پخش زنده
امروز: -
مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت جوادالائمه (ع) خراسانشمالی گفت: بسیج سازندگی استان ۵۸ میلیارد تومان در طرح آبخیز تا جالیز با هدف حمایت از کشاورزان و افزایش تولید در بخش کشاورزی هزینه کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی ؛ سرهنگ سیدجعفر سبزه به خبرگزاری صدا و سیما گفت: طرحهای این بخش در دو بخش منابع طبیعی و جهاد کشاورزی انجام میشود.
وی افزود: طرح کپه کاری در عرصههای طبیعی شهرستان فاروج و سملقان به اتمام رسیده است و در ادامه این طرح گابیون بندی نیز در عرصههای زو، رباط، اسطرخی، کلات، تبریان، بیش آباد، تازه قلعه، بهکده، گریوان در حال اجرا است.
آغاز طرحهای منابع طبیعی از شهریور با هزینه ۴۰ میلیارد تومان
مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت جوادالائمه (ع) استان ادامه داد: طرحهای منابع طبیعی از اوایل شهریور در روستاهای کریگ، خراشا، گرمه، اسفراین نیز اجرا میشود.
سبزه گفت: همه این طرحها در حوزه منابع طبیعی با هزینه ۴۰ میلیارد تومان در حال اجرا است.
وی اضافه کرد: در جبهه دیگر طبق تفاهم نامه فی مابین قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) سپاه و وزارت جهاد و کشاورزی، این طرح در قالب طرحهای لوله گذاری، کانال، قنات، جاده بین مزارع در حال اجرا میباشد که در مجموع ۱۷ طرح به پایان رسیده است.
لایروبی و مرمت ۳ رشته قنات
مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت جوادالائمه (ع) استان اعتبار هزینه شده در این طرح را نیز ۱۸ میلیارد تومان اعلام کرد وگفت: ۳ کیلومتر لوله گذاری، ۳ کیلومتر کانال انتقال آب در استان از سال گذشته تاکنون اجرایی شده است و همچنین ۳ رشته قنات مرمت و لایروبی شد.
سبزه بر اهمیت ایجاد جاده بین مزارع نیز تاکید کرد و افزود: در این مدت ۱۲ جاده بین مزارع در روستاهای (زیدر، سنجد، خیرآباد، علی محمد، برزلان، توکور، تکمران، سیر سپرانلو، پارکانلو سفلی، پارکانلو علیا، نظرعلی، نظرمحمد) در استان تسطیح شد.
وی ادامه داد: ۵۲ طرح در بخش لوله گذاری، کانال، قنات، جاده بین مزارع و استخر ذخیره آب در برنامه سال جاری است.
طرح مشترک آبخیز تا جالیز
مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت جوادالائمه (ع) استان گفت: طرح آبخیز تا جالیز به طور مشترک سازمان بسیج سازندگی، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در استان اجرا میشود.
سبزه با بیان اینکه این طرح سبب کاهش سیلاب و تقویت آبخوانهای زیر زمینی و بهبود آبدهی قنوات به طور کمی میشود، اظهار کرد: مسئله آب و توجه به منابع آبی از عمده چالشهای استان به شمار میرود به گونهای که در بسیاری از مناطق آن با مشکل عدم مدیریت منابع آبی مواجه هستیم.
وی بیان کرد: عملیات اجرایی این طرح به چند روش بند خاکی، خشکه چینی، گابیون بندی (سنگ و توری)، سنگ و ملات به منظور حفاظت از خاک، کنترل سیلاب، آبخوان داری، پخش سیلاب و حوضچههای تغذیه مصنوعی انجام میشود که پیامد آن کاهش قدرت تخریب سیل، افزایش ذخیره سازی آب و تغذیه سفرههای زیر زمینی در مناطق هدف خواهد شد.