• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۱۶۶۳۹
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۷:۳۰
آذربایجان غربی » علمی فرهنگی
صبح و سلامت

شیرین‌بیان و هزار و یک خاصیت

ازدرمان آسم و سرفه گرفته تا معده درد، بی‌خوابی و حتی از بین بردن عفونت‌های مزمن گوشه ای از خواص شگفت انگیز شیرین بیان است .

شیرین‌بیان و هزار و یک خاصیت

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  اگر اهل استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی با ترکیبات طبیعی باشید یا متدهای طب سنتی را دنبال کنید، حتما نام «شیرین‌بیان» به گوش‌تان خورده است. ریشه این گیاه پر از خاصیت بوده و عصاره‌اش در تولید لوازم آرایش، مرطوب‌کننده‌ها، کرم‌های درمانی، شامپو و… استفاده می‌شود.

ریشه شیرین‌بیان بیش از ۳۰۰ نوع ترکیب فلانوئیدی دارد. گلیسیریزین، فعال‌ترین ترکیب شیمیایی موجود در این گیاه است که از خواص آن می‌توان به کاهش تورم، خارش و سوزش اشاره کرد.

هزاران سال است که اساتید و اطبا سنتی از ریشه شیرین‌بیان برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌کنند. از درمان آسم و سرفه گرفته تا معده درد، بی‌خوابی و حتی از بین بردن عفونت‌های مزمن. به عبارتی این گیاهِ عجیب و شگفت‌انگیز ضدالتهاب، آنتی‌اکسیدان و ضدمیکروب است و بیش از صدها محصول بهداشتی و آرایشی در جهان با کمک آن ساخته و روانه بازار می‌شود.
البته این گیاه، ظاهرا، آنقدر‌ها هم بی عیب و نقص نیست. سایت مراقبت‌های پزشکی Mount Sinai در نیویورک، درباره معایب شیرین‌بیان اینگونه نوشته است: «افرادی که به صورت منظم، مقادیر زیادی از شیرین‌بیان را (بیش از ۲۰ گرم) به صورت روزانه، مصرف می‌کنند، هورمون آلدوسترون در خون‌شان افزایش می‌یابد.

 این موضوع باعث بروز سردرد، فشارخون بالا و مشکلات قلبی و عروقی خواهد شد.»

 سایت NHC نیویورک نیز در کنار بیان تمامی فواید این گیاه، کمی جدی‌تر به مسئله مضرات آن پرداخته و گفته: «مصرف بیش از ۵۷ گرم شیرین‌بیان در روز، به مدت دو هفته، افزایش فشارخون و آریتمی قلب (ایجاد ضربان نامنظم) را به دنبال دارد.»
 
شیرین‌بیان و هزار و یک خاصیت
شیرین‌بیان و هزار و یک خاصیت
شیرین‌بیان و بهبود عملکرد هورمون‌ها در بانوان

خواب خوب با شیرین‌بیان

شیرین‌بیان و بهبود عملکرد معده و روده

 مبارزه شیرین‌بیان با کرونا

شیرین‌بیان کاهنده التهابات کبدی

یک سؤال مهم، آیا شیرین‌بیان برای دیابتی‌ها خوب است؟

سؤال مهم دیگر، آیا زنان باردار می‌توانند از شیرین‌بیان استفاده کنند؟

اگر در ترکیبات انرژی‌زاها، شیرین‌بیان دیدید تعجب نکنید

تداخل های دارویی شیرین بیان

بهترین زمان مصرف شیرین‌بیان

چند نمونه از محصولات درمانی حاوی شیرین‌بیان:

شیرین‌بیان و موارد مصرف بهداشتی

در چه محصولاتی آرایشی دنبال شیرین‌بیان بگردیم؟

معرفی محصولاتی برتر، حاوی شیرین‌بیان:


صرف نظر از موارد بالا، مصرف ریشه گیاه شیرین‌بیان، به صورت محلول در انواع داروها یا دمنوش‌ها، بسیار متداول است. اغلب افراد این گیاه را با خاصیت سم‌زدایی‌اش می‌شناسند. اما به مرور زمان دانشمندان هرچه بیشتر روی این گیاه مطالعه کردند، بیشتر به خواص حیات‌بخش آن پی بردند.

شیرین‌بیان و بهبود عملکرد هورمون‌ها در بانوان

مطالعات نشان می‌دهد، ریشه شیرین‌بیان حاوی ترکیباتی است که گیرنده‌های هورمون استروژن در سطح بدن را فعال می‌کند. داروها، دمنوش‌ها و ترکیبات دارای این گیاه معمولا برای خانم‌های در شرف یائسگی تجویز می‌شود.

 همچنین اصلا فکرَش را هم نمی‌کنید که این گیاه عملکرد کورتیزول را در خون تقویت کند و باعث کاهش سنتز تستوسترون شود. این موضوع در بانوان باعث کاهش توده‌های چربی و لاغری می‌شود.




خواب خوب با شیرین‌بیان

داشتن خواب کافی برای بسیاری از آدم‌ها آرزوست. افرادی که تحت تأثیر استرس‌، اضطراب‌ و فشارهای روانی متعدد، از فکر و خیال خواب‌شان نمی‌برد؛ اگر دنبال یک داروی معجره‌گر می‌گردند، شیرین‌بیان پیشنهاد مناسبی است.

طب سنتی می‌گوید این گیاه غدد فوق کلیه را تقویت می‌کند.  به این معنی که می‌تواند به آرامش اعصاب و کاهش استرس کمک کند و بنابراین موجب بهبود کیفیت خواب می‌شود.

 یادتان باشد یک انسان سالم، در شبانه روز بین ۷ تا ۹ ساعت خواب را تجربه می‌کند. اگر کمتر از این مقدار می‌خوابید از خوردن غذاها و ادویه‌هایی که خواب را سخت می‌کند پرهیز کرده و از ترکیبات دارای عصاره ریشه شیرین‌بیان استفاده کنید.




شیرین‌بیان و بهبود عملکرد معده و روده

نمونه جویدنی گیاه شیرین‌بیان باعث درمان زخم‌های معده و روده می‌شود. همچنین استفاده از این گیاه جهت تسکین غشای ملتهب و آسیب دیده دستگاه گوارش بسیار مؤثر است.

 این گیاه با افزایش تولید موسین از معده و دوازدهه در برابر اسیدهای تولید شده، محافظت می‌کند. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد فلاونوئیدهای موجود در آن نیز از رشد هلیکوباکترهای دریچه انتهای معده (دریچه پیلوری) جلوگیری می‌کنند.

 مبارزه شیرین‌بیان با کرونا

در سال ۲۰۲۱ مقاله‌ای در سایت National Library Of Medicine منتشر شد و درباره خواص شیرین‌بیان برای جلوگیری و درمان بیماری‌های خانواده سارس، از جمله کووید ۱۹، توضیحاتی داده شد که از این قرار است: «ریشه شیرین‌بیان به دلیل داشتن گلیسیریزین (GR) و اسید گلیسیرتینیک (GA)، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و توانایی مقابله با ویروس‌های متعلق به خانواده سارس را بالا می‌برد.»

 این مجله علمی پیشنهاد کرده بود که در روزهای اوج بیماری کرونا این گیاه به صُوَر مختلف مورد مصرف قرار گیرد.




شیرین‌بیان کاهنده التهابات کبدی

پژوهش‌ها در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که ریشه گیاه شیرین‌بیان التهابات کبدی را کم می‌کند و خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد.




یک سؤال مهم، آیا شیرین‌بیان برای دیابتی‌ها خوب است؟

محققان زمانی که در آزمایشگاه‌های مختلف، شیرین‌بیان را مورد مطالعه قرار دادند، متوجه شدند که منبعی از قندهای طبیعی است.

از آنجایی که بیش از ۴۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان را دیابتی‌ها تشکیل می‌دهند، یک سؤال مهم ذهن متخصصان و پزشکان را به خود مشغول کرد: «آیا محلول‌ها، داروها و دمنوش‌هایی که در ترکیبات خود، شیرین‌بیان دارند، برای افراد دیابتی مناسب است؟»

 در پاسخ باید بگوییم مصرف این گیاه برای افرادی که قند خون پایینی دارند بیشتر توصیه می‌شود. بهتر است افراد دیابتی در هفته، حداکثر دو مرتبه آن را به صورت دم‌کرده یا مکمل غذایی میل کنند.




سؤال مهم دیگر، آیا زنان باردار می‌توانند از شیرین‌بیان استفاده کنند؟

محققان در سال ۲۰۱۷ به این نتیجه رسیدند، زنانی که در طول بارداری ۲۵۰ گرم شیرین‌بیان در هفته مصرف می‌کنند، فرزندانی با اختلال بیش‌فعالی (ADHD)، اختلال کمبود تمرکز و سایر اختلالات روانی مانند کمبود توجه به دنیا می‌آورند.

تست‌ها و استدلال‌های روانشناختی نشان می‌دهد این افراد بهره هوشی پایین‌تری نسبت به هم‌سالان‌شان دارند؛ بنابراین توصیه می‌شود زنان باردار در طول حاملگی از مصرف شیرین‌بیان خودداری کنند.


اگر در ترکیبات انرژی‌زاها، شیرین‌بیان دیدید تعجب نکنید

شیرین‌بیان، از گیاهان شگفت‌انگیزی است که انرژی را افزایش می‌دهد و شبیه کورتیزون طبیعی عمل می‌کند. به عبارت دیگر خستگی را از بین می‌برد. این گیاه در واقع به بدن شما کمک می‌کند میزان کورتیزون طبیعی خود را افزایش دهد.



تداخل های دارویی شیرین بیان

اگر برای اصلاح خواب یا درمان هر درد دیگری از محصولات دارای ریشه شیرین‌بیان (یا خود این گیاه به صورت دمنوش) استفاده می‌کنید، حواس‌تان باشد که این گیاه را با داروهای کاهنده پتاسیم مصرف نکنید.

 بیمارانی که مجبور به مصرف این دسته از داروها هستند باید از خوردن شیرین‌بیان یا مکمل‌های حاوی عصاره آن به شدت خودداری کنند.

برخورد این گیاه با داروهای یاد شده، نه تنها دردی را درمان نمی‌کند، بلکه مشکلات جدید و خطرناکی را برای بدن به وجود می‌آورد.


بهترین زمان مصرف شیرین‌بیان

 ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قبل از غذا بهترین زمان مصرف گیاه شیرین‌بیان (به صورت دمنوش یا محلول در انواع داروها) است. چرا که این گیاه به محض ورود به معده، دیواره آن را می‌پوشاند و مانع آسیب‌رسانی اسید به دیواره معده می‌شود.



چند نمونه از محصولات درمانی حاوی شیرین‌بیان:
قرص د-رگلیس: این قرص التهابات ناشی از زخم روده و معده را کاهش می‌دهد و به کاهش پتاسیم در خون کمک می‌کند.
شربت شیرین‌بیان: این دارو برای رفع بیماری‌های گوارشی مصرف می‌شود. ورم معده، نفخ شکم، عفونت‌های قفسه سینه و گلو را از بین می‌برد.
صابون شیرین‌بیان: برای رفع تیرگی‌های بدن از جمله زیربغل و کشاله ران کاربرد دارد. 



شیرین‌بیان و موارد مصرف بهداشتی

 صرف نظر از خوردن شیرین‌بیان برای رساندن تمام خاصیت‌هایش به بدن، این گیاه موارد مصرف دیگری هم دارد.

اول: شیرین‌بیان خاصیت روشن‌کنندگی قوی دارد. این گیاه رنگدانه‌های مزاحم پوست را از بین می‌برد و با کاهش ملاسما، از ایجاد لک‌های بارداری و لکه‌های ناشی از برخورد اشعه‌های مضر خورشید با پوست، جلوگیری می‌کند.

دوم: این گیاه مقاومت خوبی در برابر نور خورشید دارد. گلابریدین موجود در آن به جلوگیری از تغییر رنگ پوست در برابر نور خورشید کمک زیادی می‌کند.

سوم: التیام جای زخم، جوش و جراحات دیگر، از جمله کارهای شیرین‌بیان به شمار می‌رود. این گیاه با مهار تولید ملانین جای زخم را از بین می‌برد و باعث می‌شود تیرگی در این نقطه ایجاد نشود.

چهارم: شیرین‌بیان اثر نرم‌کنندگی خوبی دارد. قرمزی، سوزش و تورم را در پوست کاهش می‌دهد و برای درمان بیماری‌های پوستی نظیر اگزما مناسب است.

پنجم: این گیاه در بازسازی کلاژن و الاستین پوست نقش مهمی دارد. به حفظ هیالورونیک اسید در پوست کمک می‌کند. بنابراین تضمینی برای صافی، نرمی و لطافت آن به شمار می‌رود.

ششم: شیرین‌بیان می‌تواند پوست سر را تحریک و موجب رشد مجدد موها شود. همچنین به جریان هر چه بهتر خون در پوست سر کمک زیادی می‌کند. این گیاه پوست سر را هم، مانند پوست سایر نقاط بدن، آبرسانی کرده و مرطوب نگه می‌دارد.

هفتم: یکی از جالب‌ترین موارد مصرف شیرین‌بیان رفع خارش‌های مزمن پوستی است. گلیسیریزین موجود در این گیاه باعث رفع التهاب و خارش‌های شدید می‌شود. زمانی که فردی از خارش شدید پوست رنج ببرد به آن توصیه می‌شود یک ژل موضعی دارای عصاره شیرین‌بیان تهیه و استفاده کند.



در چه محصولاتی آرایشی دنبال شیرین‌بیان بگردیم؟

با توجه به هفت مورد ذکر شده، ، به شما پیشنهاد می‌کنیم محصولاتی را خریداری کنید که در ترکیبات خود دارای ریشه گیاه شیرین‌بیان باشد.

توجه کنید: مثل همیشه ما استفاده از یک گیاه فرآوری نشده را به صورت مستقیم، برای پوست و موی شما پیشنهاد نمی‌کنیم. چرا که فعالیت آزمایشگاهی روی گیاهان و عناصر طبیعی باعث آزاد شدن مواد مضر و فعال شدن مواد سودمند آن‌ها می‌شود.

 بنابراین استفاده از گیاهان به صورت خام نه تنها فایده‌ای ندارد، بلکه ممکن است عوارض پوستی نظیر ایجاد حساسیت و افزایش تحریک‌پذیری پوست را به دنبال داشته باشد.



معرفی محصولاتی برتر، حاوی شیرین‌بیان:

شاید بپرسید در چه محصولاتی می‌شود ریشه شیرین‌بیان پر خاصیت را پیدا کرد؟ بهتر است در ترکیبات کرم‌های روشن‌کننده، ضدلک‌ها، ضدآفتاب‌ها، مرطوب‌کننده‌ها، انواع شامپوها و محصولات درمانی از بین برنده جای جوش و زخم، دنبال شیرین‌بیان بگردید.

امروزه بسیاری از مردم از ریشه شیرین‌بیان برای رفع اگزما، خارش‌های پوست، التهابات، جای زخم و… به صورت‌های مختلف استفاده می‌کنند. بسیاری این گیاه را دم می‌کنند، عده‌ای از شربت‌ها و قرص‌های حاوی آن را می‌خورند و برخی هم محصولات بهداشتی غنی شده با این عصاره را خریداری می‌کنند.

 اگر تمایل دارید این گیاه را به صورت خوراکی مصرف کنید، باید بدانید التهابات معده، روده و نفخ شکم را کاهش می‌دهد. برای درمان زخم‌های دستگاه گوارش به شدت مؤثر است و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

اگر هم آن را به صورت محلول در کرم‌ها پیدا کردید، آگاه باشید که درمان لک‌های پوستی، قرمزی، خارش و سوزش در آن خلاصه شده است. در آخر یادتان باشد شیرین‌بیان در  ترکیبات هر محصولی باشد، معجزه می‌کند. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)