پخش زنده
امروز: -
در روزهای داغ تابستان مراقب باشید، به گرمازدگی مبتلا نشوید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان گفت: روزهای گذشته در پی افزایش آلودگی و گرم شدن هوا در استان میزان مراجعه افراد به اورژانس پیش بیمارستانی بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است.
پژمان عقدک افزود: گرمازدگی زمانی ظاهر میشود که فرد، مدت زمان زیادی را در معرض نور آفتاب و یا دمای بالا قرار بگیرد و شدت آن بسته به میزان فعالیت بدنی، رطوبت از دست رفته و طول زمان قرار گرفتن در معرض گرما، میتواند از خفیف تا بسیار شدید متغیر باشد.
وی گفت:هر فردی ممکن است دچار گرمازدگی شود، اما برخی گروهها از جمله نوزادان، کودکان زیر ۴ سال، سالمندان بالای ۶۵ سال، مبتلایان به بیماریهای زمینهای یا مصرفکنندگان برخی داروها در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: اگر درمان به هنگام فرد گرمازده به تعویق بیفتد میتواند خطرآفرین و منجر به بروز آسیبهایی به مغز، اندامهای بدن، نارسایی قلبی و حتی مرگ بیمار شود و آشنایی با علائم، عوارض و راهکارهای پیشگیری و درمان این بیماری باید در دستور کار همهی افراد جامعه قرار گیرد.
پژمان عقدک ادامه داد: رنگ پریدگی، عرق شدید، تهوع، اسهال و استفراغ، سردرد، گرفتگی عضلات، خستگی، ضعف، تشنگی شدید، سرگیجه و از دست دادن تمرکز از جمله علائم رایج گرمازدگی است.
وی گفت: به منظور پیشگیری از بروز گرمازدگی نوشیدن مایعات فراوان به ویژه آب (روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان)، مصرف سبزیجاتی مانند کاهو و کرفس و میوه ها، نوشیدنیهای بدون گاز مانند آبمیوه و دوغ، کاهش مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین دار به دلیل دفع آب بدن، پرهیز از غذاهای چرب و داغ و مصرف غذاهای خوش نمک توصیه میشود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان ادامه داد: پوشیدن لباسهای سبک و گشاد و خودداری از لباس تنگ، استفاده از کلاه لبهدار، عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب مناسب، احتیاط در مصرف داروهای خاص و هماهنگی با پزشک و اجتناب از حضور یا نشستن در خودروهای پارکشده زیر آفتاب، استراحت و اجرای فعالیتهای فیزیکی در ساعات خنکتر و دادن زمان کافی برای تطابق بدن به محیط گرم از جمله راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی است.
وی در خصوص اقدامات لازم در مواجه با فرد گرمازده نیز گفت: ابتدا لازم است فرد دچار گرمازدگی به جای خنک انتقال یافته و او را به حالت درازکش قرار داده و پای فرد را بالاتر از بدن قرار دهیم، تا حد امکان لباسهای فرد کاهش دهند و به کمک استفاده از ملحفه خیس و نوشاندن آب ولرم، دمای بدن او را کاهش دهیم.