چشمگیر زمان صدور کارت سوخت افزود: پیش از این، فرآیند صدور کارت از طریق دفاتر پلیس +۱۰ و ارسال پستی، بین ۴۰ تا ۴۵ روز زمان می‌برد. با راه‌اندازی سامانه ثبت‌نام غیرحضوری، این زمان به کمتر از ۱۰ روز کاهش یافت و اکنون با اجرای طرح صدور آنی، کارت سوخت در کمتر از ۲۴ ساعت به متقاضی تحویل می‌شود.

کاهش مصرف کارت‌های اضطراری جایگاه
مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ­با اشاره به اهمیت شناسه‌دار شدن تراکنش‌های سوخت گفت: پیش از اجرای طرح سه نرخی بنزین، حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد مصرف بنزین از طریق کارت‌های اضطراری جایگاه‌ها انجام می‌شد، اما این عدد بعد از اجرای طرح سه نرخی بنزین، به حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است. استفاده از کارت‌های شخصی امکان رصد دقیق مصرف، محل و میزان سوخت‌گیری را فراهم می‌کند و در گام بعدی، شناسه‌دار کردن کارت‌های اضطراری جایگاه‌ها در دستور کار قرار دارد تا شفافیت مصرف به‌طور کامل محقق شود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مقامات اروپا در شبکه فساد اپستین
برگزاری همایش نفس در سمنان
پیشرفت هر کشوری با کیفیت نیروی انسانی آن سنجیده می‌شود
افتتاح بیش از ۳۰۰ طرح عمرانی حوزه وزارت راه و شهرسازی در آذربایجان‌شرقی
اعلام اسامی محرومان هفته بیست و یکم لیگ برتر
کمینه و بیشینه دمای ۲۱ بهمن ماه در چهارمحال و بختیاری
مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲۱ بهمن ۱۴۰۴
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گیلان به مناسبت یوم الله ۲۲ بهمن
آغاز عملیات بازسازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره یک شهرستان نیشابور
تبدیل کتابخانه‌های دانشگاهی به بازیگران اصلی حکمرانی دانش و نوآوری
پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی/ ۲۱ بهمن
لزوم صادرات‌محوری و تبدیل «مهران» به قطب ترانزیتی
بازسازی ۳۸ توربین نیروگاهی برای پیک تابستان سال آینده
فجر ۴۷، از فرامین راه گشای رهبر انقلاب تا دعوت مردم و مسئولان به شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن
سهم من در سربلندی ایران چیست؟
حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، تجدید میثاق با آرمان‌های امام و شهدا
اختتامیه شانزدهمین جشنواره فارابی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود
دعوت نماینده ولی‌فقیه و استاندار چهارمحال و بختیاری به حضور پرشور مردم در راهپیمایی سرنوشت‌ساز ۲۲ بهمن
گزارش گمرک از عملکرد دولت چهاردهم در حوزه تجارت خارجی
افزایش ترافیک و تخلفات رانندگی در مسیرهای پرتردد استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
افزایش ۲۰۲ درصدی بارندگی در فارس در مقایسه با پارسال
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
تلاش ستاد کل نیرو‌های مسلح جهت ایجاد تحول در حقوق و مزایای نظامیان است
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)