پخش زنده
امروز: -
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اپراتورها برای پوشش اینترنت نسل پنجم نیازمند فرکانسهایی هستند که پس از انجام مزایده، در اختیار اپراتورها قر میگیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عیسی زارع پور در همایش ملی نسل پنجم ارتباطات در ایران که در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، افزود: تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پوشش فیبر نوری باید انجام شود که بر اساس برنامه هفتم همه این ۲۰ میلیون پوشش باید به نصب برسد به این معنا که همه ساختمانها در شهرها از اینترنت بر بستر فیبر نوری بهرهمند شوند.
وی گفت: این کار بزرگ، حوزه ارتباطات ثابت را ارتقا میدهد و زیر ساختی هم برای ارتباطات سیار است و نسل ۵ و ۶ اینترنت بدون فیبر نوری امکانپذیر نیست.
آقای زارع پور گفت: ما با فناوری بیسیم نمیتوانیم ظرفیت قابل توجهی به مردم ارائه کنیم و حتماً باید زیرساخت مبتنی بر فیبر داشته باشیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در سفر اخیری که به عمان داشتم مشاده کردم که حدود ۸۰ درصد جمعیتشان تحت پوشش اینترنت نسل پتجم بودند و آنها به این فناوری با توسعه فیبر نوری دست یافته بودند.
آقای زارع پور افزود: در کشورهای پیشرفته ۷۰ تا ۸۰ درصد اینترنت بر بستر فیبر نوری و ارتباطات ثابت است در حالی که در ایران برعکس و این نسبت به نفع ارتباطات همراه است.
وی با اشاره به اینکه باید مقدمات توسعه نسل پنجم اینترنت فراهم شود، اضافه کرد: در همین ارتباط به زودی مزایده فرکانس ۳۷۰۰ و ۳۸۰۰ برگزار میشودو در اختیار اپراتورها قرار میگیرد و برخی فرکانسها هم در اختیار برخی نهادهاست که در حال مذاکره هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در بحث طرح ملی توسعه شبکه فیبر نوری تاکنون ۹ اپراتور ورود کردهاند و ما باید روی نمونه اقتصادی و نظام تعرفه گذاری آن کار کنیم که بتوانند اپراتورها روی توسعه نسل پنجم اینترنت هم سرمایهگذاری کنند.
وی گفت: ما در همین ارتباط شبکه مادر مخابراتی کشور یا هسته را هم تقویت کردهایم و اکنون بیش از ۵۰ درصد به ظرفیت شبکه اتصال کشور افزوده شده است و تا پایان سال در لایه آی پی و انتقال هم توفیقات بیشتری خواهیم داشت.
آقای زارع پور افزود: بر هنین اساس در برنامه هفتم توسعه که به تصویب صحن مجلس هم رسیده است همه دستگاههای اجرایی مکلف شدهاند برنامه خود را برای استفاده از فناوریهای جدید مثل هوش مصنوعی و اینترنت اشیا ارائه کنند.
وی گفت: اینترنت اشیا بدون اینترنت پرسرعت و پوشش اینترنت نسل پنجم قابل توسعه نیست.
آقای زارع پور افزود: در قانون جایگاه ویژهای به بخش خصوصی داده شده و در ۵ سال آینده قرار است تحول اساسی مبتنی بر فناوری هم در نظام اداری و هم در بخشهای کشور رخ دهد و این موضوع، زیرساخت با کیفیت، پرسرعت و امن میخواهد و برخی از این فناوریها فقط با پوشش نسل پنجم و فیبر نوری قابل تحقق است.