• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۴۰۰۳۸
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲
سیاسی » دولت
سخنگوی دولت:

دولت اعتراض کامیونداران را تهدید ‌نمی‌داند

سخنگوی دولت با اشاره به اعتراض کامیون داران تصریح کرد: دولت اعتراض را نشانه تهدید نمی‌داند و معتقد است که این امر نشانه زنده بودن است.

دولت اعتراض کامیونداران را تهدید ‌نمی‌داند
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تسلیت سالروز شهادت امام محمد باقر (ع) اظهار کرد: در آستانه چهاردهم و پانزدهم خرداد هستیم و رحلت امام خمینی (ره) را در پیش رو داریم. ایشان با قاطعیت، از ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، رهبری جریان بزرگی را برعهده داشتند و پس از آن نیز مدیریت جنگ تحمیلی را هدایت کردند.
 
امام خمینی یک رهبر کاریزماتیک بودند. وقتی سخن از «جمهوری اسلامی» به میان آمد، ایشان فرمودند: «جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه کمتر، نه یک کلمه بیشتر.»
 
وی افزود: همچنین با لطف رهبر معظم انقلاب، از کتابی درباره ایشان رونمایی شد که از این بابت از ایشان تشکر می‌کنم.
 
سخنگوی دولت تصریح کرد: در آستانه روز ملی فرش قرار داریم؛ فرشی که در اقتصاد ما نقش مهمی ایفا می‌کند. امیدواریم با برنامه‌های دولت چهاردهم، شاهد نقش مؤثر آن در اقتصاد کشور باشیم. در دو روز گذشته شاهد معرفی وزیر اقتصاد بودیم. امیدواریم با رأی خوبی که مجلس به او خواهد داد، برنامه‌ها به‌درستی اجرا شود. همچنین از آقای اکرمی تشکر می‌کنیم.
 
سخنگوی دولت همچنین درگذشت آقای ناصر قفلی را تسلیت گفت.
 
مهاجرانی از تخصیص ۱۷ هزار هکتار زمین برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: در روز‌های اخیر، شاهد اعتراض کامیون‌داران بودیم. دولت، اعتراض را تهدید نمی‌داند و معتقد است این امر نشانه زنده بودن جامعه است. باید مراقب باشیم حقوق شهروندان حفظ شود و توجه لازم به مسئله‌ی قاچاق سوخت داشته باشیم.
 
وی با اشاره به اینکه نزدیک به چهلم فوت شدگان حادثه بندر شهید رجایی هستیم، تصریح کرد: در راستای پاسخ به افکار عمومی درباره بندر شهید رجایی، با خانواده آسیب‌دیدگان همدردی می‌کنیم. کارگروهی تشکیل شده و رویکرد اصلی، رسیدگی به وضعیت خانواده‌هاست. خود را ملزم به پاسخ‌گویی به مردم می‌دانیم و مطمئن هستیم بازسازی اعتماد اجتماعی از همین مسیر انجام خواهد شد. هرجا که سهل‌انگاری بوده، دستگاه‌های قضایی مطلع هستند.
 
سخنگوی دولت ادامه داد: دنیا باید بداند آنچه امروز در حال وقوع است، فقط درباره فلسطین نیست. ما امروز شاهد ذبح انسانیت هستیم. در هیچ نقطه‌ای از جهان، چنین فاجعه انسانی رخ نداده است. مراکز درمانی باید مصون بمانند، اما شاهد آن نبوده‌ایم. تأکید می‌کنیم که در غزه، نسل‌کشی تمام‌عیاری در حال وقوع است.
 
مهاجرانی درباره‌ی حق‌آبه هیرمند گفت: آب در حال وارد شدن است، اما رایزنی‌ها با طرف افغانستانی همچنان ادامه دارد و این یعنی دیپلماسی، همواره می‌تواند مؤثر باشد.
 
وی در ادامه، در پاسخ به پرسشی درباره قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین گفت: با توجه به اینکه این موضوع از پنج سال پیش آغاز شده، چشم‌اندازی ترسیم شده است که بر اساس آن، ایران و چین می‌توانند در زمینه‌های فرهنگی و زیرساختی تبادل داشته باشند. در این مسیر، امتیازاتی داده و گرفته خواهد شد.
 
وی درباره سفر رئیس‌جمهور به عمان نیز گفت: یکی از مهم‌ترین راهبرد‌های سیاست وزارت امور خارجه توسعه روابط با کشور‌ها است. عمان کشور دوست است و علاقه‌مندیم به ۲۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری برسیم. میانجی گری عمان درباره موضع هسته‌ای نیز یکی دیگر از موضوعات این سفر بود، اما مسئله اصلی مربوط به مراودات اقتصادی بود.
 
سخنگوی دولت در ادامه تصریح کرد: از وضعیت غزه اظهار تاسف می‌کنیم. ایران همواره با عمل ثابت کرده که حامی مظلومان است و همواره تاکید می‌کنیم که این وضعیت باید متوقف شود.
 
 سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره وضعیت وام ازدواج و فرزندآوری در دولت چهاردهم، گفت: آمار اعلام‌شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد که از ابتدای سال ۱۴۰۰ که قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ابلاغ شده است، ۳.۳ میلیون نفر از تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و ۲.۳ میلیون نفر از تسهیلات فرزندآوری استفاده کرده‌اند.
 
سخنگوی دولت در ادامه با بیان اینکه میزان اختصاص وام ازدواج در سال گذشته بیش از ۱۴۳ درصد از آنچه در قانون پیش‌بینی شده، بیشتر بود، اظهارکرد: برای سال ۱۴۰۴ نیز در قانون پیش‌بینی شده است که ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج پرداخت شود که تا به حال ۲۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج پرداخت شده است.
 
مهاجرانی درمورد وام فرزندآوری نیز گفت: در سال گذشته ۴۶ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود، اما ۴۸ هزار میلیارد تومان پرداخت شد، یعنی ۱۶ درصد بیشتر از پیش بینی قانون و تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۴، هفت هزار میلیارد تومان از ۵۷ همت پیش‌بینی شده برای این منظور، پرداخت شده است.
 
مهاجرانی اظهار کرد: از سال گذشته کمیته‌ای تشکیل شد از برنامه و بودجه و اداری و استخدامی و معاونت حقوقی و پیشنهاد‌هایی نیز برای ساماندهی نیرو‌های شرکتی به دولت ارسال شده است. 
 
وی با بیان اینکه دولت تلاش می‌کند که هر چه سریعتر نیرو‌های شرکتی را ساماندهی کند، گفت: همان‌طور که رئیس‌جمهور بار‌ها تأکید کرده‌اند دریافتی کارکنان باید متناسب با عملکرد آنان باشد؛ موضوع ساماندهی تنها به جذب محدود نمی‌شود و یک موضوع کلان‌تر از جذب است که به ارزیابی عملکرد آنها نیز ربط دارد، این موضوع بسیار جدی است و رئیس‌جمهور دستور ویژه‌ای نیز در این زمینه صادر کرده‌اند. 
 
سخنگوی دولت با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت: از ابتدای روی کار آمدن دولت چهاردهم و با توجه به اشراف کاملی که نسبت به تهدید‌های بین‌المللی وجود داشت، اقدامات گسترده‌ای آغاز شد. ما اهل مذاکره‌ای شفاف و صادقانه هستیم، نه آنکه امروز حرفی بزنیم و فردا حرف دیگری، یا در خفا و پشت پرده چیزی بگوییم و در رسانه‌ها موضوعی متفاوت اعلام کنیم.
 
وی ادامه داد: تمام سناریو‌ها و گزینه‌های ما کاملاً روی میز است و ما به این مسائل آگاهی کامل داشته و داریم. به همین دلیل، در حوزه هسته‌ای و تحریم‌ها برنامه‌های دولت کاملاً مشخص است و دولت هیچ تردیدی در اجرای آنها ندارد. با این حال، ایران با حفظ منافع و مصالح ملی خود، هرگز میز مذاکره را ترک نخواهد کرد.
 
سخنگوی دولت با اشاره دوباره به مسئله غزه، درباره جنایات هولناک رژیم صهیونیستی در غزه ابراز تاسف کرد و گفت: ایران همواره در عمل ثابت کرده که مستضعفان جهان را حمایت می‌کند و بر این باوریم که جنایات رژیم صهیونیستی باید فوراً متوقف شود. 
 
وی افزود: اخیراً شاهد بودیم که یک نوجوان به نام «گرتا توننبرگ» (فعال محیط زیست اهل سوئد) اقدام به رفتن به سمت غزه کرده است تا نشان دهد که اگرچه دولت‌های دنیا ساکت‌اند، اما مردم دنیا از این موضوع رنج می‌برند؛ این اتفاق معنادار است.
 
مهاجرانی با بیان اینکه ایران یکی از کشور‌های مهم منطقه است، گفت: ایران در این زمینه طبیعتاً نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
 
سخنگوی دولت همچنین به مسئله پرداخت مطالبات گندمکاران اشاره و تصریح کرد: براساس اعلام سامانه شرکت بازرگانی دولتی ایران، صددرصد مطالبات گندم‌کارانی که در فروردین‌ماه محصول خود را تحویل داده‌اند، پرداخت شده است. همچنین سایر مطالبات نیز در صف پرداخت قرار دارند و به نوبت تسویه خواهند شد.
 
مهاجرانی با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه عزم جدی دارد تا مطالبات باقی‌مانده گندم‌کاران را پرداخت کند، گفت: قدردان زحمات بی‌وقفه این عزیزان هستیم و می‌دانیم که بسیاری از آنها نیاز فوری به این مطالبات دارند. امیدواریم با تداوم این روند، رضایت کشاورزان زحمت‌کش حاصل شود.
 
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره برنامه دولت برای قطعی برق در استان خوزستان اظهار کرد: از قطعی برق خوشحال نیستیم و طبیعی است که هیچ‌کس مایل به وقوع این اتفاق نیست. اما وزارت نیرو به دلیل مدیریت بار شبکه و حفظ پایداری آن، مجبور است با توجه به ناترازی‌های جدی موجود، گاهی این اقدامات را انجام دهد.
 
وی با بیان اینکه دولت نیز حداقل قطعی برق را هدف قرار داده و تلاش می‌کند کمترین قطعی در مناطقی مانند استان خوزستان که دمای هوا و رطوبت بالا است، رخ دهد، گفت: آگاهی داریم که هر اقلیم نیازمند دستگاه سرمایشی خاص خود است و در استان‌هایی که گرما و رطوبت بالاست، مردم ناچارند از کولر‌های گازی استفاده کنند و در این شرایط، قطعی برق می‌تواند به کیفیت زندگی آنان آسیب برساند؛ در نتیجه دولت تمام تلاش خود را می‌کند تا میزان قطعی برق را به حداقل ممکن کاهش دهد.
 
وی در ادامه با بیان اینکه موضوع معیشت مردم و ارتقای قدرت خرید یکی از دغدغه‌های جدی دولت است، اظهار کرد: رئیس‌جمهور تأکید ویژه‌ای بر این موضوع دارد. هیچ جلسه‌ای در دولت برگزار نمی‌شود و هیچ تصمیمی اتخاذ نمی‌گردد، مگر آنکه رئیس‌جمهور تأثیر آن را بر معیشت مردم بررسی و مورد توجه قرار دهد.
 
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت هفت برنامه مشخص را دنبال می‌کند، تصریح کرد: از این هفت برنامه می‌توان به تمرکز بر عدالت اجتماعی با رویکرد مدیریت داده‌محور، حمایت از سفره قشرهای ضعیف و کم‌درآمد که از دغدغه‌های اصلی رئیس‌جمهور است، کاهش دغدغه مسکن برای افراد آسیب‌پذیر با اجرای برنامه مسکن معیشتی که در برنامه هفتم توسعه، اشاره کرد.
 
مهاجرانی افزود: همچنین برنامه‌ریزی برای ایجاد ساختار‌های حمایتی و مشارکت مردم، با تأکید رئیس‌جمهور بر محله‌محوری، تلاش برای کاهش و رفع ناترازی‌ها از طریق دیپلماسی کاهش تنش و توسعه ارتباطات با همسایگان که به دیپلماسی همسایگان معروف است، بهره‌گیری از تهاتر کالا و حمایت از بخش خصوصی و تولیدات داخلی که شعار سال نیز بر آن تأکید دارد از دیگر برنامه‌های اصلی و محوری دولت است.
 
وی ادامه داد: دولت خودش را مکلف می‌داند جلوی بخش خصوصی را نگیرد تا بتوانیم بخش خصوصی قدرتمند‌تر‌ی داشته باشیم.
 
سخنگوی دولت در پایان خطاب به خبرنگاران گفت: لطفا در این ایام معنوی که عید قربان پیش روی ما است برای آرامش منطقه دعا کنید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح طرح‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت دهه فجر
سایه استعمار
نشست هم اندیشی مدیرکل صداوسیما و دانشجویان
ثبت‌نام داوطلبان انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌ها از ۲۴ بهمن‌ماه
تنباکو‌های فاقد مجوز دود نشدند
سفر معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر به اندونزی
اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی در دشت های کهگیلویه
رزمایش خودرویی اورژانس اجتماعی در بوشهر
توقیف محموله فیوز برق قاچاق در قروه
بررسی وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۱۱/۲۰
برگزاری جشنواره ملی سدرا در اصفهان
وزش باد شدید در لرستان
حزب‌الله جنایات جدید رژیم صهیونیستی علیه لبنان را محکوم کرد
رونق اقتصادی بندرعباس با افتتاح مجتمع گردشگری روستای سرخون
جشن دختران انقلاب در شاهرود
صعود یک پله‌ای شهرداری گرگان در لیگ برتر بسکتبال
دعوت سازمان بسیج مستضعفین برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
دستگيري عاملان تخريب تمثال امام جمعه فقید جهرم
آذربایجان‌غربی؛ رتبه نخست تولید آبزیان در میان استان‌های غیر ساحلی
ثبت ملی لیالستان لاهیجان به‌عنوان «روستای ملی بامبوبافی ایران»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
عزم دستگاه قضا برای مقابله با فساد قاطع است
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
بهره برداری از سامانه هوشمند ثبت سرعت متوسط
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)