• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۳۱۷۶۱
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸
خوزستان » اجتماعی

توصیه‌های بهداشتی و ایمنی هنگام وقوع گرد و غبار و توفان

در روز‌هایی که شاهد گرد و غبار، توفان و افزایش آلودگی هوا هستیم، توجه به توصیه‌های بهداشتی و ایمنی نقش مهمی در حفظ سلامت ما دارد.

توصیه‌های بهداشتی و ایمنی هنگام گرد و غبار و توفان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، باتوجه به اعلام هشدار سطح زرد هواشناسی شماره ۲ مرکز ملی پایش و هشدار سریع گرد و خاک هواشناسی خوزستان مبنی بر بالا بودن ضرایب ناپایداری و وزش باد‌های متوسط تا نسبتاً شدید همراه با تند باد لحظه‌ای و رخداد پدیده گرد و خاک محلی و همچنین احتمال وقوع گرد و خاک همرفتی در مناطق غرب، جنوب، جنوب غرب و مرکزی استان از صبح فردا، دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ تا اوایل وقت سه شنبه ۲۵ اردیبهشت که سبب افت کیفیت هوا، کاهش دید افقی و افزایش غلظت آلاینده‌های گرد و خاک در این مناطق خواهد شد، دکتر پژمان بختیاری نیا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توصیه کرد در صورت بروز پدیده گرد و خاک و رخداد وضعیت هشدار نارنجی، هم استانی‌ها رعایت موارد بهداشتی و ایمنی زیر را به منظور حفظ سلامت خود و اطرافیان مد نظر داشته باشند.


وی افزود: تا حد امکان در خانه بمانیم و در‌ها و پنجره‌ها را بسته نگهداریم و در صورت نیاز از درزگیر و دستگاه تصفیه هوا استفاده کنیم، آب فراوان بنوشیم و وضعیت هوای منطقه را از گزارش‌های هواشناسی دنبال کرده و برای عکاسی و فیلمبرداری به پشت بام یا نقاط مرتفع نرویم.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در شرایط نامناسب جوی وسایلی را که احتمال می‌رود به دلیل وزش باد شدید به خیابان پرت شوند مهار کنیم یا در جای امن نگاه داریم.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان می‌گوید: در صورتیکه هنگام وقوع گرد و غبار در محیط‌های باز مانند خیابان‌ها هستیم، در شرایط نامناسب جوی در معرض توفان قرار نگیریم و بینی و دهان خود را با ماسک یا پارچه نمناک بپوشانیم.


معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بر خودداری از ورزش یا فعالیت در فضای باز به ویژه برای افراد مبتلا به آسم، دیابت یا بیماری‌های تنفسی تاکید و اضافه کرد: مصرف آب را نباید فراموش کنیم.


دکتر پژمان بختیاری نیا گفت: در شرایط نامناسب جوی به ویژه توفان، برای در امان ماندن از وسایلی که به هوا پرتاب می‌شوند، به مکان سربسته برویم، از تابلو‌های شهری و درختان بزرگ و کهنسال فاصله بگیریم و ضمن خودداری از پارک خودرو زیر تابلو‌های بزرگ شهری و درختان کهنسال، کار‌های ساختمانی را موقتاً تعطیل کنیم و از نقاط بلند مانند اسکلت ساختمان و داربست که احتمال پرتاب شدن وجود دارد، سریع پایین بیاییم.

وی افزود: اگر گرد و غبار متراکمی در حال حرکت در مسیر یا نزدیک شدن به جاده مشاهده شد، حین رانندگی در جاده وارد منطقه توفان گرد و غبار نشویم و از آن دوری کرده و در صورت دیدن توفان گرد و غبار، از رانندگی در آن خودداری کنیم.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: وسیله نقلیه خود را تا حد امکان از جاده بیرون ببریم، چراغ‌ها را خاموش کنیم و ترمز دستی را بکشیم، پای خود را از روی پدال ترمز برداریم و مطمئن شویم که چراغ‌های عقب خاموش هستند.

وی اضافه کرد: اگر در شرایط گرد و غبار و توفان نتوان از جاده خارج شد، با سرعت متناسب با دیدی که داریم حرکت کرده و همه چراغ‌ها را روشن کنیم و گاهی بوق بزنیم، از خط مرکزی رنگ شده در وسط جاده به عنوان راهنما بهره ببریم.


دکتر بختیاری نیا گفت: در اولین فرصت با یافتن مکانی امن، از جاده خارج شویم و تا فروکش کردن توفان در آنجا توقف کنیم، شرایط را از طریق تلفن به پلیس راهور (۱۲۰)، امداد و نجات (۱۱۲) و راهداری (۱۱۴)  اطلاع دهیم و هرگز در درون جاده توقف نکنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پُرشدن سبد تولید زیتون کشور با بیش از ۱۴ هزارتن محصول باغ‌های رودبار تاکنون
وداع مردم جاجرم با یک قهرمان
بیانیه دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
کشف پنج تن زعفران تقلبی
گیلان، معطر به عطرِ خوشِ لاله‌های فاطمی
هفتمین دوره مسابقات تولید محتوای دیجیتال بسیج در چرداول
برگزاری مراسم نوگلان فاطمی در دورود
محفل بین‌المللی قرآنی در اسلام‌آباد با پیام ایستادگی امت اسلامی
تاکید سفیر ایران بر اهمیت راهبردی سفر لاریجانی به پاکستان
برگزاری یادواره شهدای بخش سلفچگان قم
توقیف و ابطال معاینه فنی در انتظار خودرو‌های آلاینده
فردا مدارس و ادارات سمنان دایر است
پاسخ قاطع کاراکاس به توطئه جدید واشنگتن
تجلیل از حماسه سازان صنفی گیلان در دفاع مقدس ۱۲ روزه
جوی آرام و پایدار برای آسمان لرستان
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا
ایران رئیس کمیته پروتکل ریشه کنی تجارت غیر قانونی محصولات دخانی
افتتاح نمایشگاه علمی ثریا در آرادان
آخرین خبر از آتش سوزی در جنگل‌های شمال کشور
تایوان و اوکراین محور گفتگوی روسای جمهور چین و آمریکا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
فرار رئال از شکست
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
ایست به اتلاف انرژی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)