• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۹۲۸۸
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۴
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی

«طرح ملی یاس»؛ شبکه سازی ۳۱ استانی از دختران توانمند برای ایفای نقش اجتماعی و اقتصادی

مدیرکل هماهنگی و ارتباطات فرهنگی کمیته امداد، از نوآوری شاخص «طرح ملی یاس» به عنوان الگویی جدید برای توانمندسازی دختران ۲۰ تا ۴۰ سال کشور رونمایی کرد.

«طرح ملی یاس»؛ شبکه سازی ۳۱ استانی از دختران توانمند برای ایفای نقش اجتماعی و اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، نشست خبری حسین رجبی، مدیرکل هماهنگی و ارتباطات فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره)، در تاریخ ۱۷ آذرماه برگزار شد و جزئیات و دستاوردهای «طرح ملی یاس» تشریح گردید. این طرح که از سال ۱۳۹۹ با همکاری کمیته امداد و جمعیت هلال‌احمر آغاز شده، با هدف توانمندسازی فکری، فرهنگی و مهارتی دختران ۲۰ تا ۴۰ ساله اجرا می‌شود و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۴ به بیش از ۸۰ هزار مشارکت‌کننده برسد.

رجبی در این نشست با اشاره به اهداف طرح، بیان کرد: «طرح ملی یاس» با هدف توانمندسازی فکری، فرهنگی و مهارتی دختران ۲۰ تا ۴۰ ساله طراحی شد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۴، تعداد مشارکت‌کنندگان آن از گروه اولیه هزار نفری به بیش از ۸۰ هزار نفر برسد. هدف اصلی این بود که زمینه حضور فعال جوانان، به‌ویژه بانوان که بخش قابل توجهی از جامعه هدف امداد را تشکیل می‌دهند، در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و امدادی فراهم شود.

تأکید بر توانمندسازی و مهارت‌آموزی

مدیرکل کمیته امداد با تأکید بر تغییر نقش شرکت‌کنندگان، افزود: خوشبختانه امروز شاهد هستیم بسیاری از دخترانی که پیش از این در محیط خانه فرصت بروز توانمندی‌های خود را نداشتند، اکنون به‌عنوان کنشگران اجتماعی فعال هستند. سازمان جوانان هلال‌احمر نیز با برگزاری دوره‌های تخصصی امداد و کمک‌های اولیه، نقش مهمی در ارتقای مهارت‌های امدادی این گروه ایفا کرده است؛ به‌گونه‌ای که بسیاری از دخترانِ نیازمند کمک، اکنون به امدادگران توانمند تبدیل شده‌اند.

وی به ظرفیت بالای علمی شرکت‌کنندگان اشاره کرد و گفت: ۷۰ درصد از ۸۰ هزار شرکت‌کننده در این طرح دارای تحصیلات بالاتر از کارشناسی هستند و تمامی آن‌ها در سامانه هلال ثبت‌نام کرده و به‌عنوان داوطلب فعالیت می‌کنند.

پشتیبانی روانی و مسیرسازی شغلی

رجبی در بخش دیگری از سخنان خود به رویکرد حمایتی طرح پرداخت و اظهار داشت: در کنار آموزش‌های امدادی، تقویت تاب‌آوری فردی و اجتماعی از اولویت‌ها بوده است. در همین راستا، با همکاری یک مؤسسه معتبر، برای تمامی شرکت‌کنندگان پشتیبان تلفنی با تحصیلات حوزوی و دانشگاهی تعیین شده است که موظف‌اند سالانه چهار بار تماس گرفته و ضمن پیگیری وضعیت روانی، استعدادهای نهفته آنان را شناسایی و برای ارتقای تحصیلی، اشتغال یا فعالیت‌های هنری برنامه‌ریزی کنند.

نوآوری در شبکه سازی و تضمین پایداری

نوآوری کلیدی طرح ملی یاس، ایجاد یک ساختار پایدار از طریق شبکه‌سازی سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها) با محوریت دختران طرح در ۳۱ استان کشور عنوان شد. رجبی در این باره تصریح کرد: تاکنون حدود ۳۳۰ نفر از این دختران به عنوان هیئت‌عامل این سازمان‌ها معرفی شده‌اند. این تشکل‌ها پس از اخذ مجوز، قادر به فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و درآمدزایی خواهند بود که این مدل، به پایداری طرح کمک کرده و انتظار می‌رود بخشی از فعالیت‌های برون‌سپاری‌شده کمیته امداد به این گروه‌های توانمند واگذار شود.

چشم‌انداز آینده و برنامه‌های پیش رو

رجبی همچنین یکی از چشم‌اندازهای مهم طرح را سامان‌دهی خدمات ویژه جامعه سالمندی تحت مدیریت همین دختران توانمند عنوان کرد تا نقش مؤثری در ارائه خدمات بهداشتی و روان‌شناختی به سالمندان ایفا کنند.

در پایان، وی از برگزاری مسابقات «رفاقت یاس» در ۱۹ آذرماه و رویداد ملی طرح یاس در تاریخ ۲۰ آذرماه در مشهد مقدس با حضور رؤسای کمیته امداد و هلال احمر و با محوریت دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و افزود همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)، ویژه‌برنامه‌هایی نیز تدارک دیده شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیگیری مسابقات فوتبال لیگ برتر زیر ۱۸ سال آذربایجان غربی درمهاباد
ارائه خدمات درمانی، معیشتی و آموزشی جمعیت هلال احمر در چابکسر
فعالیت مدارس کیش از فردا ۲۲ آذر به روال عادی
صعود ۴ تیم دیگر به لیگ برتر شمشیربازی بانوان
دستگیری قاتل روستای آقا سید شریف
هفته ۱۵ لیگ یک فوتبال؛ توقف خارج از خانه صدرنشین مقابل هوادار
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت قوه قضائیه در آذربایجان شرقی
رقابت تیم‌های دانش آموزی در مرحله دوم مسابقات قرآنی آلا ۲ در صومعه سرا
قهرمانی البرز در مسابقات بوکس جوانان کشور
ایمن سازی ۹۵ درصد جمعیت دامی مهاباد در مقابله با تب برفکی
همایش استانی کوهپیمایی و صعود به قله گوشیر مراغه 
برتری بانوان ملوان بندرانزلی مقابل یاسام کردستان در گام دهم
رفتار غیرقانونی عده‌ای در مراسم ختمی در مشهد
صرفه‌جویی سالانه ۶ تا ۷ میلیارد دلار با اصلاح قیمت بنزین
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
شناورسازی قشم در لیگ دسته اول فوتبال باخت
درخشش ورزشکار کم توان شاهرودی در کشور
آماده‌باش کامل ستاد برف‌روبی رودهن
نایب‌قهرمانی استقلال جویبار در لیگ برتر کشتی
امداد هوایی اورژانس برای انتقال دو مصدوم از میمه به اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)