پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: از ابتدای آبان ماه تاکنون یک میلیون و ۴۸۱ هزار و ۹۲۵ راس دام سبک و سنگین استان برعلیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند و کانون مخاطره آمیزی در این زمینه تاکنون مشاهده نشده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،سید امید خلیل زاده افزود: ۳۰۰ هزار راس از جمعیت گاوی و چهار میلیون از جمعیت گوسفندی استان برای واکسینه شدن هدف گذاری شدند که از این تعداد ۹۵ درصد از جمعیت گاوی مایه کوبی شدند.
وی بیان کرد: به علت آبستنی سنگین گوسفندان روند مایه کوبی جمعیت دام سبک استان با ملاحظاتی همراه بوده و این مایه کوبی تا آخر اسفند تمدید شده است.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی با بیان اینکه مایه کوبی دامها بر علیه بیماری لمپی سکین و بروسلوز گاوی نیز بصورت رایگان در دست اقدام است، اظهار کرد: آذربایجان غربی یک استان مرزی است و برای بالا بردن ایمنی بیشتر دام ها، واکسیناسیون مجدد دامهای سنگین نوار مرزی با سویه SAT۲ ویروس تب برفکی تا شعاع ۲۰ کیلومتری مجدد آغاز شده است.
وی با بیان اینکه کانونهای تب برفکی در استان به شکل مخاطره آمیز گزارش نشده است، اضافه کرد: میادین سنتی دام مهمترین عامل در نقل و انتقال این بیماری است.
خلیل زاده با بیان اینکه نقل و انتقال بی ضابطه دام و عدم رعایت موارد امنیت زیستی توسط چوبداران و برخی دامداران از مهمترین چالشها در زمینه بروز کانونهای این بیماری است.
ادامه داد: در انتقال دامها که اغلب از استانهای غربی و همجوار با شهرهای جنوبی استان انجام میشود احتمال اینکه عامل بیماری در حالت کمون در دامها باشد، وجود دارد و این موضوع موجب انتشار سریع ویروس در نزد جمعیت دامی میشود.
لازم به ذکر است که مایه کوبی سالانه تب برفکی در استان در دو مرحله برای گاو و گاومیش، گوسفند و بز انجام میشود.
تب برفکی یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی و بسیار مسری است که به عنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب میشود و موجب بروز بیماری در حیوانات زوج سُم من جمله گاو، گاومیش، گوسفندو بز میشود.
این ویروس در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب بالا ایجاد کرده و در نهایت با ظهور تاول و زخم در داخل دهان و روی پا و حتی کارتیهها و کاهش تولید شیر و گوشت شناخته میشود.
کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید در نقل و انتقال حیوانات، جداسازی و قرنطینه کردن حیوانات مبتلا، و اعمال محدودیت درخرید و فروش در مناطق درگیر به بیماری و سایر اقدامات ابلاغی از سوی سازمان دامپزشکی کشور است.