• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۱۴۸۵
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

ظفرقندی: دانشجویان پرستاری در مناطق محروم بورسیه می‌شوند

وزیر بهداشت، با اشاره به اقدامات انجام شده برای حل مشکلات جامعه پرستاری، از بورسیه دانشجویان پرستاری در مناطق محروم کشور خبر داد.

ظفرقندی: دانشجویان پرستاری در مناطق محروم بورسیه می‌شوند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدرضا ظفرقندی، در مراسم روز پرستار که روز چهارشنبه هفتم آبان ۱۴۰۴ در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: پرستاران کشور، مدیون زحمات و دغدغه‌های ایشان هستند که با بیش از ۹۰ سال سن هنوز هم به حوزه پرستاری عشق می‌ورزند و حضور فعال دارند.

وی با اشاره به نامگذاری روز پرستار به نام حضرت زینب (س)، افزود: این نامگذاری نمادی از صبر، استقامت، شجاعت و علم پرستاری و رسیدگی به بیماران و کودکان در شرایط سخت است. پرستاران ما با همین ابعاد، نمونه‌ای زنده از این ویژگی‌ها هستند.

ظفرقندی همچنین یاد و خاطره شهدای جامعه سلامت و خانواده‌های آنان را گرامی داشت و گفت: پرستاران در بحران‌های مختلف، از جنگ تحمیلی تا دوران کرونا، ایستادگی و مقاومت مثال‌زدنی از خود نشان داده‌اند. بسیاری از آنها شب‌ها و روز‌ها پای کار بودند و بدون هیچ گله‌ای خدمت کردند.

وی با بیان اینکه جامعه پرستاری ایران مصداق عملی آیه قرآنی و بشر الصابرین است، تأکید کرد: پرستاران در مواجهه با ترس‌ها، مشکلات و کمبود‌ها همیشه موفق عمل کرده‌اند و وظیفه ما حمایت مستمر از این قشر زحمتکش است.

ظفرقندی به اقدامات انجام شده در سال گذشته اشاره کرد و گفت: با دستور رئیس جمهور کارگروهی برای حل مشکلات جامعه پرستاری تشکیل شد که جلسات متعدد برگزار و تصمیمات خوبی برای آینده اتخاذ شد. یکی از مسائل مهم، موضوع اضافه‌کاری پرستاران بود که در دولت بررسی و افزایش یافت. اگرچه هنوز کامل نیست، اما گامی رو به جلو محسوب می‌شود.

وی درباره معوقات و پرداخت کارانه پرستاران توضیح داد: پرداخت معوقات به دلیل مشکلات بیمه‌ها و فرآیند طولانی تصویب اوراق، دیر انجام می‌شود، اما خوشبختانه مصوبه سران سه قوه تصویب شده و پرداخت‌ها در مسیر انجام است. اکنون بخشی از این معوقات جبران شده و امیدواریم در ماه‌های آینده تکمیل شود.

ظفرقندی با ابراز قدردانی از تمامی پرستاران حاضر در جلسه و کسانی که در بحران‌های مختلف نقش‌آفرینی کرده‌اند، اظهار داشت: پرستاران، ستون اصلی نظام سلامت و نماد واقعی صبر، ایثار و مسئولیت‌پذیری در ایران هستند و حمایت مستمر ما وظیفه‌ای ملی است.

وزیر بهداشت، به برنامه‌های جاری و آینده برای تقویت جامعه پرستاری کشور اشاره کرد و گفت که مجوز استخدام ۲۷ هزار نفر دریافت شده است که حدود نیمی از آنها به پرستاری اختصاص دارد.

وی افزود: طبق قانون ارتقا بهره‌وری، ظرفیت پرستاری در مراکز شبانه‌روزی افزایش یافته و در سال گذشته حدود ۳۰۰ مجوز استخدام صادر شده است که می‌تواند به تقویت نیروی پرستاری کمک کند.

ظفرقندی با تأکید بر اینکه پرستاری باید با مردم قرین باشد، گفت: خدمات پرستاری نباید محدود به بیمارستان باشد و پرستاران باید توانایی ارائه خدمات در منازل و محیط‌های غیر بیمارستانی را نیز داشته باشند.

وی همچنین نقش پرستاران در آموزش و ارتقای سواد سلامت مردم را برجسته دانست و افزود: پرستاران می‌توانند در تشخیص زودهنگام بیماری‌ها مانند سرطان و دیابت و پیگیری درمان آنها نقش پیشگامانه داشته باشند.

وزیر بهداشت به اقدامات آینده نیز اشاره کرد و توضیح داد که کارگروهی به دستور رئیس جمهور برای پیگیری مشکلات جامعه پرستاری تشکیل شده و چند بسته پیشنهادی برای اجرا آماده شده است.

وی افزود که برخی از این برنامه‌ها نیازمند منابع مالی و برخی نیازمند اصلاح قوانین است. از جمله اقدامات در دستور کار، بهبود وضعیت مالیات پرستاران و استانداردسازی نیروی انسانی در بخش‌های ICU، اورژانس و سایر بخش‌هاست تا نیروی پرستاری مطابق استاندارد‌های لازم فعالیت کند.

ظفرقندی همچنین برنامه بورسیه پرستاری برای مناطق محروم را تشریح کرد و گفت: افزایش تعداد پرستاران بدون هدف‌گذاری در مناطق محروم مفید نخواهد بود، بنابراین دانشجویان پرستاری بورسیه می‌شوند تا در این مناطق خدمت کنند؛ و ارزیابی‌های لازم انجام شده و این برنامه با همکاری صاحب فرایند حوزه پرستاری پیگیری خواهد شد.

وی به ایجاد زیست‌بوم پرستاری یا پانسیون پرستاری در بیمارستان‌ها نیز اشاره کرد و توضیح داد که این اقدام به کاهش مشکلات رفت و آمد و ایجاد آرامش برای پرستاران کمک می‌کند.

وزیر بهداشت از نتایج مثبت افزایش تعرفه پرستاران در شورای عالی بیمه و سازمان برنامه و بودجه خبر داد و تأکید کرد که این موضوع نیز در حال پیگیری است.

ظفرقندی در پایان از تمامی پرستاران کشور قدردانی کرد و آرزوی سلامتی و توفیق خدمت مستمر به مردم و ایران را برای آنها داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مسیر‌های راهپیمایی ۱۳ آبان در چهارمحال و بختیاری
برگزاری جشنواره‌ای به شکرانه برداشت خرما در فراشبند
قرص برنج؛ سمی کشنده در پوشش محافظ آفات
پیام آیت الله نوری همدانی به همایش ستاد صبر
همه چیز برای خانه‌ای زیباتر؛ نمایشگاه خانه و آشپزخانه در شهر آفتاب
تصویب طرح ساخت مجتمع بزرگ گردشگری در گلپایگان
هندبالیست‌های سبزواری تیم ملی هندبال عازم تونس شدند
دستگاه‌های دولتی اعتبارات عمرانی را به هنگام جذب کنند
بهره برداری از فرهنگسرا‌های جدید شهر یزد در دهه فجر
آغاز نام‌نویسی دوره جامع فیلم‌سازی داستانی در قم
بچه‌ها چه کتاب‌هایی می‌خوانند
آغاز سال تحصیلی ۷۵۰ دانشجوی جدیدالورود دانشگاه صنعتی ارومیه
ترامپ، نماد استکبار جهانی
کمک ۴۰۰ میلیون ریالی همسر شهید خبازی به حوزه سلامت کاشمر
ترکیب تیم ملی سابر ایران برای حضور در جام جهانی الجزایر
همدان قهرمان مسابقات کاتا جودو بانوان کشور 
طراحی اسباب بازی ایرانی
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود
بازاری به قدمت ۳۴ سال در آمل
انتشار اسناد جدید از لانه جاسوسی توسط آمریکایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
میدان امیر چخماق یزد
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)