• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۱۷۳۹
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۰
اجتماعی » محیط زیست

صدور دو هشدار هواشناسی

سازمان هواشناسی کشور نسبت به وقوع رگبار و رعد و برق در ۲۳ استان، تشدید بارش در هفت استان و وزش باد شدید تا نسبتا شدید در هشت استان هشدار داد.

صدور دو هشدار هواشناسی
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سازمان هواشناسی کشور با صدور دو هشدار با سطوح نارنجی و زرد، به ترتیب از تشدید فعالیت سامانه بارشی و تقویت ناپایداری‌های همرفتی سپس از فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی و افزایش گرادیان فشاری خبر داد.
 
۲ هشدار نارنجی و زرد هواشناسی 
 
سازمان هواشناسی کشور هشدار داده است که از پنج‌شنبه (۱۱ اردیبهشت‌ماه) تا شنبه (۱۳ اردیبهشت‌ماه) در ۷ استان، رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید و احتمال خیزش گرد و خاک و بارش تگرگ در نقاط مستعد پیش‌بینی می‌شود. این شرایط به دلیل فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های همرفتی است و ممکن است منجر به بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و خسارت به سازه‌های موقت شود. همچنین، توصیه‌هایی برای احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و عدم توقف در حاشیه رودخانه‌ها ارائه شده است. صدور هشدار زردرنگ نیز درباره وقوع رگبار و رعد و برق در ۲۳ استان و وزش باد شدید و خیزش گردو خاک در ۸ استان است که بر اثر آن کاهش کیفیت هوا رخ خواهد داد.
هشدار‌های نارنجی و زرد برای آمادگی دستگاه‌های مسئول و آگاهی مردم صادر شده است.
 
هشدار درباره رگبار باران و ناپایداری‌های همرفتی در هفت استان
بر این اساس از فردا پنج‌شنبه (۱۱ اردیبهشت‌ماه) تا شنبه (۱۳ اردیبهشت‌ماه) وقوع رگبار باران، رعد و برق وزش باد شدید موقت، خیزش گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ در سطح هشدار نارنجی مورد انتظار است. 
 
این رخداد که به دلیل تشدید فعالیت سامانه بارشی و تقویت ناپایداری‌های همرفتی است، بر هفت استان اثرگذار است که فردا استان‌های قزوین، شمال تهران و شمال البرز، جمعه (۱۲ اردیبهشت‌ماه) شمال استان کردستان و جنوب استان آذربایجان غربی و شنبه استان‌های اردبیل، شرق و جنوب آذربایجان شرقی، شمال آذربایجان غربی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. 
 
هشدار برای بالاآمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها و خسارت به سازه‌های سبک و موقت 
 
سازمان هواشناسی کشور از جمله آثار این مخاطره را بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها و سیلابی شدن مسیل‌ها و آب‌گرفتگی معابر، اختلال در ناوگان حمل و نقل، وزش باد شدید موقتی، کاهش دید افقی، خسارت به سازه‌های سبک و موقت و شکستن درختان پیش‌بینی کرده است و در همین رابطه نکاتی را نیز توصیه کرده است. 
 
توصیه‌های هواشناسی در پی فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری همرفتی
 
پرهیز از قرارگرفتن و اتراق در حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، خودداری از فعالیت‌های تفریحی نظیر طبیعت‌گردی، ورزش‌های هوایی و آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها، عدم توقف در کنار درختان و دیوار‌های فرسوده و ساختمان‌های درحال ساخت از جمله توصیه‌های سازمان هواشناسی کشور در این شرایط است. 
 
هشدار زرد درباره فعالیت دو سامانه جوی؛ رگبار و رعد و برق، وزش باد و گرد و خاک 
 
سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار زرد از فعالیت دو سامانه جوی که یکی از آنها سبب رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ و دیگر سبب وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک خواهد شد، خبر داده است. 
 
۲۳ استان تحت تاثیر رگبار و رعد و برق 
 
آغاز فعالیت اولین سامانه جوی که همراه با بارش و ناپایداری‌های محلی به‌ویژه در ساعات بعدازظهر است، پنج‌شنبه (۱۱ اردیبهشت‌ماه) پیش‌بینی و زمان پایان آن نیز یکشنبه (۱۴ اردیبهشت‌ماه) اعلام شده است. این مخاطره ۲۳ استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد و فردا فعالیتش را با رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ در شمال استان آذربایجان غربی، شمال استان آذربایجان شرقی، استان‌های زنجان، شمال همدان، شمال مرکزی، قم، البرز، تهران، سمنان، یزد، اصفهان، شرق سیستان و بلوچستان و ارتفاعات استان‌های کرمان، خراسان رضوی و مازندران آغاز می‌کند. 
 
فعالیت این سامانه جمعه در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، زنجان، قزوین، البرز، تهران، قم، شمال مرکزی، شمال اصفهان و ارتفاعات استان‌های یزد، کرمان و خراسان جنوبی ادامه خواهد یافت سپس شنبه در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، زنجان، کردستان، قزوین، البرز و شمال استان‌های کرمانشاه، مرکزی، همدان، نوار شرقی سیستان و بلوچستان و ارتفاعات کرمان پیش‌بینی می‌شود.
 
فعالیت این سامانه جوی یکشنبه در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، شمال خوزستان، لرستان، مرکزی، همدان، همدان، زنجان، قزوین و ارتفاعات استان‌های تهران و البرز دور از انتظار نیست. 
 
مسیل‌ها سیلابی می‌شود؛ احتمال سقوط سنگ و اشیا از ارتفاعات
 
از جمله آثار این مخاطره احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و احتمال آب‌گرفتگی معابر، اختلال در تردد به سبب لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید افقی، وزش باد شدید، احتمال سقوط سنگ و اشیا از ارتفاعات و احتمال خسارت به سازه‌های سبک و سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی پیش‌بینی شده است. 
 
احتیاط برای کوهنوردی و برپایی چادر در حاشیه و بستر رودخانه‌ها 
 
سازمان هواشناسی کشور در این رابطه عدم توقف در حاشیه و بستر مسیل‌ها و رودخانه‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در جابجایی عشایر کوچ‌رو، احتیاط در سفر‌های بین شهری، خودداری از برپا کردن چادر‌های مسافرتی در حاشیه و بستر رودخانه‌ها، احتیاط در فعالیت‌های تفریحی نظیر طبیعت‌گردی و آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، احتیاط در سم پاشی و کودپاشی مزارع و باغات باتوجه به وقوع بارندگی، احتیاط دامداران و عشایر در تردد به ارتفاعات و حاشیه رودخانه‌ها، عدم توقف در کنار درختان و دیوار‌های فرسوده و ساختمان‌های در حال ساخت را توصیه کرده است. 
 
وزش باد شدید تا نسبتا شدید در هشت استان 
 
سازمان هواشناسی کشور دومین سامانه مورد اشاره را افزایش گرادیان فشاری و به سبب آن وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک اعلام کرده است. فعالیت این سامانه نیز از پنج‌شنبه تا یکشنبه اعلام شده است که بر این اساس پنجشبه و جمعه (۱۱ و ۱۲ اردیبهشت‌ماه) وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک نوار شرقی استان خراسان جنوبی و شمال استان سیستان و بلوچستان، شنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و شمال استان ایلام و یکشنبه نیمه شمالی استان سیستان و بلوچستان، شرق خراسان جنوبی و جنوب غرب سمنان را در بر خواهد گرفت. 
 
پیش‌بینی افت کیفیت هوا و کاهش دید 
 
اثر این مخاطره افت کیفیت هوا به سبب افزایش غلظت آلاینده‌ها در نواحی مستعد است و احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، احتمال شکستن نهال و درختان فرسوده، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال آسیب به تاسیسات و سازه‌های سبک و احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل به سبب کاهش دید وجود دارد.
 
توصیه هواشناسی برای حضور بیماران تنفسی 
 
بر همین اساس در این شرایط احتیاط در تردد‌ها به ویژه بین شهری، عدم حضور بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان در فضای باز، خودداری از توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره و اطمینان از استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلو‌های تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها توصیه می‌شود. 
در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.
هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفر‌ها و انجام کار‌های روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدار‌ها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاراته قهرمانی جهان؛ دومین برد پیاپی اباذری در قاهره
حضور پزشکان متخصص در شهر دوزه شهرستان جهرم
حیدری با یک برد و ۲ شکست از مسابقات کاراته جهان کنار رفت
کشف گنج ۸۰۰ میلیارد تومانی در مشهد صحت ندارد
برگزاری یادواره شهدا در روستای آهنگری ممسنی
حماس خواستار اعمال مجازات‌های بازدارنده علیه رژیم صهیونیستی شد
آینده ایران را فناوری‌های ساخته‌شده در داخل می‌سازند
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
استقبال امامان جمعه شهر های مختلف استان از طرح ایران جان ،گلستان ایران
رونمایی از کتاب «او اولین بود» در آران و بیدگل
لیگ برتر فوتبال؛ پیروزی پیکان مقابل ملوان بندر انزلی
پیام تبریک نماینده ولی فقیه در گیلان و استاندار به مناسبت روز نیروی دریایی
آغاز به کار نخستین همایش کشوری رویکردهای نوین آموزش علوم پزشکی در بابل
برپایی آیین وحدت‌بخش نماز جمعه در کردستان
نفس‌های شهر در دود فرسودگی
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا
برگزاری میز خدمت قوه قضائیه در محل برگزاری نماز جمعه تهران
فردا ادارات و‌ دانشگاه های البرز دایر و‌ مقطع ابتدایی غیر حضوری است
سخنان اخیر مقام معظم رهبری از موضع اقتدار بود و عزت در آن موج می‌زد.
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای برخی از شهر‌های آذربایجان‌غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود  (۱ نظر)