پخش زنده
امروز: -
استاندار مرکزی از برنامه ریزی دولت برای توسعه انرژی تجدیدپذیر با ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مخلص الائمه در نشست ستاد انرژیهای تجدیدپذیر استان در اراک گفت: در گام نخست این برنامه، چهار هزار مگاوات مبتنی بر انرژی خورشیدی در نظر گرفته شده است.
او افزود: بزرگترین کارخانه تولید تجهیزات انرژی خورشیدی در استان مرکزی است و بخشی از خط تولید این کارخانه در سفر رئیسجمهور افتتاح شد و البته روند توسعه این شرکت همچنان ادامه دارد.
استاندار مرکزی گفت: استان در این برنامه برای چهار هزار مگاوات برق خورشیدی، تفاهمنامه ۷۰۰ مگاواتی با سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری ایران دارد.
مخلص الائمه با بیان اینکه بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور بهار امسال با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات در محلات آغاز به کار کرد ابراز امیدواری کرد: این نیروگاه هر چه زودتر وارد مدار شود.
این نیروگاه به تنهایی بیش از ۱۰ درصد به ظرفیت نیروگاههای خورشیدی کشور اضافه میکند.
او تاکید کرد: صنعتگران باید متوجه باشند که نه در تابستان برق به اندازه کافی وجود دارد و نه در زمستان گاز و به همین دلیل باید به تولید انرژیهای تجدیدپذیر روی آوردند.
مخلصالائمه افزود: تولید انرژی خورشیدی با صرفه است و در استان مرکزی زمین، سقف و منابع خوبی وجود دارد که میتواند منجر به سرمایهگذاریهای مطلوبی شود.
او گفت: تمرکز بر انرژی خورشیدی است و باید تلاش شود سلولهای خورشیدی در همه نقاط استان مستقر شوند.
رئیس ستاد انرژیهای تجدیدپذیر استان هم گفت: ۱۶ و چهار دهم مگاوات انرژی برق آبی در این استان وجود دارد و از ظرفیت خورشیدی در استان تاکنون استفاده مناسب نشده است.
ابوالفضل عزیزآبادی افزود: در نقاط مختلف استان مرکزی روزانه خورشید میتابد، اما این انرژی هر روز هدر میرود.
او گفت: قوانین و مقرراتی که وجود دارد برای نیروگاههای خورشیدی دیده نشده و بزرگترین مانع قوانین و مقررات موجود است و باید فرایندی طراحی شود که داخل هر مجموعه که دخالت در ایجاد نیروگاههای خورشیدی و تجدپذیر دارد به این مهم توجه شود.
شرایط اقیلمی، اختلاف سطح از دریا و زمان تابش خورشید در استان مرکزی مطلوب است، اما جذابیتی برای سرمایهگذاری خورشیدی دیده نمیشود که نیاز است فرهنگسازی و تبلیغات لازم مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای باختر هم گفت: اگر منابع مالی وجود داشته باشد، سرعت پروژههای تولید انرژی خورشیدی طولانی نیست و در کمتر از یک سال ایجاد میشود.
داودآبادی افزود: قانون هوای پاک وزارت نیرو را مکلف کرده تا در راستای توسعه تولید برق، ۳۰ درصد به انرژیهای تجدپذیر اختصاص یابد.
وزارت نیرو تولید ۳۵ هزار مگاوات برق را در دستور کار دارد که حدود ۱۰ هزار مگاوات آن باید انرژیهای تجدیدپذیر باشد که این مهم در قالب سه بسته تدوین شده است و در گام نخست، چهار هزار مگاوات نیروگاههای خورشیدی بالای ۱۰ مگاوات تا ۲۰۰ مگاوات در نظر گرفته شد.
۲۹ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در استان مرکزی وجود دارد که سه و ۲ دهم آن نیروگاه خورشیدی و بقیه برق آبی است.