• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۸۴۴۶۷
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۳
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

هدفگذاری برای کشت ۵.۹ میلیون هکتار گندم در سال زراعی جاری

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: در سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ کشت ۵.۹ میلیون هکتار گندم در اراضی آبی و دیم کشور هدفگذاری و برنامه‌ریزی شده است.

هدفگذاری برای کشت 5.9 میلیون هکتار گندم در سال زراعی جاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سهراب سهرابی افزود: امسال برنامه ابلاغی ما به استان‌ها، کشت چهار میلیون هکتار گندم دیم و یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار گندم آبی می‌باشد.
وی اظهار داشت: از اواخر شهریور و ابتدای مهر، عملیات کشت گندم در کشور آغاز شده و تاکنون حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار گندم دیم و حدود ۷۰۰ هزار هکتار گندم آبی کشت شده است.
سهرابی با بیان این که عمده کشت گندم مربوط به استان‌های سرد و معتدل سرد است، تصریح کرد: عملیات کشت در اقلیم گرمسیری و مرطوب شمال نیز آغاز شده و ادامه دارد.
وی پروژه جهش تولید در دیمزار‌ها را یکی از پروژه‌های مهم در راستای تولید پایدار گندم عنوان و اذعان کرد: طرح جهش تولید در دیمزار‌ها در سال زراعی جاری در سطح شش میلیون هکتار برای انواع محصولات زراعی راهبردی اجرا می‌شود و سهم گندم در این طرح سه میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی در مورد تامین بذر گندم نیز گفت: برای سال زراعی جاری ۴۶۰ هزار تن بذر اصلاح شده گندم تدارک دیده‌ایم و تاکنون ۳۰۰ هزار تن بذر میان کشاورزان توزیع کرده‌ایم.
وی با اشاره به ضرورت تامین کود‌های شیمیایی تصریح کرد: تدارک سه میلیون تن انواع کود‌های شیمیایی شامل دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن ازته، ۴۰۰ هزار تن کود فسفاته و ۲۲۰ هزار تن پتاسه توسط وزارت جهادکشاورزی برای سال زراعی جاری برنامه‌ریزی شده است.
سهرابی ساماندهی تولید و فرآوری بذور گندم، توسعه کشت گندم دوروم در اراضی دیم و آبی، توسعه مکانیزاسیون، تغذیه متعادل و بهبود کیفیت، ارتقای بهره‌وری مصرف آب، مدیریت آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز، ایجاد مزارع دیم و آبی مشاهده‌ای و مقایسه‌ای، کشاورزی کم‌نهاده، افزایش بهره‌گیری از قابلیت‌های اعضای بنیاد ملی گندمکاران و ارزیابی کیفیت تولید را از جمله مهمترین پروژه‌ها برای طرح تولید پایدار گندم برشمرد.
وی افزود: از دیگر پروژه‌های مهم در دستورالعمل طرح تولید پایدار گندم؛ مدیریت برداشت و کنترل ضایعات، آموزش کارشناسان و کشاورزان با کمک موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و ارزیابی تعیین سطح کشت و برآورد تولید و عملکرد با همکاری مشترک معاونت امور زراعت و مرکز آمار و فناوری اطلاعات است.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: برای اجرایی شدن این پروژه‌ها بر مواردی همچون تنظیم ادوات و ماشین‌آلات پیش از ورود به مزارع، مصرف متعادل کود‌های شیمیایی مدیریت عوامل خسارت‌زای زنده، توسعه روش‌های نوین کشت شامل کشت مستقیم در بقایای گیاهی، کشت روی پشته، کشت در کف جوی، توسعه آبیاری تیپ، استفاده از تجربیات کشاورزان پیشرو، رعایت اصول فنی کاشت، داشت و برداشت در استان‌ها تاکید کرده‌ایم.
وی گفت: در سند ملی دانش‌بنیان امنیت غذایی وزارت جهادکشاورزی مکلف شده‌ایم تا پایان سال ۱۴۱۰ به خودکفایی ۱۰۵ درصدی در تولید گندم برسیم و ما هم در این راستا گام برمی‌داریم.
سهرابی گندم را گیاه بهره‌ور توصیف و اظهار کرد: گندم در فصل پاییز کشت می‌شود و از این رو بین ۴۰ تا ۵۰ درصد نیاز آبی آن با بارش‌های پاییزه، زمستانه و اوایل بهار تامین می‌شود و مابقی باید با آب آبیاری جبران شود.
وی تصریح کرد: گندم حداکثر ۱۰ درصد از کل آب کشور را مصرف می‌کند، اما ۵۰ تا ۶۰ درصد انرژی و پروتیین مردم ایران از گندم و فرآورده‌های غذایی حاصل از این محصول تامین می‌شود و به همین دلیل نقش کلیدی در تامین امنیت غذایی مردم ایران دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پذیرش نشدن صورتحساب غیرالکترونیکی از ابتدای دی‌ماه
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت آیت‌الله شاهچراغی
پرورش شتر در فارسان
هوشنگ مرادی‌کرمانی از بیمارستان مرخص شد
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در دوره سرد سال
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۹/۲۲
پیام تسلیت رئیس مجلس خبرگان بمناسبت درگذشت آیت الله شاهچراغی
مراجعه والدین شاغل در انگلیس به خیریه‌ها برای دریافت غذای رایگان
سهم‌بندی ۴۱.۳ میلیارد دلار ارز وارداتی
جام جهانی اسکواش ۲۰۲۵ در هند؛ تلاش ایران برای برای کسب رده نهم
اجرای طرح کاشت (PDT) جو آبی در شهرستان شهرکرد
اسامی نهایی نامزد‌های انتخابات کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک
«دستچین»، «روزی روزگاری آبادی»، و «تبهکار باهوش»، از قاب تلویزیون
ثبت پنجمین فوتی آنفلوآنزا در هرمزگان
تدابیری اتخاذ شود تا ساماندهی ناترازی انرژی به معیشت مردم آسیبی وارد نکند
۹۰ درصد آتش سوزی‌های جنگلی و مرتعی غیرطبیعی است
افتتاحیه نخستین دوره المپیاد ورزشی دانشگاه حکیم سبزواری
کاهش ۵۳ درصدی بارندگی‌ها در استان همدان نسبت به سال گذشته 
برداشت مازاد آب زیرزمینی به ۱۵ میلیارد مترمکعب رسید
ایمنی رانندگی در جاده‌های لغزنده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
لیگ برتر کشتی آزاد؛ صعود بانک شهر به مرحله نهایی
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۱۰ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)