• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۱۲۲۷
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
کرمانشاه » اقتصادی

توصیه‌های حیاتی برای بخش کشاورزی با توجه به ورود موج جدید گرما به کشور

سازمان جهاد کشاورزی با توجه به هشدار سازمان هواشناسی مبنی بر ورود موج جدید گرما به سراسر کشور ، توصیه‌های حیاتی برای بخش کشاورزی ارایه کرد .

توصیه‌های حیاتی برای بخش کشاورزی
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه 
،سازمان هواشناسی کشور با صدور اطلاعیه‌ای، نسبت به ورود موج جدید گرما به سراسر کشور از امروز، جمعه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۴، هشدار دادند. این موج گرمای شدید که پیش‌بینی می‌شود تا روز یکشنبه ۲۹ تیرماه ادامه یابد، منجر به افزایش محسوس دما در اکثر مناطق کشور خواهد شد.
توصیه‌های حیاتی برای بخش کشاورزی : 

 تنظیم زمان برداشت: در صورت امکان، زمان برداشت محصولات را به ساعات خنک‌تر روز موکول کنید. از انباشتن محصولات برداشت شده در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کرده و آن‌ها را در اسرع وقت به انبارهای خنک و دارای تهویه مناسب منتقل نمایید.

 مدیریت خاک: با افزایش دما، سرعت تجزیه مواد آلی خاک افزایش می‌یابد. استفاده از کودهای آلی و کمپوست به حفظ ساختار خاک، افزایش ظرفیت نگهداری آب و مواد غذایی و بهبود تهویه خاک کمک می‌کند. همچنین، جلوگیری از شخم زدن بی‌رویه خاک در فصل گرما می‌تواند از تخریب ساختار خاک و افزایش تبخیر آب جلوگیری کند.
 شیلات : در شرایط موج گرمای شدید، فعالیت‌های شیلات و آبزی‌پروری باید با کنترل مداوم کیفیت آب، افزایش تهویه و استفاده از سیستم‌های هوادهی، و قرار دادن استخرها و مخازن در سایه یا زیر سایه‌بان‌های حفاظتی انجام شود تا دما و میزان اکسیژن محلول در آب حفظ شود و از مرگ و میر آبزیان جلوگیری شود. همچنین، کاهش میزان تغذیه در ساعات گرم و پایش مستمر سلامت و وضعیت آنها برای شناسایی سریع استرس‌های گرمایی ضروری است. استفاده از تکنیک‌های مدیریت دما، حفظ جریان آب و صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، نقش مهمی در پایداری تولید دارد و باید همزمان با رعایت توصیه‌های سازمان‌های مربوطه، انجام شود تا تلفات و خسارات ناشی از گرما به حداقل برسد.

 بیمه محصولات کشاورزی : با توجه به افزایش خطر خسارات ناشی از گرمازدگی و خشکسالی، کشاورزان باید نسبت به بیمه محصولات خود اقدام نمایند تا در صورت بروز خسارت، بخشی از زیان‌های خود را جبران کنند

همچنین، هواشناسی برای روز سه‌شنبه هفته آینده، نسبت به دمای بسیار بالا و خطر گرمازدگی در کشور عراق و مناطق مرزی غربی ایران، به ویژه استان خوزستان، هشدار داده است. گزارش‌های هواشناسی حاکی از آن است که ماه مرداد با موج گرمای شدید آغاز خواهد شد.

تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی، منجر به افزایش سالانه حدود ۱.۵ درجه سانتیگراد در دمای هوای جهان تا ۵ سال آینده خواهد شد. این افزایش دما در مناطق مختلف خاورمیانه، از جمله بخش‌هایی از ایران، تا ۵ درجه نیز می‌رسد که این امر مستقیماً بر افزایش تقاضای مصرف برق و کاهش ظرفیت تولید نیروگاه‌های حرارتی تأثیرگذار است.

در ایران، اخیراً رکورد گرما با ثبت دمای ۴۹.۱ درجه سانتیگراد شکسته شد و شهرهای طبس، خور، زابل، اهواز، بم، صفی‌آباد دزفول، امیدیه و ایرانشهر، در فهرست ۱۵ نقطه با بالاترین دمای ثبت شده در جهان قرار گرفتند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آزردگی مشترکان تلفن ثابت از افزایش ۵۰ درصدی آبونمان
هوای پایدار و افزایش دما در بیشتر مناطق کشور
مسئولیت سوءاستفاده از سیم کارت برعهده مالک است
برگزاری اردو‌های انتخابی تیم فوتبال نوجوانان در تهران
بازدید  والی هرات از پارک علم و فناوری خراسان رضوی
ساماندهی مراسم اربعین باوجود شرایط جنگی از دستور کار وزارت کشور خارج نشد
الحاق سه هزار هکتار زمین به شهر‌های جنوبی سیستان و بلوچستان
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است
بهبود خواص محصولات صنایع مختلف با نانوذرات کربنات کلسیم ایرانی
آغاز مرمت آب‌انبار تاریخی تدین در سمنان
اختصاص ۹۵۰ میلیارد ریال برای طرح های خدمت‌رسانی به جامعه هدف بهزیستی
پیش بینی وضعیت جوی، دریایی ودمایی هرمزگان ۳۰ تیر
تشییع مادر شهید نصیری در هرچگان
طول شبکه گاز خراسان جنوبی از ۱۵ هزار و ۶۰۰ کیلومتر عبور کرد
هوای ناسالم مشهد در ۳۰ تیرماه، برای دومین روز پیاپی
۱۵ نفر در خراسان شمالی به اتهام نشر اکاذیب تحت پیگرد قرار گرفتند
همه مدارس غیردولتی به استاندارد‌های مدارس تراز نزدیک شوند
کشف کلاهبرداری‌های اینترنتی در آباده
خرید تضمینی بیش از ۲۷۹ هزار تن گندم و ۳۹۰۰ تن کلزا از کشاورزان آذربایجان غربی
تداوم هوای گرم در قزوین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)