• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۳۸۸۹
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۵
بین الملل » غرب آسیا

مشارکت ۵۵ درصدی در انتخابات مجلس عراق

کمیساریای عالی انتخابات عراق، میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس را ۵۵‎‎ در صد اعلام کرد.

مشارکت ۵۵ درصدی در انتخابات مجلس عراق

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از بغداد، این در حالی است که در انتخابات سال ۲۰۲۱ این مشارکت فقط ۴۱ در صد بوده است.

از انتخابات سال دو هزار و ده تاکنون این نتیجه بی سابقه بوده است.

مرحله دوم و سراسری ششمین انتخابات پارلمانی عراق پس از سقوط رژیم بعثی صدام روز سه شنبه بیستم آبان ۱۴۰۴ (یازدهم نوامبر ۲۰۲۵) از ساعت ۷ صبح به وقت محلی در سراسر عراق آغاز شد.

در این انتخابات، شهروندان عراق ۳۲۹ نماینده پارلمان را انتخاب خواهند کرد که علاوه بر قانون‌گذاری، وظیفه انتخاب رئیس‌جمهور و رأی اعتماد به کابینه را نیز بر عهده دارد.

مرحله نخست انتخابات برای نیرو‌های مسلح و آوارگان در ۹ نوامبر (۱۸ آبان) با مشارکت گسترده برگزار شد و مرحله عمومی و سراسری در ۱۱ نوامبر انجام خواهد شد.

بر اساس گزارش کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق، ۷،۷۵۴ نامزد در این انتخابات شرکت دارند که ۵،۵۰۴ نفر مرد و ۲،۲۵۰ نفر زن هستند.

از این عده، ۳،۲۳۰ نفر از احزاب، ۴،۴۴۹ نفر از ائتلاف‌ها و ۷۵ نفر به‌صورت مستقل (شامل ۱۳ زن و ۶۲ مرد) رقابت می‌کنند.

همچنین، نامزد‌های اقلیت‌ها شامل ۱۹ نفر برای مسیحیان، ۱۴ نفر برای صابئی مندائی، ۷ نفر برای ایزدی‌ها، ۴ نفر برای شبک‌ها و ۹ نفر برای فیلی‌ها هستند.

کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق اعلام کرد که تعداد رأی‌دهندگان ثبت‌نام‌شده برای انتخابات، ۲۰ میلیون و ۶۳ هزار و ۷۷۳ نفر هستند.

در رای‌گیری ویژه، ۱،۳۱۳،۹۸۰ نفر از نیرو‌های نظامی و ۲۶،۵۳۸ نفر از آوارگان واجد شرایط بودند. تبلیغات انتخاباتی از ۹ اکتبر تا ۸ نوامبر برگزار شد و از ۸ نوامبر مرحله سکوت انتخاباتی آغاز شده که تا پایان رأی‌گیری ادامه دارد.

در میان شیعیان، هشت جریان اصلی در انتخابات حضور دارند که شش جریان در «چارچوب هماهنگی شیعیان» فعالیت می‌کنند. ائتلاف «بدیل» به رهبری عدنان الزرفی تنها جریان شیعی خارج از این چارچوب است، در حالی که ائتلاف «دولت بازسازی و توسعه» به رهبری محمد شیاع السودانی موضعی بینابینی دارد.

دیگر ائتلاف‌های شیعی شامل «دولت قانون» (نوری المالکی)، «سازمان بدر» (هادی عامری)، «ائتلاف نیرو‌های ملی عراق» (سید عمار حکیم)، «جنبش صادقون» (قیس خزعلی) و «حرکت حقوق» (گردان‌های حزب‌الله) هستند.

در میان اهل سنت، چهار جریان اصلی شامل «ائتلاف تقدم» (محمد الحلبوسی)، «حسم» (ثابت العباسی)، «ائتلاف السیاده» (خمیس خنجر) و «ائتلاف عزم» (مثنی السامرایی) رقابت می‌کنند.

در اقلیم کردستان، احزاب دموکرات و اتحادیه میهنی کردستان همراه با احزاب کوچک‌تر مانند جنبش نسل جدید حضور دارند.

دوره فعالیت پارلمان فعلی عراق پس از ۱۱ نوامبر پایان نمی‌یابد و تا ژانویه ۲۰۲۶ یا بیشتر برای بررسی قوانین مهم ادامه خواهد داشت.

این ششمین انتخابات پارلمانی پس از سال ۲۰۰۳ است که عراق پس از سقوط صدام تجربه می‌کند، پس از انتخابات‌های برگزارشده در سال‌های ۲۰۰۵، ۲۰۱۰، ۲۰۱۴، ۲۰۱۸ و اکتبر ۲۰۲۱ (انتخابات زودهنگام).

این انتخابات با توجه به ترکیب متنوع ائتلاف‌ها و مشارکت اقلیت‌ها، نقش مهمی در تعیین آینده سیاسی عراق خواهد داشت. نتایج آن نه‌فقط ساختار پارلمان، بلکه انتخاب رئیس‌جمهور و تشکیل کابینه جدید را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویت زیرساخت‌های ورزشی خاتم با تخصیص بودجه جدید
باران پاییزی ادامه دارد
درخشش ورزشکار چهارمحال و بختیاری درمسابقات شنای بزرگسالان کشور
۴ فوتی و ۵ مصدوم در تصادف محور شهر حمزه به دزفول
حل مشکلاتی معیشتی مردم با ساماندهی بازارچه‌های محلی
دوراندیشی ساوجی‌ها برای کناره‌گیری از خام‌فروشی انار
پیروزی شهدای بابلسر و دریای آرین بابل در هفته دوم لیگ ۳
دوگانه‌سوزی رایگان خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا
افزایش دو برابری فضای سبز دانشگاه قم با اجرای طرح تصفیه فاضلاب
به یاد آن ۴۰۰ شهید فوتبالیست
درخشش فرهنگی چهارمحال و بختیاری در رویداد ملی شادکام
وضعیت اشتغال و نرخ بیکاری اردبیل به‌روز می‌شود
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در آذربایجان غربی
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۸/۲۵
واردات گوشت از قرقیزستان انجام می‌شود
صدور سند اراضی پلنگ دره تا یک ماه آینده
فصل جدید کاوش‌ها درابراهیم‌آباد/کشف ۸ اسکلت و شواهدکم‌نظیر از دوران نوسنگی
زنگ کتاب و کتابخوانی در برخوار
تولید سالانه ۲۵۰ کیلوگرم زعفران در آذربایجان‌غربی
فیلسوفان برجسته جهان میهمان یک همایش ایرانی می‌شوند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)