• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۲۱۳۹
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۵
اقتصادی » آب و انرژی

شبکه انتقال فرآورده‌های نفتی به ۱۵ هزار کیلومتر می‌رسد

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: با بهره‌برداری رسمی از خطوط انتقال جدید، طول شبکه انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی کشور به بیش از ۱۵ هزار کیلومتر می‌رسد.

شبکه انتقال فرآورده‌های نفتی به ۱۵ هزار کیلومتر می‌رسد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد مشکین‌فام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: بسیاری از تعهد‌های اجرایی و پروژه‌هایی که برای شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در نظر گرفته شده در مسیر اهداف کلان و برنامه‌های راهبردی وزارت نفت همچون رفع ناترازی فرآورده‌های نفتی کشور و توزیع بدون وقفه و کامل آن است که نمونه آن را می‌توان در تلاش برای تحویل هرچه سریع‌تر خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان دید؛ خط لوله‌ای که راه‌اندازی آن برای شبکه انتقال کشور بسیار حیاتی است.

او گفت: خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان یک پروژه انتقال فرآورده‌های نفتی و شامل چند بخش است. این خط لوله به طول ۴۶۰ کیلومتر و قطر ۲۶ اینچ از تلمبه‌خانه بندرعباس تا پایانه رفسنجان ادامه دارد. عملیات احداث آن در چهار گستره اجرایی شده است و ظرفیت انتقال ۳۰۰ هزار بشکه (معادل روزانه ۴۸ میلیون لیتر) فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس را به شمال کشور دارد.

مشکین فام بیان کرد: ساخت خط لوله جدید بندرعباس - سیرجان - رفسنجان از سال ۹۸ به‌منظور پوشش ظرفیت انتقال دو پالایشگاه بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس به مقاصد نیمه شمالی کشور در دستور کار قرار گرفت. این طرح افزون بر سه تلمبه‌خانه در بندرعباس، قطب‌آباد و مهرآران، دارای دو پایانه در سیرجان و رفسنجان است. سرمایه‌گذاری انجام‌شده در این پروژه بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد ریال است و اجرای آن از تردد روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ کامیون سوخت در محور‌های مواصلاتی جلوگیری می‌کند، همچنین این پروژه زمینه‌ساز صرفه اقتصادی و افزایش ضریب ایمنی انتقال فرآورده در کشور و افزایش قطب‌های صنعت انتقال در کشور می‌شود.

مشکین‌فام با اعلام اینکه احداث بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر خط لوله در دستور کار قرار دارد و پروژه خط لوله ۴۶۰ کیلومتری بندرعباس به رفسنجان مراحل پایانی را می‌گذراند، می‌گوید: در آذر پارسال و در اوج زمان مصرف و ناترازی فرآورده‌ها توانستیم نزدیک به ۱۰۰ هزار بشکه فرآورده نفتی را از بندرعباس به مرکز کشور منتقل کنیم.

وی تکمیل و بهره‌برداری نهایی از این خط لوله را گشایشی خوب در روند انتقال فرآورده در کشور برمی‌شمرد و بیان می‌کند: این پروژه در حال تکمیل است و انتظار داریم تا شهریور امسال (۱۴۰۴) ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه‌ای کنونی به سقف ظرفیت، یعنی ۳۰۰ هزار بشکه افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اشاره به خط لوله ۳۷ کیلومتری راهبردی انشعابی از خط لوله گوره جاسک به پالایشگاه بندرعباس برای تأمین خوراک این پالایشگاه اظهار می‌کند: پیش از این خوراک از طریق شناور دریایی تأمین می‌شد و ما تصمیم به اجرای خط لوله زمینی گرفتیم و با این خط لوله، تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس نیز انجام شد.

او افزود: طرح احداث خط لوله نفت خام ترش سبزآب - ری از دیگر پروژه‌های مهم و در دستور کار شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است که عملیات اجرایی آن سال ۱۳۹۳ شروع شده و اجرای آن با تأخیر در این سال‌ها ادامه داشته است. هدف از احداث این خط لوله، تأمین خوراک تکمیلی پالایشگاه‌های کرمانشاه، شازند، تهران، تبریز و زیرساخت لازم برای تأمین خوراک پالایشگاه آناهیتا است و طبق پیش‌بینی‌ها بهره‌برداری از آن به‌زودی رقم می‌خورد.

مشکین‌فام درباره روند اجرای طرح خط لوله نفت خام ترش سبزآب - ری‌ می‌گوید: این طرح شامل احداث خط لوله ۳۰ اینچ در حدفاصل مراکز انتقال نفت سبزآب تا تنگه فنی با طول حدود ۱۰۲ کیلومتر و ظرفیت انتقال ۴۵۰ هزار بشکه در روز و یک رشته خط لوله ۲۶ اینچ از مرکز انتقال نفت تنگه فنی تا مرکز انتقال نفت شازند با طول حدود ۲۴۰ کیلومتر و ظرفیت انتقال روزانه ۲۹۵ هزار بشکه است، همچنین در ادامه این خط لوله در محل گذر از مراکز انتقال نفت آسار، پل‌بابا، رازان و شازند نیز دارای یک رشته خط لوله ۱۸ اینچی با طول حدود ۲۸۰ کیلومتر و ظرفیت انتقال ۱۰۵ هزار بشکه در روز است که در انتها به پایانه ری ختم می‌شود.

وی درباره این خط لوله می‌افزاید: عملیات اجرایی خط لوله سبزآب به ری با ۳۴۰ کیلومتر خط لوله و ۶ ایستگاه انجام شده است و تابستان امسال کل ۳۴۰ کیلومتر وارد مدار می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در ادامه به بخش دیگری از پروژه‌های مهم و راهبردی این مجموعه اشاره و تصریح می‌کند: ۲۲۰ کیلومتر خط لوله ۱۴ اینچ ارومیه به تبریز و ۳۷ کیلومتر خط لوله ۱۰ اینچ سلماس به خوی تبریز نیز آماده بهره‌برداری است و تا پایان مرداد نهایی می‌شود.

مشکین‌فام همچنین با اشاره به اهمیت پروژه احداث خط لوله پارس می‌گوید: خط لوله ۴۰۰ کیلومتری پارس قرار است روزانه ۱۲ میلیون لیتر فرآورده نفتی را از تلمبه‌خانه مهرآران به شیراز و مرکز کشور انتقال دهد و این خط لوله جایگزین انتقال سوخت از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای و حمل با نفتکش‌های حمل سوخت شود. مناقصه «آی‌پی‌سی‌اف» این پروژه انجام شده و بخش خصوصی قرار است این پروژه‌ها را کاملاً داخلی اجرا کند.

وی در ادامه با اشاره به پروژه ساخت انبار نفت شهید مهدوی که قرار است به‌زودی عملیات اجرایی آن در مجاورت پالایشگاه نفت بندرعباس آغاز شود، می‌افزاید: منـاقصه اجرای این پروژه به‌صورت «بی‌اوتی» انجام شده است و طبق برنامه در سه سال آینده اجرایی می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اشاره به پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه خط لوله رفسنجان - یزد تأکید می‌کند: تلاش بر این است که این پروژه بسیار راهبردی و مهم ۲۲۰ کیلومتری تا پایان امسال (۱۴۰۴) به بهره‌برداری برسد.

مشکین‌فام با تأکید بر اینکه ۱۰۰۰ کیلومتر خط لوله در قالب پروژه‌های مختلف در اقصی نقاط کشور تا شهریور امسال به‌طور کامل وارد مدار می‌شود، بیان می‌کند: با تکمیل و بهره‌برداری از این خطوط انتقال در بخش تأمین فرآورده و در بخش انتقال نفت خام به گشایش خیلی مطلوبی می‌رسیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)