بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مجموعه پرورش صدف خوراکی با ایده و همت یک شرکت دانشبنیان و سرمایه ۵ میلیارد تومانی در دهه فجر امسال در تنگستان راهاندازی شده است.
مجری طرح پرورش صدف خوراکی میگوید: صدف خوراکی از صدفهای بومی کشور است که با توجه به نیاز نداشتن به غذای کنسانتره هزینه تولید پایینی دارد.
سید پیام قاضی با بیان اینکه صدف خوراکی از جنبه صادراتی، ارزآوری بالایی دارد، افزود: این صدف افزونبر استفاده خوراکی، در صنایع دارویی، آرایشی بهداشتی و صنعت تصفیه فاضلاب شهری کاربرد دارد.
وی اظهار کرد: هیچگونه غذا دهی به صدفها انجام نمیشود و غذای آنها از ریز جلبکهای درون آب دریا تامین میشود.
مجری طرح پرورش صدف خوراکی همچنین گفت: صدف نسبتبه سایر آبزیان بیماری ندارد و پرورش آن سودآور است.
قاضی با بیان اینکه دوره پرورش صدف خوراکی ۱۲ ماه است، اضافه کرد: در سال دوم میتوان هر سه ماه محصول برداشت کرد.
وی اظهار کرد: سودآوری پرورش صدف بالا و حدود ۱۳۰ درصد است.
مجری طرح پرورش صدف خوراکی گفت: هر چند هنوز به مرحله برداشت نرسیدهایم ولی این محصول بازار فروش خوبی در کشورهای خلیج فارس و کشورهای اروپایی دارد و آماده پیش خرید محصول هستند.
وی عنوان کرد: صدفها با اندازه ۳ تا ۵ میلیمتر از مرکز تکثیر به مرکز پرورش انتقال داده شدهاند و در زمان برداشت ۷ تا ۹ سانتیمتر میشوند.
مجری طرح پرورش صدف گفت: شهریور سال آینده ۲۵ تن صدف از این مجموعه برداشت میشود.
قاضی بیان کرد: پرورش صدف در کشور ما بهعنوان ایدهای نو پرداخته میشود که با گسترش این صنعت و صادرات آن به خارج از کشور، باعث افزایش صادرات و ارزآوری و همچنین رونق پرورش آبزیان کشور میشود.
علاوه بر تنگستان، دو مرکز دیگر در شهرستان دیلم نیز کار پرورش صدف را در خلیج فارس انجام میدهند و یک مرکز هم در شیف در دست اجراست.