• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۳۶۸۳
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۹
اقتصادی » اقتصاد کلان
ایزدخواه:

اصلاح هوشمندانه ساختارها، مسیر ثبات ارزی و رونق تولید را هموار می‌کند

نماینده مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت نگاه جامع به حکمرانی اقتصادی گفت: با هماهنگی تیم اقتصادی دولت، اصلاح طرف عرضه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های تولید و تجارت، می‌توان به ثبات ارزی و بهبود پایدار اقتصاد کشور دست یافت.

اصلاح هوشمندانه ساختارها، مسیر ثبات ارزی و رونق تولید را هموار می‌کند

روح‌الله ایزدخواه در مصاحبه با خبرنگار اقتصاد کلان خبرگزاری صدا وسیما، با اشاره به ضرورت اتخاذ رویکردی رو به جلو در اداره اقتصاد کشور، اظهار کرد: مسائل حکمرانی اقتصادی نه‌تنها در ایران، بلکه در همه دنیا، ماهیتی چندبعدی، چندتخصصی و چندعاملی دارند و نمی‌توان آنها را صرفاً با نگاه انتزاعی و بخشی حل‌وفصل کرد.

وی با بیان اینکه تصمیم‌گیری در حوزه اقتصاد نیازمند مواجهه واقعی با شرایط موجود است، افزود: سیاست‌گذاری زمانی موفق خواهد بود که واقعیت‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و حتی روانی جامعه به‌طور همزمان دیده شود و از ساده‌سازی مسائل پیچیده پرهیز شود.

نگاه جامع به ارز، شرط ثبات پایدار

ایزدخواه با تأکید بر اینکه ارز یک مسئله صرفاً اقتصادی نیست، تصریح کرد: ارز در کشور ما دارای ابعاد متعددی از جمله سیاسی، امنیتی، اجتماعی و روانی است و اگر فقط با تئوری‌های اقتصادی به آن نگاه شود، نتیجه‌ای جز نوسان‌های مکرر نخواهد داشت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به نقش بازار غیررسمی ارز گفت: وقتی مبنای تحلیل‌ها و تصمیمات سیاست‌گذار، بازاری است که به‌عنوان غیررسمی شناخته می‌شود، باید پذیرفت که این بازار، بخشی از واقعیت اقتصاد کشور است و سیاست‌ها باید بر اساس همین واقعیت‌ها طراحی شود.

وی تأکید کرد: حل مسئله ارز تنها با تمرکز بر تقاضا امکان‌پذیر نیست و همزمان باید برای طرف عرضه، یعنی تولید، تجارت و معیشت مردم نیز برنامه‌ریزی شود. بدون حل مسئله تولید و تجارت، حتی بهترین سیاست‌های ارزی نیز به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.

اصلاح ساختار‌ها و فعال‌سازی طرف عرضه

ایزدخواه با اشاره به تجربه‌های گذشته در سیاست‌گذاری اقتصادی گفت: در اقتصاد نمی‌توان صرفاً با دستکاری نرخ‌ها، سازوکار پایدار ایجاد کرد. اصلاح واقعی زمانی رخ می‌دهد که ساختار‌ها به‌صورت همزمان اصلاح شوند و انحصار‌ها شکسته شود.

وی با بیان تجربه شکل‌گیری تعاونی‌های تجمیع تقاضا در حوزه مواد اولیه افزود: این تجربه نشان داد که بدون قانون‌گذاری جدید و برخورد دستوری، می‌توان زنجیره تولید را سامان داد، ارتباط شفاف و بلندمدت میان تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برقرار کرد و هزینه‌های تولید را کاهش داد.

نماینده مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت همکاری در کنار رقابت اظهار کرد: در بسیاری از اقتصاد‌های پیشرفته، رقابت به‌معنای حذف همکاری نیست. همکاری در طول زنجیره تولید می‌تواند به افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها منجر شود و این رویکرد باید در سیاست‌گذاری اقتصادی کشور نیز مورد توجه قرار گیرد.

ظرفیت صادرات ریالی و ضرورت هماهنگی تیم اقتصادی

ایزدخواه با اشاره به ظرفیت‌های مغفول صادرات ریالی گفت: امروز در مرز‌های کشور، صادرات و واردات ریالی به‌صورت عملی در حال انجام است و می‌توان با به‌رسمیت شناختن این ظرفیت، تجارت رسمی را تقویت و قاچاق را کاهش داد.

وی افزود: اصلاحات طرف عرضه، شکستن انحصارها، هوشمندسازی زنجیره توزیع و ایجاد امکان صادرات مویرگی، از جمله اقداماتی است که می‌تواند به رونق تولید و افزایش تاب‌آوری اقتصاد کشور کمک کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان با تأکید بر لزوم هماهنگی تیم اقتصادی دولت گفت: زمانی می‌توان به ثبات ارزی و بهبود پایدار اقتصاد امیدوار بود که نهاد‌های تصمیم‌گیر اقتصادی هماهنگ عمل کنند، یک پیام واحد به فعالان اقتصادی بدهند و اصلاحات ساختاری را همزمان با سیاست‌های ارزی پیش ببرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قدردانی رئیس قوه قضائیه از خواننده سرود "خجسته باد این پیروزی"
انقلاب ایران، ندای بلند حمایت از مستضعفان جهان است
مرکز وکلای قوه قضائیه، پایه مهم برای تحقق عدالت
شدت و خشم با دشمنان، شفقت و رحمت با دوستان
دعوت نماینده ولی فقیه در استان از مردم برای حضور پرشور و دشمن‌شکن در راهپیمایی ۲۲ بهمن
مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده؛ بازوی علمی قوه قضائیه
استاندار ایلام پای صحبت مردم دشت عباس نشست
راهیابی تیم والیبال نشسته بانوان چهارمحال و بختیاری به مرحله نهایی مسابقات قهرمانی کشور
پیش بینی وزش باد و بارش های پراکنده در سمنان
بیانیه تشکل جبهه پیروان خط امام و رهبری به مناسبت ۲۲ بهمن
محدودیت‌های ترافیکی ۲۲ بهمن در کرمان
گلبانگ وحدت‌آفرین الله‌اکبر در پایتخت مقاومت
افتتاح طرح‌های مسکن و راه در چهارمحال وبختیاری
افتتاح طرح‌های راهداری در شهرستان انار
لاریجانی: موشک‌های ایرانی رژیم صهیونی را سرجایش رساند
افتتاح ۱۸ طرح آموزشی، تربیتی، مهارتی و ورزشی در کرمان
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
تأکید بر تقویت وحدت و همدلی و مقابله با توطئه‌های دشمنان
دعوت استانداری آذربایجان شرقی از مردم استان برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
جشنواره فیلم فجر؛ فرصتی برای شکوفایی فرهنگی در لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات محکومان
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
افتتاح ۶ هزار طرح آب و برق با سرمایه‌گذاری ۱۹۳ هزار میلیاردی در دهه فجر
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
تصادف سرویس مدرسه در مشهد
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
ملت ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میخ آخر را بر تابوت فتنه‌گران می‌زنند
افتتاح طرح های دهه فجر در بم
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)