محدودیتهای زودهنگام انرژی؛ زنگ خطر کاهش تولیدات فولادی
رئیس هیئت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: محدودیتهای شدید و زودهنگام در سال جدید، تامین برق واحدها را تا ۵۰ درصد کاهش داده و ادامه فعالیت آنها را با مشکل مواجه کرده است.
آقای نادر سلیمانی در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما با انتقاد از اعمال محدودیتهای زودهنگام و بی سابقه تأمین برق کارخانجات فولادی کشور، افزود: قطعی برق عامل اصلی این نابسامانی هاست و اگر به موقع چاره اساسی در این باره اندیشیده نشود کسب عنوان هفتمی جهان در حوزه فولاد و تلاش برای حفظ جایگاه دهم در معرض خطر از دست دادن خواهیم بود.
وی اضافه کرد: تولید فولاد ایران در پایان سال ۱۴۰۳ حدود ۳۰ میلیون تن بود به عبارتی افت تولید ۵ و ۳ دهم درصدی را تجربه کرد و به تولید سال ۱۳۹۹ رسید.
رئیس هیئت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: با گذشت یکماه از سال جدید، صنایع فولادی با محدودیتهای زودهنگام برق مواجه شدهاند؛ این محدودیتها، تامین برق واحدهای تولیدی را ۳۰ تا ۵۰ درصدی کاهش داده است؛ چنین شرایطی که در سالهای گذشته بیسابقه بوده، مشکلات جدی برای تولید و ادامه فعالیت این صنعت بهوجود آورده است.
سلیمانی افزود: فولادسازان که تا پایان سال گذشته با مشکلات جدی در تأمین گاز و برق روبهرو بودند، انتظار داشتند حداقل یکی دو ماه از سال جدید را بدون محدودیتهای انرژی سپری کنند، اما از نیمه فروردینماه، بهطور ناگهانی با اخطارهای ادارههای برق منطقهای مواجه شده و ناچار به کاهش مصرف برق خود شدهاند؛ این وضعیت نه تنها روند تولید را مختل کرده بلکه باعث افزایش نگرانیها از تاثیر آن بر اشتغال و بازارهای داخلی نیز شده است.
وی با اشاره به گزارشهای دریافتی از شرکتهای بزرگ فولادی کشور، نظیر فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه جنوب، فولاد سیرجان ایرانیان و سایر فولادسازان کشور افزود: از ۱۵ فروردین سال جدید، شرکتهای فولادی ناچار به کاهش حداقل ۳۰ درصدی مصرف برق خود شدهاند؛ این محدودیتها در شرایطی اعمال میشود که سال جاری به نام «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده است.
رئیس هیئت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ابزار امیدواری کرد مساعدت دولت به ویژه وزارت صمت و نیرو در جهت حمایت از تولید و همسو با شعار اقتصادی سال باشد، زیرا افزایش تولید، افزایش صادرات و اشتغال را همراه خواهد داشت.
براساس ماده ۴ قانون قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژی بر مکلفند حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند در غیر اینصورت بعد از ۱۴۰۴ در صورت کمبود برق، این صنایع در اولویت مدیریت مصرف خواهند بود.