پخش زنده
امروز: -
حدود یک سال پس از عملیات طوفان الاقصای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به اسرائیل در هفتم اکتبر، ۱۵ ماه مهر پارسال، رژیم صهیونیستی با حمایتهای تسلیحاتی، سیاسی، مالی و رسانهای غرب به ویژه آمریکا، انگلیس و آلمان، فجایعی را رقم زده است که هولناکترین جنایات جنگی دستکم نیم قرن اخیر لقب گرفته، اما سبب نشده حمایت دولت قبلی و کنونی انگلیس از رژیم اسراییل کمرنگ شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، کایر استارمر نخست وزیر انگلیس یک سال پس از کشتار فجیع زنان و مردان و کودکان فلسطینی حتی در بیمارستانها بدون اشاره به قتل دستکم ۴۲ هزار فلسطینی از جمله ۱۶ هزار کودک در غزه به دست نظامیان رژیم اسرائیل میگوید: شرایط جاری ایجاب میکند امنیت اسرائیل تضمین شود.
ریشی سوناک رهبر حزب محافظه کار و نخست وزیر پیشین انگلیس و رئیس دولت سایه انگلیس نیز با حزب رقیبش هم نظر است. او میگوید: اجازه بدهید شفاف و صریح باشم، اسراییل حق دارد از خودش دفاع کند.
نشریه ایندیپندنت با درج برخی اعداد مربوط به جنایات اسرائیل در یک سال گذشته، آن را هولناک توصیف و اضافه میکند.
«در حمله ۷ اکتبر پارسال، ۱۲۰۰ اسرائیلی کشته و ۲۵۰ نفر نیز به گروگان گرفته شدند، اما اسرائیل با ۲۰ هزار حمله هوایی، توپخانهای و موشکی، تاکنون نزدیک ۴۲ هزار نفر از جمله کودکان را در فلسطین به قتل رسانده است، رژیم اسراییل طی یک سال اخیر بیش از دو هزار نفر را نیز در لبنان به قتل رسانده، بیش از ۹۷ هزار فلسطینی و نزدیک ۱۰ هزار لبنانی هم زخمی و معلول شدند که اغلبشان کودکند.»
اکنون یک سال است که فریاد خونخواهی و صدای مظلومیت زنان و مردان و کودکان بی دفاع فلسطینی و لبنانی در دهها تظاهرات شهرهای مختلف اروپا به ویژه انگلیس زادگاه رژیم صهیونیستی طنین انداز شده است و مردم با برگزاری تظاهرات هفتگی در شهرهای مختلف انگلیس، خشم و انزجار خود را از رژیم صهیونیستی و حامیانش ابراز میدارند.
یک شهروند انگلیسی در این باره گفت: ما با نسل کشی و آپارتاید مخالفیم، وضعیتی که سالهای طولانی است ادامه دارد.
او میافزاید: هر حمایتی از اسراییل که تمام اصول اخلاقی و انسانی را زیر پا گذاشته کاملا غلط است و دولتهای ما باید دست از فریب کاری بردارند و به جای ارسال جنگ افزار به اسراییل این رژیم را مجبور کنند به کشتار مردم و اشغال کل سرزمین فلسطینیان پایان دهد.
به نوشته ایندیپندنت آمر یکا علاوه بر بمب افکن، ۱۰ هزار بمب یک تنی (دو هزارپوندی) به اسرائیل داده است.
با حملات رژیم اسراییل، ۹۰ درصد جمعیت حدود دو میلیون نفری غزه که متراکمترین منطقه مسکونی جهان بود از خانه هایشان آواره شدند. حدود شش هزار حمله نظامی مستقیم علیه شهروندان غیر نظامی در غزه به ثبت رسیده و و ۳۱ بیمارستان از ۳۶ بیمارستان غزه نابود شد و بیش از هزار پزشک و کارکنان بیمارستانها هم به قتل رسیدند. مقایسه تصاویر قبل و پس از تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه عمق فاجعه را نشان میدهد. جنایات رژیم اسراییل خشم مردم جهان را علیه این رژیم وحامیانش به ویژه پس از بمباران لبنان برانگیخته است.
یک شهروند انگلیسی حاضر در تظاهرات ضد صیهونیستی و حامیانش میگوید: یکی از اهداف ما برای حضور در این تظاهرات ادای احترام به فرهنگ والای مقاومت مردم غزه است، آنان برغم سالها محاصره غزه توسط اسراییل و بمبارانهای مستمر، عزت خودشان را حفظ کرده اند و به الگویی برای آزادی ملتها مبدل شده اند.
او میافزاید: جامعه ما زیر فشار رسانهها و افکار سیاستمداران است، با وجود این شرایط همانطور که میبینید مردم ما مانند مردم دیگر نقاط جهان حامی فلسطینیانند و فقط دولتهای آمریکا، بریتانیا و برخی دیگر از دولتها حامی اسراییلند.
بر اساس تازهترین نظر سنجی موسسه ایپسوس ۷۳ درصد، حدود سه چهارم مردم انگلیس خواهان آتش بس فوری و بدون قید شرط درغزه اند، مطالبهای که یک سال است در دهها تظاهرات گسترده آن را فریاد کردند، اما این خواسته اکثریت مردم در دولتهای «مدعی دموکراسی و توجه به خواست اکثریت» تا کنون نادیده گرفته شده و سبب نشده است حمایت رژیمهای غربی، به ویژه آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه و ایتالیا از اسرائیل، متوقف شود همزمان مردم نیز مصممتر و مطالباتشان عمیقتر شده است و تاکید میکنند تا رهایی کل سرزمین فلسطینیان به مبارزه خود ادامه خواهند داد، رویکردی برخلاف مسیری که دولتهای حامی اسراییل طی میکنند.