• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۱۴۸۵
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۹
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

از سیاه‌بازی خردسالان تا اجرای هیجان‌انگیز زوج لافندباز گیلانی

شب پنجم برگزاری بیست‌ودومین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی، با میزبانی از خردسالان سیاه‌باز و نقال و اجرای هیجان‌انگیز زوج لافندباز گیلانی میزبان تماشاگران بود.

‌از سیاه‌بازی خردسالان تا اجرای هیجان‌انگیز زوج لافندباز گیلانی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از  روابط‌عمومی اداره‌کل هنرهای نمایشی، پنجمین شب از بیست‌ودومین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی با شبیه‌خوانی آغاز شد، با نقالی و سیاه‌بازی کودکانه‌ی هنرجویان کارگاه‌های آموزشی جشنواره، تماشاگران را سر ذوق آورد و  و با اجرای هیجان‌انگیز لافندبازی در خانه اتحادیه به پایان رسید. 

در نخستین برنامه این شب‌ها، حاضران در خانه اتحادیه تماشاگر شبیه‌خوانی رستم و سهراب با هنرنمایی شبیه‌خوانان گرمساری به معین‌البکایی علی عزیزی شدند. 

در ادامه تماشاگران شاهد تحقق بخشی از شعار  بیست‌ودومین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی که توجه به بُعد آموزشی به منظور تربیت نسل جوان در راستای تداوم روند نمایش‌های آیینی و سنتی است؛ بودند. 

نقالی و سیاه‌بازی توسط هنرمندان خردسال که در روز جهانی کودک و در قلب خانه اتحادیه رقم خورد تحقق همین شعار بود. 

خردسالانی که با نقل سیاوش و اجرای سیاه خاطره‌انگیز نمایش‌های آیینی و سنتی چراغ امید به آینده را در دل هنرمندان پیشکسوت و علاقه‌مندان به این هنر زنده کردند. 

داوود داداشی، پیشکسوت سیاه‌بازی پس از اجرای نقالی و سیاه‌بازی هنرمندان خردسالان، این هنرمندان کوچک را حاصل تلاش کارگاه‌های آموزشی جشنواره معرفی کرد. 

سیاوش ستاری، دبیر جشنواره نیز در این باره گفت: خوشحالم که با برگزاری کارگاه‌های آموزشي در سراسر کشور، صدها هنرجو را به هنرها و آیین‌های نمایشی ایرانی علاقه‌مند کردیم. این امر به همت موسسات خصوصی و انجمن هنرهای نمایشی در استان‌ها رقم خورد که داوطلبانه همراه ما شدند تا ۱۲۰ کارگاه آموزشی، ۱۵ روزه در ۶۸ شهر ایران عزیز برگزار کنیم. 

در پایان نیز داوود فتحعلی‌بیگی، آقای نمایش ایرانی با اهدای جوایز نقدی از سوی دبیرخانه جشنواره از هنرمندان خردسال تقدیر کرد.

چمدان عروسک، جی‌جی بی‌جی با کارگردانی جوانمردی از شیراز، نقالی بانو گشسب با اجرای طاهره بهرامی از تهران، پرده‌خوانی باز و کبوتر توسط مرشد رسول میرزاعلی از تهران، خیمه شب‌بازی به کارگردانی افسانه غریب‌نواز از لاهیجان، تخت‌حوضی مالیات‌گیری به کارگردانی داوود داداشی از تهران دیگر اجراهای جشنواره بودند که مخاطبان را با خود همراه کرده و در گوشه گوشه‌ی خانه اتحادیه شور و شوق را زنده کردند.

سایه‌بازی قره‌گوز از کشور ترکیه اجرای بخش بین‌الملل این رویداد هنری را رقم زد. 

اسب چوبی، آیین پیش بهاری و دست‌بازی و چوب‌بازی گروه هنرمندان سبزوار با طراحی و کارگردانی ابوالفضل طبسی از اجراهای پرمخاطب شب گذشته بود که تماشاگران بارها درخواست تکرار آن را داشتند.

و اما لافندبازی بازی، طناب‌بازی یا همان آکروبات به زبان امروز، از نمایش‌های هیجان‌انگیز، جذاب، مردمی و عامیانه مردم گیلان با اجرای خانواده حسین‌زاده، آخرین بازماندگان هنر لافندبازی گیلان  پایان بخش شب پنجم جشنواره بود.


جشنواره‌ی نمایش‌های آیینی و سنتی اجراهای صحنه‌ای خود را در تالارهای چهارسو، قشقایی و سایه مجموعه  تئاتر شهر ادامه می‌دهد. چهارشنبه 16 مهر ماه نمایش‌های «چهل گیس»، «مینی مضحکه» و «هیلد» به اجرا در آمدند.

نمایش «مینی مضحکه » که روز گذشته در دو نوبت ۱۷ و ۱۹در سالن قشقایی اجرا می‌شد، ،میزبان آتش تقی‌پور بود و با استقبال مخاطبان همراه شد.همچنین در این روز نمایش «هیلد» به کارگردانی سیاوش توده فلاح در دو سانس 17:30 و 19:30 در سالن سایه اجرا شد.

نمایش «چهل گیس» به کارگردانی سیروس کهوری نژاد نیز در دو سانس 17 و 19 در تالار چهارسو روی صحنه رفت و میزبانی هنرمندانی چون آتش تقی پور، ناصر اقایی و حسین مسافر آستانه بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
پیشرفت ۵۰ درصدی مرمت بافت تاریخی چالشتر چهارمحال و بختیاری
تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
شناسایی و پرورش استعداد‌های ورزشی دانش‌آموزان
کاهش دماهای کمینه در اغلب نقاط لرستان
اسکوچیچ: پیروزی با چنگ و دندان به دست آمد/ بیرانوند عملکرد استثنایی داشت
تولید ۱۰ درصد تخم‌مرغ کشور در آذربایجان‌شرقی
ورزشی‌های دوازدهم آبان ماه در استان سمنان
برتری نمایندگان کرمان درلیگ برتر فوتبال بانوان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)