پخش زنده
امروز: -
بعد از دو سال از اجرای طرح الگوی کشت، آمارهای اعلامی از ۱۸ درصد، ۲۵ درصد تا نزدیک به ۹۰ درصد از میزان موفقیت آن، متفاوت و غیرقابل قبول است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، طرح الگوی کشت یکی از مهمترین اسناد بالادستی برای تامین امنیت غذایی و حفاظت از منابع پایه است.
عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: بعد از ۱۵ سال که این طرح شروع شده بود یعنی اعلام شده بود، بحث الگوی کشت که معطل مانده بودبا پیگیریهای کمیسیون کشاورزی مجلس و مجموعه وزارتخانه، استارت کار زده شد.
نیکویی، دبیر دفتر نظارت بر الگوی کشت: در طراحی الگوی کشت، یکی این است که ما باید فرض کنید وقتی محصو لی را میکاریم در جایی تناسب اکولوژیک داشته باشد، این را میگویند تناسب اراضی این آماده شده و سامانه آن وجود دارد یکی از پایههای اطلاعاتی الگوی کشت بر آن اساس است.
بازرگان، کارشناس اقتصاد کشاورزی: طرحی را که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان طرح الگوی کشت از آن صحبت میکند طرح اجرای کشت استانی است، به اعتقادهمه کارشناسان این حوزه، طرح الگوی نکاشت است نه طرح الگوی کشت.
بعد از دو سال از اجرای طرح الگوی کشت آمارها از میزان موفقیت آن همچنان متفاوت است.
بازرگان: کمتر از ۱۸ درصد از الگوی کشت در کشور اجرا میشود، اگر این ۱۸ درصد هم اجرا شده دلیلش این است که کشاورز ناگزیر به کشت است.
عسگری: آمار ارائه شده، اما آمارها را قبول نداریم، الان به تناسب همان که گفتند نزدیک به ۹۰ درصد و برخی گفتند ۲۵ درصد، فاصله بین دو آمار زیاد است بر این اساس نمیتوانیم بپذیریم، ما یک آمار را میپذیریم.
به گفته نیکویی: اطلاعاتی که وجود دارد اطلاعاتی است که با یک انحرافی است این انحراف را همه قبول دارند، اطلاعات ثبتی در بخش کشاورزی بسیار بسیار کم است.
کمیسیون اصل نود مجلس هم در میزان اجرای الگوی کشت نظر دارد.
کشوری، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰: موضوع تدوین و پیاده سازی الگوی کشت در کشور به دلایلی از جمله عدم اصلاح زیرساختهای تولید، ضعف در اطلاعات پایهای بخش کشاورزی، عدم توسعه نظامهای بهره برداری به نتیجه مطلوب نرسیده و عمدتا در حد توصیه باقی مانده است.
نیکویی: طراحی الگوی کشت یکسری پایههایی نیاز دارد، یک بخشی این است که وضعیت موجود چه هست؟ ما در مورد وضعیت موجود انتقاد داریم خودمان منتقدش هستیم امیدواریم این اطلاعات ما درست بشود.