پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر امور خارجه گفت: همکاری، همیاری و انسجام ملت ایران موجب شد طراحی دشمن به نتیجه نرسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد فتحعلی معاون وزیر امور خارجه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با تحلیل و ارزیابی جنگ ۱۲ روزه به پرسش ها در این باره پاسخ داد. متن کامل این برنامه به شرح زیر است:
سؤال: یک ارزیابی کلی از آنچه اتفاق افتاده بفرمایید؟
فتحعلی: مستحضرید اتفاقاتی که در طول این جریان ۱۲ روزه افتاد، اتفاقات خیلی عجیبی بود و از روز شروع آن رژیم صهیونی احساس میکرد با طراحی که دارد، می تواند شیرازه مملکت را تحت الشعاع قرار بدهد. مطلع هستید که روز ۲۳ خردادماه که این اتفاق روی داد، صلابت و شجاعت و شهامت رهبری معظم انقلاب که در جایگزینی سریع فرماندههای نظامی صورت گرفت و همزمان باحرکت دیپلماسی و با این القاء به تمام کشورها که ایران پایدار است و استقامت و پایداری ایران را در خلال مذاکرات تلفنی و پیامهایی که بین وزیر امور خارجه و همکاران من در نمایندگیهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، این به همه کشورها القاء شد که ایران پایدار است و آن چارچوبهای که در این مذاکرات صورت گرفت، وزیر محترم چارچوبهای که اعلام کردند این پایداری ایران را القاء کرد و از همه مهمتر پاسخ سریع نیروهای مسلح ما بود. این همکاری، همیاری و انسجام ملت ایران به نظر من پیام جدی به طرف مقابل داشت. در بحث پیام ملت ایران من فکر میکنم این حرکتی که هموطنان ما از خودشان نشان دادند، به طرف مقابل نشان دادند که تمدن و تاریخ یعنی چه، مفهوم ریشه در خاک داشتن یعنی چه. از همه مهمتر همیاری ملت با نظام ایران و اینکه همه بدون هیچ چشم داشتی وقتی به جغرافیای ایران حملهای صورت گرفت، از هیچ کوششی فروگذار نکردند.
سؤال: در تحلیلها خیلی این نکته برجسته است که موضوع هستهای یک بهانه بود، آنها هدف اصلی و اولیه شان براندازی نظام و بعد تجزیه ایران بود. شما در این حوزه چقدر معتقد هستید که آنها دنبال این ماجرا بودند و هستهای بهانه بوده است؟
فتحعلی: من اعتقاد دارم که رژیم صهیونی با همکاری و همیاری اروپاییها و به ویژه امریکاییها از ۲۰۰۶ یک حرکتی را شروع کردند. اگر خاطرتان باشد در جنگ ۳۳ روزه رایس وزیر خارجه امریکا، بحث طرح خاورمیانه جدید را مطرح کرد، اما علی رغم همه خسارتهای مالی که به بار آمد این طرح محقق نشد، حتی نقشههایی را منتشر کردند. متعاقب آن تحولی داشتیم با پدیده داعش در ۲۰۱۴، در ۲۰۱۴ هم مستحضرید که ۶ یا ۷ سرویس امنیتی در بروز این پدیده همکاری کردند. آن زمان هم بحث طرح جدید خاورمیانه مطرح شد و علی رغم همه تلاشهایی که داشتند، نتوانستند محقق کنند. در آخرین مرتبه که اخیراً اتفاق افتاد در ۲۰۲۳ بعد از هفتم اکتبر، از اندیشکدههای غربی خیلی شنیدید و بخصوص اندیشکدههای اسرائیلی که موضوع طرح خاورمیانه جدید و اینبار با کلید واژه نظم جدید منطقهای، وارد صحنه شدند، حقیقتاً هم طراحی آنها طراحی دقیقی بود. اما آن چیزی که باعث شد این طراحی به منصه ظهور نرسد، انسجام جمهوری اسلامی ایران بود. اینها فکر میکردند نهاد و نظام ما متکی به فرد است، نمیدانستند این نظام متکی به ساختار است و به ویژه وقتی که هموطنان ایرانی وارد صحنه شدند و موضوعاتی را که مطرح میکردند در این فضاهای مجازی، پدیدههایی خلق شد توسط مردم فهیم ایران، دیدید همه زیر پرچم سه رنگ ایران آمدند. این مجموعه پیام خودش را به طراحان غربی به ویژه اسرائیلی داد که طرح جدید منطقهای در این منطقه بدون نقشه و جایگاه جمهوری اسلامی ایران قابل تحقق نیست.
سؤال: به نظر من برای اینکه درک شود واقعاً ایران در این ۱۲ روز چه کار بزرگی انجام داد به پشتوانه ملت ایران، تحلیل رژیم، برنامه ریزی که انجام دادند، یک جنگ ترکیبی چند لایه بسیار دقیق که خیلی برق آسا و در زمان خیلی کوتاهی به اهدافش برسد. برخی معتقد هستند که این عملیات اگر علیه خیلی از کشورها اتفاق میافتد واقعاً محقق میشد. این آمادگی ایران را نشان میدهد؟
فتحعلی: بله. ما یک تجربهای داریم، یک تجربه عمیق و گرانبهای بیش از ۴ دهه است. یادتان است وقتی که صدام به سرزمین مقدس ما حمله کرد، از طریق زمینی، آمد فرودگاه پایتخت ما را زد، فرودگاه زدن در پایتخت معنا و مفهوم خاص خودش را دارد، اما به دلیل درایت امام و آن سامانه تحلیلی و آن منظومه تحلیلی که امام ارائه دادند که مبتنی بر آموزههای قرآن و مبتنی بر تاریخ و مبتنی بر روایات احادیث، مبتنی بر تجربه و از همه مهمتر مبتنی بر سنن الهی است. وقتی صدام آمد فرودگاه پایتخت را زد، آن صدامی که برای سازمانهای بین المللی بود، دارای تی ۷۲ بود، تجهیزات فردی اش، تجهیزات روز بود. اما ما کشوری که دقیقاً چند وقتی بود که یک انقلاب را شروع کرده بودیم، تأسیس یک حکومت نوپا که ذخائر ما ام ۱ و کلاش و ژسه و یک بخشی هم فشنگهای زنگ زده بود. امام فرمودند یک دیوانهای سنگی را در چاهی انداخته است، آنها میخواستند تحقیر کنند، استراتژی که امام در حوزه جنگ روانی داشتند، الان قابل تحلیل است. براساس همین سامانه تحلیل امام جنگ را ۸ سال مدیریت کردند. براساس همین منظومه تحلیل امام تمام امور و طراحی که آنها داشتند در طول ۸ سال به جایی رساند که ما امروز مفتخریم که یک جنگی بر ما تحمیل شد ولی پیروزمندانه خارج شدیم. همان سامانه تحلیل، رهبری معظم انقلاب اگر شما یک مروری داشته باشید بر عملکرد ایشان بعد از رحلت امام و معمار انقلاب میبینید همان سامانه تحلیل ایشان ارائه دادند و امروز واقعاً براساس همان منظومه تحلیل جنگ تحمیلی این ۱۲ روزه را مدیریت کردند؛ لذا ایران با توجه به تمام مختصاتی که دارد، این را تمدن غرب، بازیگران غرب، کنشگران غرب باید این را بفهمند. من فکر میکنم در این جنگ ۱۲ روزه عبارتهایی که میگویند که ایران یک آمیزهای است از ایرانیت و اسلامیت، انتزاج اینها باعث شده است که در جنگ ۱۲ روزه اینگونه خوش بدرخشید.
سؤال: در طول جنگ ارزیابی شما از دیپلماسی ایران چه است، فعالیتهای دیپلماتیکی که اتفاق افتاد، سفرهایی که در آن شرایط آقای عراقچی داشتند و اینها چقدر اثرگذار بوده است؟
فتحعلی: من معتقد هستم همه اینها باید در یک چارچوب دیده شود. یعنی شما از ابتدا توجه کنید، حرکت رهبری معظم انقلاب در جایگزینی صحیح، به موازات آن حرکت دیپلماسی، به موازات آن پاسخ دندان شکن نیروهای مسلح و به موازات آن همراهی ملت ایران، همه اینها باعث شد که به دیپلماسی یک نیرویی بدهد که وزیر خارجه اش در زمانی که پروازها دیدید که شکل نمیگرفت خیلیها تهدید هم کردند، ایشان بروند و مذاکره جدی داشته باشند با طرفهای مختلف، اما با حمایتهای مردمی، این پیوست اجتماعی و این سرمایه اجتماعی و این باعث شد که نحوه مذاکره آقای دکتر عراقچی مستند به همین حرکت و به همین پشتوانهها و ظرفیتها بود؛ لذا ایشان بحثهای جدی داشتند با تمام تقریباً من خودم بودم، روزی که جنگ صورت گرفت حدود ۳ و خورده نیمه شب بود، ۵ صبح دفتر وزیر از همه معاونین و مدیرکلها خواستند و دکتر عراقچی زودتر از همه آمده بودند. پروتکلهای امنیتی هم زیاد بود که ایشان این پروتکلهای امنیتی را رعایت نمیکردند و از ابتدایی که من از ۶ و خوردهای تا تقریباً ۹ شب، ایشان با تمام کشورهای همسو و اروپایی و آفریقایی و سازمانهای بین المللی مذاکره تلفنی داشتند. در این مذاکره تلفنی القای پایداری سیستم بود و القای اینکه حتماً پاسخ خواهیم داد، این خیلی تأثیر داشت؛ لذا میبینید که ایشان وقتی که حتی رفتند در سازمان همکاری اسلامی، مطلع هستید که سازمان همکاری اسلامی قطعنامه بسیار قابل توجهی داد، اتحادیه عرب واقعاً بیانیه خوبی دادند، جنبش عدم تعهد بیانیه خیلی خوبی دادند، همه اینها محکومیت خودشان را اعلام کردند. اما الان دستگاه دیپلماسی میگوید همه این محکومیتها را ما باید تبدیل کنیم به راهبردی لجام بزند به زیاده خواهیهای رژیم صهیونی، ما اگر مروری به حرکت دیپلماسی داشته باشیم من فکر میکنم ابتدا تا الان ما این مسیر را طی کردهایم.
سؤال: در همان ساعات اولیه در مذاکرات تلفنی که اتفاق افتاد، طبیعتاً طیفهای مختلفی از کشورهای مختلف باید واکنشهای مختلفی داشته باشند. آیا واکنشها معمولاً شبیه به هم بود یا اینکه نه واکنشهای متفاوتی از برخی از کشورها داشتیم؟
فتحعلی: برخی از کشورهای اروپایی بعد از اینکه ما حرکت خودمان را شروع کردیم، آن پاسخ باصلابت نیروهای مسلح، از ما درخواست میکردند که تنش را افزایش ندهید. دیپلماسی ادامه جنگ سخت است، یعنی هر آنچه در میدان انجام بدهید، نتیجه اش دیپلماسی است. یک خاطره اینکه یکی از مسئولین بلندپایه کشورهای منطقهای میگفت وقتی جنگ ۳۳ روزه اتفاق افتاد، تا ۱۸ و ۱۹ و ۲۰ زبان بدن یک زبان دیپلماتیک دیگری بود، اما وقتی ورق جنگ عوض شد به دست پرصلابت نیروهای حزب الله، همه اینها تغییر کرد، حتی نحوه نشستن تغییر کرد؛ لذا دیپلماسی مستند و متکی به حرکت میدان است.
سؤال: اینجا هم از روز پنجم ششم جنگ تقریباً.
فتحعلی: در ۲۴ ساعت اولیه، کشورهای منطقه خوب محکوم کردند، سازمان همکاری اسلامی، بعد از سفر دکتر عراقچی به ترکیه آنها هم محکومیت بسیار جدی دادند. برخی از کشورهای اروپایی هنوز این پیام را دریافت نکردهاند. شاید به دلیل فشارهای اقتصادی است که لابی صهیونیست به آنها میآورد، آن پیام را دریافت نکردهاند. اما وقتی به سطح اندیشکدهها میروید، میبینید که تمام اندیشکدهها امروز میگویند که این حرکتی که رژیم صهیونی کرد و با این طراحیهایی که داشت معلوم است که محاسباتش کاملاً اشتباه بوده است بعد دارند محاسبات را ریز میکنند. خیلی از اندیشکدهها امروز وضوع حمله رژیم صهیونی به ایران برای آنها شده است موضوع جدی برای بررسی و نکاتی را دارند میگویند، حتی اندیشکدههای رژیم صهیونی. الان نخست وزیر رژیم صهیونی زیر فشار افکار عمومی است، تظاهرات را میبینید، یعنی جامعه رژیم صهیونی انتظار این حرکت را نداشت.
سؤال: از نظر این اندیشکده نکات برجسته واکنش ایران را چه تحلیل میکنند؟
فتحعلی: اینها اصلاً در محاسبات شان این پیوست اجتماعی را اصلاً در تحلیل شان نداشتند. احساس میکردند که رؤسای فرماندهها را بزنند در عوامل نفوذی خودشان هم یک حرکتی در جامعه انجام بدهند، با یک شورشهای اجتماعی مواجه خواهند شد، کار تمام میشود، همین کاری که در خیلی از جاها انجام میدهند. اما اینها تمدن و تاریخ و ریشه را در محاسبات شان نمیگنجید.
سؤال: فکر میکردند همان فضای بی وطنی که در سرزمینهای اشغالی است، مشابه آن را در ایران داریم، ولی خیلی از اتباع رژیم آنجا خاک شان نیست، دو تابعیتی و سه تابعیتی هستند؟
فتحعلی: خودشان دارند مطرح میکنند. امروز دارد مورد تحلیل قرار میگیرد و از طرفی دیگر رژیم صهیونی واقعاً طراحی دقیقی داشت، سرمایه گذاری زیادی داشت، اما وقتی وارد صحنه شد، همان محاسبات. حضرت آقا فرمودند که محاسبات اینها را باید با دقت توجه کنید اینها در محاسبات شان به اشتباه بیفتند یعنی محاسبات اشتباه خودشان را خوب درک کنند و واقعاً اینگونه شد و الا طراحی دقیق. وقتی به صحنه میدان آمد شرایط اینطور شد که ما مفتخریم که ملت بزرگ ما از همه ادیان و قومیتها همه زیر این پرچم جمع شدند. اینها اصلاً انتظار اینگونه را نداشتند، واقع این است که پاسخ ملت پاسخ قابل توجه و قابل افتخاری بود. در حوزه حکمرانی میگویند حکمرانی میتواند مناسب باشد که بتواند در بحرانها خوب جواب بدهد، اینها این را در محاسبات خودشان نداشتند. امروز اندیشکدههای هم غربی و هم رژیم صهیونی مباحث زیادی مطرح میکنند.
سؤال: حتی بخشی از اپوزیسیونهای ایران هم موضع گرفتهاند و از ملت ایران حمایت کردهاند؟
فتحعلی: واقعاً باید اینها به رشته تحریر بیاید، هنرمندان ما، مستندسازهای ما، آنهایی که با ما زاویه داشتند، آن زمانی که بحث جغرافیا و وطن شد، اظهاراتشان را دیدید، این افتخار ملت ایران است. امروز یکی از عزیزان رسانهای به من گفت که خوب است که به دوستان هنرمند و مستندساز بگویید که این را به رشته تحریر و هنر دربیاورند. گفتن رژیم صهیونی ساختمان شیشهای را که سمبل صداقت و آگاهی و شفافیت است با موشک زد، این را چگونه میخواهید توصیف کنید، تازه قهرمان این قصه چه کسی شد، نه یک مرد، یک شیر زن. یکی از اقوام ما میگفت وقتی این اتفاق افتاد من از خارج از تهران آمدم تهران ببینم چه خبر است، گفت وقتی وارد تهران شدم دیدم یک خانواده با احترام دارند به مردم آب خنک و شربت میدهند، گفتم چرا این کار را میکنید، گفت میخواهیم دغدغه و نگرانی هموطنهای ایرانی را کاهش بدهیم، گفت همه زدیم زیر گریه که ایران یعنی این؛ لذا این قابل به تصویر کشیدن و قابل احترام است.
سؤال: بعد از این ماجرا در دنیا یک نقطه عطفی برای ایران بود که دو کشور قدرت اتمی به خاک یک کشور حمله کنند با برنامه ریزی حساب شده از نظر خودشان و طی ۱۲ روز به التماس میافتند که متوقفش کنیم. جایگاه ما در دنیا چقدر متفاوت شده است، با قبل از این جنگ، تا الان میگفتند نزدیک به بین ۱۲ تا ۲۰ میلیارد دلار خسارت و هزینه رژیم صهیونی در این جنگ مانده است. یعنی روزی ۲۰ میلیارد دلار با این هزینه آمدند و الان بعد از ۱۲ روز التماس گونه به توقف آتش رسید. جایگاه ایران بعد از جنگ در دنیا چقدر تغییر کرده است؟
فتحعلی: اجازه بدهید من بگویم اولاً یک رژیم و یک کشور به ما یک رژیم دارای سلاح هستهای و یک کشور دو قدرت اتمی نکته بعدی این است که این بحث، بحث خیلی جدی است ما بعد از جنگ تحمیلی جایگاه جمهوری اسلامی ایران یک تغییر جدی کرد و این هم هنر امام (ره) بود اولاً کاری کردند همه نقش خودشان را در این جنگ ایفا کنند شما حتی خانواده خودتان را میدیدید در آن زمان مادربزرگ، پدربزرگ اگر شده فقط به اظهار آرامشی که امام به آنها داده یا اظهار همدردی هر کس نقش خودش را ایفا کرد و این هنر امام بود که در این بخش کاری کرد که همه ملت یک پیوست اجتماعی این حرکت پیدا کند و بیاید پیروزی در جنگ تحمیلی را برای ما رقم بزند این پیروزی نتیجهاش در ساحت بینالمللی شد جایگاه ایران، همه متوجه شدند ایران یک قدرت مطرح است بعد از این قصه خیلیها آمدند طراحیهایی کردند از تحریمهای هوشمند و فلج کننده بحثهایی که اگر همه را بخواهید ریز کنید بعد از این سه دهه همه این اتفاقات افتاد بعد اینها یک انگارهای را برای خودشان خلق کردند انگاره ایران ضعیف، وقتی انگاره ایران ضعیف مطرح شد به خودشان جرات دادن بیایند حمله کنند وقتی حمله کردند با همه طراحیهایشان فقط دو کشور اتمی نبود شما دیدید یک مقام اروپایی گفت چند پهپاد را ما زدیم همه سامانههای پدافندیشان را در اختیار گذاشتند حمایتهایشان را در اختیار گذاشتند بعضی از کشورهای اروپایی دیدید جسارت را به حد اعلا رساندند، اما نتیجه چه شد نتیجه این شد که آنها در همه طراحیهایشان رسیدند به اینکه محاسباتشان اشتباه بوده است امروز جایگاه جمهوری اسلامی ایران یک جایگاه والایی است که ایران با تمام طراحیهایی که شده و تمام فشارهای حداکثری که آوردند ایران توانسته در مقابل یک رژیم تا دندان مسلح که متکی و حمایت کشورهای فرامنطقهای را دارد برخی از سازمانهای بینالمللی را دارد امروز سازمان حقوق بشر کجاست سازمان بینالملل کجا است اینها کجا است همانگونه که شما در نسل کشی غزه دیدید امروز کجا هستند همه اینها امروز نقش خودشان را ایفا کردند علی رغم همه فشارها شما دیدید جمهوری اسلامی ایران به جایی رسید که امروز مفتخر است که بگوید همه میگویند ما به عنوان یک ایرانی توانستیم در مقابل جنگ تحمیلی ایستادگی داشته باشیم سوال اگر اینها نرسیده بودند به اینکه جمهوری اسلامی ایران توانمندی دارد که کل سرزمین اشغال شده فلسطین را و اسرائیل و رژیم صهیونیستی را به چالش بکشد حتماً شما میبینید که درخواست توقف جنگ نمیکرد لذا جایگاه امروز جمهوری اسلامی ایران این جایگاه است و ما فکر میکنیم و شما بارها مطلع هستید که مقام معظم رهبری فرمودند مسئولان باید قدر این ملت را بدانند ملت خوب آمدند کنار نظام ایستادند ملت واقعاً نقششان را خوب ایفا کردند و همه دستگاهها نقش خودشان را خوب ایفا کردند در حوزه اقتصادی، در حوزه دیپلماسی، در حوزههای نظامی همه پای صحنه آمدند وارد صحنه شدند لذا این شگفتیها را آفریدند، این ۱۲ روز خیلی قابل توجه است.
سوال: آیا شما معتقد هستید که رژیم هیچ دستاوردی در این ۱۲ روز نداشت؟
فتحعلی: من معتقد هستم که دستاورد رژیم این بود که جمهوری اسلامی ایران یک ریشه عمیق دارد و یک ظرفیت تاریخی دارد مبارزه و مقابله و مواجهه با این بازیگر به این سادگی نیست، به نظر من این دستاورد رژیم صهیونیستی است امروز صحبتهای زیادی در فضای مجازی است که تسلیح مجدد رژیم صهیونیستی، اما اگر ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران با این شاخصهها با این مؤلفهها که ان شاالله اینگونه خواهیم بود ما بایستیم مطمئناً دستاوردی جز این دستاوردی که عرض کردم ندارد که مقابله و مواجهه با این بازیگر به این سادگیها نیست.
سوال: با این تجربهای که رژیم در این ۱۲ روز کسب کرد و دستاوردی که شما اشاره کردید آیا فکر میکنید که رژیم دوباره مرتکب حمله دیگری خواهد شد یا این توقف آتشی که الان اتفاق افتاده ادامه دار خواهد بود؟
فتحعلی: من فکر میکنم نمیشود تاریخ گفت ولی ما باید به عنوان جمهوری اسلامی ایران این را توجه داشته باشیم که رژیم یک رویکرد خاصی دارد ما هم یک رویکرد خاصی داریم ما داعیه دار یک نظریهای هستیم و تا آن موقع که داعیه دار نظریه هستیم باید بدانیم ما در یک تقابل هستیم و امیدوار هم هستیم که متکی به ظرفیتهای تاریخی، جغرافیایی خودمان، اقتصادی خودمان ان شالله بتوانیم این بحرانها را مدیریت کنیم.
سوال: ما صحبت از این کردیم که دستاورد مهمی را غیر از نکتهای که شما اشاره کردید که ایستادگی و مقاومت ملت ایران بود رژیم صهیونیستی چیزی از بابت این اتفاقی که افتاد دستگیرش نشد علی رغم هزینههایی که کرد و طراحیهایی که انجام داد آنها بالاخره داخل خودشان و با آمریکاییها یک حساب و کتابی میکنند یک هزینه فایده میکنند که ما چقدر هزینه کردیم به ویژه ترامپ که در این موضوعات خیلی محاسبهگر است و فایدهای حاصل نشد، الان وضعیت آنها به چه صورت است آیا آنها واقعا آنطور که در رسانههایشان اعلام میکنند ما این کار را کردیم آن کار را کردیم ولی بالاخره در خفا و در خلوت خودشان که مینشینند دقیق محاسبه میکنند که اتفاق نیفتاد حداقل آن چیزی که آنها انتظار داشتند آیا در محاسبات خودشان به این نتایج میرسند این ارتباط بین نتانیاهو و ترامپ آیا تاثیرگذار خواهد بود یا نه، آنها الان در چه وضعیتی هستند؟
فتحعلی: به نظرم میرسد اگر بخواهیم توجهی به این سوالی که اشاره کردید داشته باشیم اینکه اولاً فضای جامعه رژیم صهیونیستی را یک ارزیابی دقیق بکنیم امروز چیزهایی که دارد میآید بیرون علی رغم همه سانسورهای خبری مقداری که بیرون میآید یک سوال جدی است که ما برای امنیت آمدیم شما میدانید که در گذشته تقریباً بیش از ۸ دهه از عمر این رژیم غاصب اولین بار است که جامعه رژیم صهیونیستی با این حجم از تهاجم مواجه شده است تا حالا سابقه نداشته است و خبرها به مرور میآید بیرون، چون خیلی از خبرها را علی رغم اینکه سانسور کنید نمیتوانید تا مدت زیادی با توجه به فضای مجازی که امروز است رسانهها است ولی این دارد به صورت خیلی حساب شده البته بیرون میآید حاکی از این است که جامعه رژیم صهیونیستی برایش سوال جدی است که چرا توقف جنگ و از طرف دیگر بازیگرانی که از رژیم صهیونیستی حمایت کردند و در راس آن آمریکا آنها هزینه فایده میکنند آنها تحمل یک جنگ طولانی مدت، چون آنها دنبال سرمایهگذاری در منطقه هستند ترامپ وقتی به منطقه آمد بیش از ۲۰۰۰ میلیارد یعنی بر اساس اخبار منتشر شده از خود آمریکاییها ۲۰۰۰ میلیارد تعهد و توافق تجاری اینجا بست آنها دنبال این بحث هستند لذا من فکر میکنم امروز این موضوعات دارد میآید در صحنه خبر شما بعضی از رسانههای منطقه را که ببینید که خیلی با ما همسو نبودند امروز وقتی میروند در جامعه رژیم صهیونیستی با این سوالها مواجه شدند که بعضی از این رسانهها را رژیم صهیونیستی مجبور شده فعالیتش را ممنوع کند، چون رفتند در جامعه صهیونیستی سوال کردند از نزدیک سوال کردند این سوالها دارد ایجاد میشود و برخی از مقامات رژیم صهیونیستی هم اظهاراتشان را میبینید اینها به نتانیاهو میگویند خب که چی، شما در قصه غزه به اهدافت نرسیدی، در قصه حمله به جمهوری اسلامی ایران به اهدافت نرسیدی اهدافی که مطرح کردند و متاسفانه اینها در باد پیروزی چند ساعت اولشان خوابیدند یک سری اظهارات سخیف داشتند که به قول امروزیها از دهانشان بزرگتر که حتی بحث براندازی را هم در آن سه چهار ساعت اولیه مطرح کردند این یک انتظاراتی را در جامعه رژیم صهیونیستی ایجاد کرد تا این حد رفتند جلو ولی بعد چه شد، بعد مجبور شدند که جنگ را متوقف کنند و من معتقد هستم که ما باید آمادگی کامل خودمان را داشته باشیم آنها زخم خورده هستند ما حتماً باید آمادگی داشته باشیم، اما من فکر میکنم که در هر حمله دیگر این محاسبات را باید داشته باشند لذا به نظرم میرسد ما باید آمادگی خودمان را به عنوان جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم، اما ما بدانیم نتیجه این ۱۲ روزه دستاوردی که برای رژیم صهیونیستی داشته اینکه بداند این کنشگر، این بازیگر منطقهای بازیگری است که محاسباتت در خصوصش تا به حال اشتباه بوده لذا باید با یک نگاه دیگر و من معتقد هستم جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیتهایی که داشت و از همه مهمتر سرمایه اجتماعی که الحمدلله داشت فکر میکنند رژیم صهیونیستی به این سادگیها دست به اقدام احمقانهای نخواهد زد اعتقاد شخصیم را من عرض میکنم و امیدوار هستم مسئولین ما و ملت ما همانند گذشته به پشتوانه همدیگر بتوانیم این مدیریت بعد از جنگ را هم داشته باشیم، آسیبهایی را ما دیدیم که الحمدلله مقامات و مسئولین ما در سطوح مختلف این عنایت را دارند که هرچه سریعتر این آسیبها را رفع کنند.
سوال: موضوعی را یک رسانه عبری زبان تقریباً دو روز پیش فکر میکنم منتشر کرد مبنی بر اینکه در پشت پرده این اتفاقات الان رئیس جمهور آمریکا به دنبال این است که با لغو محکومیتهای نتانیاهو در دیوان بینالمللی کیفری ما به ازای او از نخست وزیری رژیم استعفا کند و برای همیشه از صحنه سیاست خارج بشود یعنی برود کنار و از آن طرف هم تمام محکومیتهای او در دیوان بین المللی کیفری لغو شود، چون بر اساس قوانینی که در کنست مطرح است او با این محکومیتها امکان نامزد شدن برای دور بعدی نخست وزیری را ندارد و تا ۷ سال هم حتی امکان وزیر شدن را نخواهد داشت شما چقدر این احتمال را جدی میبینید؟ آیا اصلاً چنین چیزی شدنی است که شما محکومیت دیوان عالی بینالمللی را لغو کنید که ما به ازایش او هم از صحنه سیاسی برای همیشه خارج بشود، آیا چنین چیزی شدنی است؟
فتحعلی: به دو موضوع حتماً باید توجه کنیم اولاً این خبر، خبر واحدی است من نمیتوانم بگویم موثق است ولی استبعادی ندارد نکته دوم که شما فرمودید که در بحث محکومیتها از این نظام بینالملل از این کنش و واکنش این چیزها بعید نیست، اما نکته اول این استبعاد ندارد یعنی بازیگران فرامنطقهای به ویژه آمریکا هزینه فایده میکنند....
فتحعلی: اجازه بدهید من بگویم اولاً یک رژیم و یک کشور به ما یک رژیم دارای سلاح هستهای و یک کشور دو قدرت اتمی نکته بعدی این است که این بحث، بحث خیلی جدی است ما بعد از جنگ تحمیلی جایگاه جمهوری اسلامی ایران یک تغییر جدی کرد و این هم هنر امام (ره) بود اولاً کاری کردند همه نقش خودشان را در این جنگ ایفا کنند شما حتی خانواده خودتان را میدیدید در آن زمان مادربزرگ، پدربزرگ اگر شده فقط به اظهار آرامشی که امام به آنها داده یا اظهار همدردی هر کس نقش خودش را ایفا کرد و این هنر امام بود که در این بخش کاری کرد که همه ملت یک پیوست اجتماعی این حرکت پیدا کند و بیاید پیروزی در جنگ تحمیلی را برای ما رقم بزند این پیروزی نتیجهاش در ساحت بینالمللی شد جایگاه ایران، همه متوجه شدند ایران یک قدرت مطرح است بعد از این قصه خیلیها آمدند طراحیهایی کردند از تحریمهای هوشمند و فلج کننده بحثهایی که اگر همه را بخواهید ریز کنید بعد از این سه دهه همه این اتفاقات افتاد بعد اینها یک انگارهای را برای خودشان خلق کردند انگاره ایران ضعیف، وقتی انگاره ایران ضعیف مطرح شد به خودشان جرات دادن بیایند حمله کنند وقتی حمله کردند با همه طراحیهایشان فقط دو کشور اتمی نبود شما دیدید یک مقام اروپایی گفت چند پهپاد را ما زدیم همه سامانههای پدافندیشان را در اختیار گذاشتند حمایتهایشان را در اختیار گذاشتند بعضی از کشورهای اروپایی دیدید جسارت را به حد اعلا رساندند، اما نتیجه چه شد نتیجه این شد که آنها در همه طراحیهایشان رسیدند به اینکه محاسباتشان اشتباه بوده است امروز جایگاه جمهوری اسلامی ایران یک جایگاه والایی است که ایران با تمام طراحیهایی که شده و تمام فشارهای حداکثری که آوردند ایران توانسته در مقابل یک رژیم تا دندان مسلح که متکی و حمایت کشورهای فرامنطقهای را دارد برخی از سازمانهای بینالمللی را دارد امروز سازمان حقوق بشر کجاست سازمان بینالملل کجا است اینها کجا است همانگونه که شما در نسل کشی غزه دیدید امروز کجا هستند همه اینها امروز نقش خودشان را ایفا کردند علی رغم همه فشارها شما دیدید جمهوری اسلامی ایران به جایی رسید که امروز مفتخر است که بگوید همه میگویند ما به عنوان یک ایرانی توانستیم در مقابل جنگ تحمیلی ایستادگی داشته باشیم سوال اگر اینها نرسیده بودند به اینکه جمهوری اسلامی ایران توانمندی دارد که کل سرزمین اشغال شده فلسطین را و اسرائیل و رژیم صهیونیستی را به چالش بکشد حتماً شما میبینید که درخواست توقف جنگ نمیکرد لذا جایگاه امروز جمهوری اسلامی ایران این جایگاه است و ما فکر میکنیم و شما بارها مطلع هستید که مقام معظم رهبری فرمودند مسئولان باید قدر این ملت را بدانند ملت خوب آمدند کنار نظام ایستادند ملت واقعاً نقششان را خوب ایفا کردند و همه دستگاهها نقش خودشان را خوب ایفا کردند در حوزه اقتصادی، در حوزه دیپلماسی، در حوزههای نظامی همه پای صحنه آمدند وارد صحنه شدند لذا این شگفتیها را آفریدند، این ۱۲ روز خیلی قابل توجه است.
سوال: آیا شما معتقد هستید که رژیم هیچ دستاوردی در این ۱۲ روز نداشت؟
فتحعلی: من معتقد هستم که دستاورد رژیم این بود که جمهوری اسلامی ایران یک ریشه عمیق دارد و یک ظرفیت تاریخی دارد مبارزه و مقابله و مواجهه با این بازیگر به این سادگی نیست، به نظر من این دستاورد رژیم صهیونیستی است امروز صحبتهای زیادی در فضای مجازی است که تسلیح مجدد رژیم صهیونیستی، اما اگر ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران با این شاخصهها با این مؤلفهها که ان شاالله اینگونه خواهیم بود ما بایستیم مطمئناً دستاوردی جز این دستاوردی که عرض کردم ندارد که مقابله و مواجهه با این بازیگر به این سادگیها نیست.
سوال: با این تجربهای که رژیم در این ۱۲ روز کسب کرد و دستاوردی که شما اشاره کردید آیا فکر میکنید که رژیم دوباره مرتکب حمله دیگری خواهد شد یا این توقف آتشی که الان اتفاق افتاده ادامه دار خواهد بود؟
فتحعلی: من فکر میکنم نمیشود تاریخ گفت ولی ما باید به عنوان جمهوری اسلامی ایران این را توجه داشته باشیم که رژیم یک رویکرد خاصی دارد ما هم یک رویکرد خاصی داریم ما داعیه دار یک نظریهای هستیم و تا آن موقع که داعیه دار نظریه هستیم باید بدانیم ما در یک تقابل هستیم و امیدوار هم هستیم که متکی به ظرفیتهای تاریخی، جغرافیایی خودمان، اقتصادی خودمان ان شالله بتوانیم این بحرانها را مدیریت کنیم.
سوال: ما صحبت از این کردیم که دستاورد مهمی را غیر از نکتهای که شما اشاره کردید که ایستادگی و مقاومت ملت ایران بود رژیم صهیونیستی چیزی از بابت این اتفاقی که افتاد دستگیرش نشد علی رغم هزینههایی که کرد و طراحیهایی که انجام داد آنها بالاخره داخل خودشان و با آمریکاییها یک حساب و کتابی میکنند یک هزینه فایده میکنند که ما چقدر هزینه کردیم به ویژه ترامپ که در این موضوعات خیلی محاسبهگر است و فایدهای حاصل نشد، الان وضعیت آنها به چه صورت است آیا آنها واقعا آنطور که در رسانههایشان اعلام میکنند ما این کار را کردیم آن کار را کردیم ولی بالاخره در خفا و در خلوت خودشان که مینشینند دقیق محاسبه میکنند که اتفاق نیفتاد حداقل آن چیزی که آنها انتظار داشتند آیا در محاسبات خودشان به این نتایج میرسند این ارتباط بین نتانیاهو و ترامپ آیا تاثیرگذار خواهد بود یا نه، آنها الان در چه وضعیتی هستند؟
فتحعلی: به نظرم میرسد اگر بخواهیم توجهی به این سوالی که اشاره کردید داشته باشیم اینکه اولاً فضای جامعه رژیم صهیونیستی را یک ارزیابی دقیق بکنیم امروز چیزهایی که دارد میآید بیرون علی رغم همه سانسورهای خبری مقداری که بیرون میآید یک سوال جدی است که ما برای امنیت آمدیم شما میدانید که در گذشته تقریباً بیش از ۸ دهه از عمر این رژیم غاصب اولین بار است که جامعه رژیم صهیونیستی با این حجم از تهاجم مواجه شده است تا حالا سابقه نداشته است و خبرها به مرور میآید بیرون، چون خیلی از خبرها را علی رغم اینکه سانسور کنید نمیتوانید تا مدت زیادی با توجه به فضای مجازی که امروز است رسانهها است ولی این دارد به صورت خیلی حساب شده البته بیرون میآید حاکی از این است که جامعه رژیم صهیونیستی برایش سوال جدی است که چرا توقف جنگ و از طرف دیگر بازیگرانی که از رژیم صهیونیستی حمایت کردند و در راس آن آمریکا آنها هزینه فایده میکنند آنها تحمل یک جنگ طولانی مدت، چون آنها دنبال سرمایهگذاری در منطقه هستند ترامپ وقتی به منطقه آمد بیش از ۲۰۰۰ میلیارد یعنی بر اساس اخبار منتشر شده از خود آمریکاییها ۲۰۰۰ میلیارد تعهد و توافق تجاری اینجا بست آنها دنبال این بحث هستند لذا من فکر میکنم امروز این موضوعات دارد میآید در صحنه خبر شما بعضی از رسانههای منطقه را که ببینید که خیلی با ما همسو نبودند امروز وقتی میروند در جامعه رژیم صهیونیستی با این سوالها مواجه شدند که بعضی از این رسانهها را رژیم صهیونیستی مجبور شده فعالیتش را ممنوع کند، چون رفتند در جامعه صهیونیستی سوال کردند از نزدیک سوال کردند این سوالها دارد ایجاد میشود و برخی از مقامات رژیم صهیونیستی هم اظهاراتشان را میبینید اینها به نتانیاهو میگویند خب که چی، شما در قصه غزه به اهدافت نرسیدی، در قصه حمله به جمهوری اسلامی ایران به اهدافت نرسیدی اهدافی که مطرح کردند و متاسفانه اینها در باد پیروزی چند ساعت اولشان خوابیدند یک سری اظهارات سخیف داشتند که به قول امروزیها از دهانشان بزرگتر که حتی بحث براندازی را هم در آن سه چهار ساعت اولیه مطرح کردند این یک انتظاراتی را در جامعه رژیم صهیونیستی ایجاد کرد تا این حد رفتند جلو ولی بعد چه شد، بعد مجبور شدند که جنگ را متوقف کنند و من معتقد هستم که ما باید آمادگی کامل خودمان را داشته باشیم آنها زخم خورده هستند ما حتماً باید آمادگی داشته باشیم، اما من فکر میکنم که در هر حمله دیگر این محاسبات را باید داشته باشند لذا به نظرم میرسد ما باید آمادگی خودمان را به عنوان جمهوری اسلامی ایران داشته باشیم، اما ما بدانیم نتیجه این ۱۲ روزه دستاوردی که برای رژیم صهیونیستی داشته اینکه بداند این کنشگر، این بازیگر منطقهای بازیگری است که محاسباتت در خصوصش تا به حال اشتباه بوده لذا باید با یک نگاه دیگر و من معتقد هستم جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیتهایی که داشت و از همه مهمتر سرمایه اجتماعی که الحمدلله داشت فکر میکنند رژیم صهیونیستی به این سادگیها دست به اقدام احمقانهای نخواهد زد اعتقاد شخصیم را من عرض میکنم و امیدوار هستم مسئولان ما و ملت ما همانند گذشته به پشتوانه همدیگر بتوانیم این مدیریت بعد از جنگ را هم داشته باشیم، آسیبهایی را ما دیدیم که الحمدلله مقامات و مسئولین ما در سطوح مختلف این عنایت را دارند که هرچه سریعتر این آسیبها را رفع کنند.
سوال: موضوعی را یک رسانه عبری زبان تقریباً دو روز پیش فکر میکنم منتشر کرد مبنی بر اینکه در پشت پرده این اتفاقات الان رئیس جمهور آمریکا به دنبال این است که با لغو محکومیتهای نتانیاهو در دیوان بینالمللی کیفری ما به ازای او از نخست وزیری رژیم استعفا کند و برای همیشه از صحنه سیاست خارج بشود یعنی برود کنار و از آن طرف هم تمام محکومیتهای او در دیوان بین المللی کیفری لغو شود، چون بر اساس قوانینی که در کنست مطرح است او با این محکومیتها امکان نامزد شدن برای دور بعدی نخست وزیری را ندارد و تا ۷ سال هم حتی امکان وزیر شدن را نخواهد داشت شما چقدر این احتمال را جدی میبینید؟ آیا اصلاً چنین چیزی شدنی است که شما محکومیت دیوان عالی بینالمللی را لغو کنید که ما به ازایش او هم از صحنه سیاسی برای همیشه خارج بشود، آیا چنین چیزی شدنی است؟
فتحعلی: به دو موضوع حتماً باید توجه کنیم اولاً این خبر، خبر واحدی است من نمیتوانم بگویم موثق است ولی استبعادی ندارد نکته دوم که شما فرمودید که در بحث محکومیتها از این نظام بینالملل از این کنش و واکنش این چیزها بعید نیست، اما نکته اول این استبعاد ندارد یعنی بازیگران فرامنطقهای به ویژه آمریکا هزینه فایده میکنند.
سوال: در واقع میخواهند نجاتش دهند؟
فتحعلی: این روزها خیلیها بولد میکنند، برجسته میکنند کار نتانیاهو را در جامعه رژیم صهیونیستی، اما در مقابل بیش از آنها بحث هزینه فایده را مطرح میکنند. دستاورد بر اهدافی که مطرح کرده بودی، چه بوده و به کجا رسیده و چه مقدار توانستی این دستاوردها را کسب کنی روی زمین.
سوال: آنها الان چه شرایطی دارند، به ویژه مردم و فشار افکار عمومی بعد از جنگ هفت اکتبر در بحث گروگانها نخست وزیر رژیم صهیونیستی تحت فشار این ماجرا بود و یک جبهه جدیدی که با ایران باز کرد و با این وضعیت به توقف آتش رسیده است، فشارها خیلی مضاعف شده است در داخل رژیم صهیونیستی چه میگذرد؟
فتحعلی: هر تحلیلی از جامعه رژیم صهیونیستی میخواهید داشته باشید باید شاخصهای این جامعه را ابتدا احصا کنید. این جامعه هشت دهه است که نظام پادگانی دارد، هرکسی که در رژیم صهیونیستی است یک کد نظامی دارد. این بحث تبادل نظر و ارائه نظر و مخصوصا در این ابعاد یک مقداری سخت است. اما آن چیزی که امروز علی رغم فشارهایی است که آن جاست مشهود و ملموس است این است که برخی از مقامات سابق و نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی علنا اظهار کرده که این آقا حرکتی که تو در غزه میکنی، به زعم خودت نسل کشی غزه دستاوردی ندارد، راه حل نظامی برای غزه مطرح نمیتونی بکنی، در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران با این اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح، مقتدر ما انجام دادند واقعا در محاسبات جامعه صهیونیستی در این سطح اصلا نبود. اینها دارد مطرح میشود، در جامعه رژیم صهیونیستی مطرح میشود. به نظر من همه قابل توجه است.
سوال: فکر میکنید که ماجرای این جنگ ۱۲ روزه روی موضوع غزه سایه میاندازد، الان زمزمههایی مبنی بر آتش بس در غزه است. روز گذشته که گفته میشود تمایل پیدا شده که آن جا آتش بس اتفاق بیافتد، این را از اثرات این جنگ ۱۲ روزه میدانید؟
فتحعلی: الان در سطوح مقامات آمریکایی حتی تاریخ هم معین کردند در اخبار، تاریخ هم معین کردند برای این آتش بس، رژیم صهیونیستی بعضیها را رد کرد و بعضیها را گفت داریم پیگیری میکنیم، موضوع غزه با توجه به مقاومتی که مردم حماسی و قدرتمند، مقتدر مظلوم غزه داشتند در مقابل یک رژیمی که تا دندان مسلح است درسی را در تاریخ ثبت میکنند که قابل توجه است. در آن قصه هم هزینه فایده میکنند، این که تا چه مقدار بکشند و اینها برای شان خیلی مطرح است که چگونه خروج چگونگی خروج شان از این بحران غزه و برخی از کشورهای منطقهای یک سری اظهاراتی را مطرح میکنند و امیدواریم که جامعه مسلمان، دولتهای مسلمان، دولتهای حتی اروپایی، بعضیهای شان اظهارات شان میبینید، این قدر فاجعه عمقش زیادست و گستره اش زیادست، کشورهای اروپایی مقامات سطوح بالا اظهار میکنند که این گونه برخورد در جامعه امروز، اصلا قابل اغماض نیست. اما این که رژیم صهیونیستی چقدر مقاومت کند بستگی دارد به بازیگران فرامنطقهای که در هزینه فایده برسند به این که این اقدام، اقدامی نیست به نتیجه مطلوب برسد.
سوال: آقای عراقچی در این برنامه گفتگوی ویژه اشاره کردند که موضوع هستهای ایران که بهانه آنها بود برای حمله، بعد از این حمله خیلی پیچیدهتر شد. در حالی صحبت میکنیم که دولت امروز قانون الزام دولت به لغو همکاریها با آژانس بین المللی اتمی را ابلاغ کرد. این چقدر تلنگر به جامعه جهانی خواهد زد که این اقدام شما منجر به یک ابهام فضا در موضوع هستهای جمهوری اسلامی ایران شده و رفتار آنها را درخصوص جمهوری اسلامی ایران تغییر خواهد داد. چیزی که از آژانس دیدیم یک رفتار جانب دارانه درخصوص جمهوری اسلامی ایران علیه فعالیتهای هستهای صلح آمیز ما بود. آیا منجر به تغییر رفتار آنها میشود؟
فتحعلی: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران از یک منطقه عقلایی همیشه در مذاکرات مان تبعیت کردیم، در این بخش همیشه معتقد بودیم که نتیجه همکاری ما به چه سمت و سویی بوده است و به آژانس همین را مطرح کردیم و امروز جمهوری اسلامی ایران برای هر حرکت آینده تضمین میخواهد. قصه آژانس در این قالب قابل تغییر است، چیزی که مهم است اینها از یک خطوط قرمزی رد شدند و معتقد بودند که این خطوط قرمز رد میکنند و به آن نتیجه مطلوب میرسند ولی به این جا رسیدند که این خطوط قرمزرا رد کردند ولی به نتیجه مطلوب نرسیدند. هزینه عبور از خطوط قرمز را الان بپردازند، همه بحث جامعه بین الملل، کسانی که آمدند در پشت این حرکت قرار گرفت، برخی از کشورهای اروپایی همه دنبال رفع و رجوع این بخش هستند، چون از خطوط قرمز رد شدند، کشورهای منطقهای اعتراض همه با لفظ محکومیت وارد این صحنه شدند. نگرانی و اینها نبود، بیانیه سازمان همکاری اسلامی یکی از بیانیههای منحصربهفرد بود، البته تلاش آقای دکتر عراقچی به این بخش قابل تجلیل است. چون ایشان بلند شدند آن جا مظلومیت جمهوری اسلامی ایران و اقتدار جمهوری اسلامی ایران را مطرح کردند.
سوال: این اتفاق چقدر به تقویت جبهه مقاومت منجر شد؟
فتحعلی: رژیم صهیونیستی با برخوردهایی که در حوزه جبهه مقاومت انجام شد، ما یاران بسیار بزرگی از دست دادیم، باز هم نبود درک صحیح و نبود محاسبه دقیق احساس کردم جبهه مقاومت و محور مقاومت با تکیه به افکار عمومی اینها ریشه در جامعه هر کشوری دارد و امروز از همه مهمتر همه کشورهای منطقهای فهمیدند که این محور مقاومت است، این جبهه مقاومت تاثیراتش چی بود. این که رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز، مقابله کردند، مواجه داشتند با رژیم صهیونیستی، جبهه مقاومت به ویژه بعد از جنگ تحمیلی و پیروزی جمهوری اسلامی ایران یک اطمینان خاطربیشتر، آقای خسروی ان شاءالله وعده دیگر عرض کنیم خدمت تان، مقاومت در کشورهای منطقه ریشه در عمق جامعه دارد. نهادینه شده است، با زدن چهار فرد و پنج فرد از بین نمیرود، مردم احساس میکنند مقاومت پاسخگوی به نیازهای شان است. کشورهای منطقه همیشه احساس شان این بود که یک رژیم غاصب صهیونیستی هر سیاستی را بر آنها تحمیل میکند. بعضی ازاین کشورها علی رغم فشار افکار عمومی شان نتوانستند در خیلی از موضوعات وارد شوند. این مقاومت این گونه شکل گرفته، مقاومت ریشه دارد، نهادینه شده است و نمیتوانند با برخوردهای مقطعی و نظامی این مقاومت را از بین ببرند. بعد از این اتفاقی که افتاد و لطف الهی به ما در خصوص پیروزی در این جنگ تحمیلی اطمینان خاطر آنها بیشتر شد.
سوال: بعد ازآن گزافه گوییها و گنده گوییهایی که آنها داشتند و تهدیدهایی که راجع به رهبر معظم انقلاب داشتند و واکنش جهان اسلام و مراجع عظام تقلید نشان دادند، آنها پیش بینی نمیکردند با این واکنش سفت و محکمی از طرف جامعه اسلام مواجه شوند؟
فتحعلی: البته در قالب اشتباه محاسباتی رژیم صهیونیستی میبینم، امروز رهبر معظم انقلاب حتی کسانی که زاویه دارند با نظام ما، معتقدند که ستون و خیمه این نظام است. شما صلابت وشهامت و شجاعت ایشان در آن چند ساعت اولیه را دیدید، همه مشاهده کردند. اطمینان بخشی، انسجام بخشی، جایگزینی سریع همه اینها این جایگاه را برای همه روشن کرد. هرگونه تخطی، هرگونه گنده گویی در خصوص این جایگاه با یک مقابله جدی مواجه میشود. این گونه شد و یک گزارهای امام (ره) داشتند فرمودند که پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیب نرسد. این نمونه اش است، نمونههای زیادی داشتیم، این نمونه الان است، در چند ساعت اولیه شاید خیلی از بازیگران منطقهای فکر میکردند که شرایط خیلی سخت شده است برای جمهوری اسلامی ایران و خیلیهای شان میدانستند که جمهوری اسلامی ایران ریشه در عمق دارد.