پخش زنده
امروز: -
مردمان شهرستان خوسف از گذشته تاکنون با پخت آش بز باش همدلی اجتماعیشان را در ایام محرم به نمایش می گذارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، کارشناس ثبت میراث معنوی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار صدا وسیمای استان با اشاره به اینکه آیینهای عزاداری در استان با رسوم ویژهای برگزار میشود که ریشه در فرهنگ بومی، مذهبی و قومی مردم منطقه دارند گفت: آش بز باش یکی از غذاهای محلی شهرستان خوسف و روستای نصرآباد خراسان جنوبی است و این غذا از سالهای گذشته در شهرستان خوسف و روستاهای وابسته پخت میشده است.
فریبا کاهنی با اشاره به اینکه مردمان این دیار از روز اول محرم تا یازدهم محرم هر روز بعد از ظهر شروع به پختن میکنند تا شب و بعد از برگزاری مراسم عزاداری دربین اهالی و شرکت کنندگان در مراسم تقسیم شود گفت: همچنین بعد از تاسوعا و عاشورا نیز در برخی ایام محرم مردم به پخت آش بزباش در مراسم های روضه اهتمام ویژه ای دارند و در بین مردم و افراد نیازمند توزیع می کنند.
کارشناس ثبت میراث معنوی خراسان جنوبی افزود: همچنین در بعضی از روستاهای اطراف و شهرستان خوسف در روزها به خصوصی مانند اربعین، چهل هشتم و یا اینکه مردم برای رفتن به زیارتگاههای اطراف که به صورت دسته جمعی و کاروانی میروند این آش را میپزند.
کاهنی با اشاره به اینکه ماده اصلی این غذا گوشت و چربی گوسفندی است و آن را آش بزباش مینامند گفت: گوشت گوسفند، نخود، عدس، روغن، پیاز، سیر، آرد، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، دارچین، نمک از جمله مواد این آش است.
آش بزباش با شماره ۲۰۵۹ در فهرست میراث معنوی کشور (ناملموس) به ثبت رسیده است.