• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۵۶۶۴
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۲
قم » سیاسی

کنگره بزرگداشت ۴ هزار شهید روحانی در قم

کنگره بزرگداشت ۴ هزار شهید روحانی صبح امروز با پخش بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای ستاد کنگره و سخنرانی رئیس جمهور در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم، کنگره بزرگداشت ۴ هزار شهید روحانی در قمرهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد کنگره بزرگداشت چهار هزار شهید روحانی، جهاد و شهادت را فرنگی ریشه دار در حوزه‌های علمیه توصیف کرده و گفتند: شهید روحانی یعنی کسی که با جان خود وارد میدان دعوت به خیر می‌شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار، بزرگداشت علما و روحانیون مجاهد و پیش‌قدم در کار خیر را اقدامی شایسته خواندند و گفتند: در دوره دفاع مقدس، طلبه‌های جوان علاوه بر کار تبلیغی و دینی، در صفوف مقدم میدان جنگ هم وارد شدند و تعداد زیادی از آنان نیز به شهادت رسیدند.

رهبر انقلاب، جهاد و شهادت را فرهنگی ریشه‌دار در حوزه‌های علمیه دانستند و با برشمردن مصادیقی از علمای شهید شیعه و سنّی، افزودند: شهید روحانی یعنی کسی که با جان خود وارد میدان دعوت به خیر می‌شود و امروز نیز به تقویت این روحیه در بین طلاب و فضلای جوان نیاز داریم.

ایشان امام عظیم‌الشأن را الگوی ممتازی از علم و جهاد خواندند و خاطرنشان کردند: آن بزرگوار همچنان‌که اول‌مجاهد دوران خویش و بلکه بسیاری از دوران‌ها بود و جهادی با عظمت‌تر از جهاد او با این نتایج در طول تاریخ شیعه وجود ندارد، در بالاترین مراتب علمی نیز قرار داشت که این نشان می‌دهد ورود در عرصه جهاد هیچ منافاتی با دانش، تحقیق و تدریس ندارد.

 

رئیس جمهور: روحانیت همواره همراه مردم بوده است

رئیس جمهور در کنگره بزرگداشت ۴ هزار شهید روحانی، گفت: دلیل اینکه روحانیت علی‌رغم تمام شایعات و تهمت‌ها در دل مردم جای دارد، همین مسئله است که حوزه و روحانیون، همیشه کنار مردم حضور داشته است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، به پیش‌گامی روحانیت در عرصه‌های خدمت اشاره کرد و گفت: روحانیون در ایام دفاع مقدس، وظیفه خود را حضور در جبهه‌های دفاع حق علیه باطل می‌دانستند و به وظیفه الهی می‌اندیشیدند و همواره خود را در کنار مردم می‌دیدند و در میان آنان بوده اند و در تمام سختی‌ها حضور داشتند.

وی افزود: امروز اگر تعداد شهدا را در اقشار گوناگون مشاهده کنیم، بالاترین تعداد شهید در اقشار مختلف، مرتبط با صنف روحانیت است که نشان دهنده پیش‌قراولی و پیشتازی روحانیت می‌باشد.

وی، گفت: روحانیت اینگونه پرورش پیدا کرده است و دلیل اینکه امروز روحانیت علیرغم تمام شایعات و تهمت‌ها در دل مردم جای دارد، همین مسئله است که حوزه و روحانیت، کنار مردم حضور داشته و به مردم نمی‌گویند، بروید، بلکه می‌گویند بیایید، آن‌ها خود عامل به گفته‌ها هستند و عمل می‌کنند.

رئیس جمهور تصریح کرد: امروز روحانیون، مشکلات معیشتی بسیاری داشته و کمترین میزان دریافتی، مربوط به طلاب و فضلای ماست، اما بیشترین حضور و جانفشانی و در کنار مردم بودن را از روحانیون می‌بینیم.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: باید زندگی شهید اصلانی که در حرم مطهر رضوی به شهادت رسید را نگاه کرد که چگونه می‌زیست و با تمام وجود در کنار مردم در حاشیه شهر مشهد زندگی می‌کرد و این افراد، حجت الهی بر تمام ما هستند.

وی خطاب به خانواده معظم شهدای روحانی، گفت: حقیقتا خون مطهر شهدا از عالم جهل زدایی کرد و خون شهدای ما، امتداد خون مطهر اباعبدالله الحسین (ع) است و آثار و برکات آن بر همگان روشن است.

 

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: روحانیت در مبارزه با استبداد و استعمار همواره پیشتاز بوده است
سردار سلامی گفت: روحانیت معظم ما همیشه در تاریخ مبارزات ضد استبدادی نقشی پیشتاز و پیشگام داشته است.

وی افزود: غربی‌ها مسلمانان را به حساب نمی‌آوردند و دنیای اسلام را در جغرافیای سیاسی غرب جستجو می‌کردند و به تدریج ارزش‌های اخلاقی اسلام را می‌زدودند و هویت انسانی انسان را از غرب جایگزین می‌کردند.

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: اگر این ماجرا تا امروز ادامه می‌داشت، مطمئنا از آن اسلام پرفروغ، فروغی نمی‌ماند و حتی کار به جایی می‌رسید که به تعبیر رهبری، بر جنازه اسلام هم شلاق می‌زدند.

سردار سلامی افزود: با حضور امام راحل عظیم الشأن، حرکت انقلاب ظاهر شد و در یک اعجاب تاریخی و اعجاز الهی، انقلاب اتفاق افتاد و خورشید عالم تاب اسلام از افق ایران این‌بار برای شکست دادن بزرگ‌ترین امپراطوری تاریخ بشر به صحنه حیات سیاسی امت اسلام آمد.

وی خاطرنشان کرد: شکست دادن آمریکا در دوران جنگ سرد که در ظاهر یک قدرت شکست ناپذیر بود، چیزی جز اعجاز و نتیجه نصرت الهی برای مؤمنانی که شمشیر جهاد از نیام خارج کرده بودند، نبود.

فرمانده کل سپاه تصریح کرد: این شاهکار روحانیت است که آمریکا را از صفحه این سرزمین مقدس بیرون راند و در مقابل آن ایستاد و به خداوند توکل می‌کند و عزت را نزد کفار جستجو نمی‌نماید.

 

مدیر حوزه‌های علمیه: عمامه‌های خود را نشانه آمادگی برای شهادت می‌دانیم
آیت الله اعرافی، با بیان اینکه شهدا ما را به جهاد علمی و پاسخگویی فرا می‌خوانند، گفت: عمامه‌های خود را نشانه مقاومت می‌دانیم، عمامه‌های خود را کفن‌های خود می‌دانیم، عمامه‌های خود را پرچم آمادگی برای ایثار و شهادت می‌دانیم.

مدیر حوزه‌های علمیه لباس روحانیت را لباس جهاد، علم و تقوی خواند و افزود: هر کس آماده ایثار و شهادت نیست، حوزه جای او نیست و روحانیت لباس او نیست.

وی با اشاره به اینکه روحانیت بر همان اوصاف زهد و قناعت و مردمی بودن استوار است، گفت: ممکن است استثنا‌های نا درستی باشد، اما منطق روحانیت تواضع در برابر مردم، همراهی مردم و غمخواری مردم در تنگنا‌ها و سختی‌ها است.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به فرمایشات امام راحل در منشور روحانیت، گفت: امام راحل فرمودند که صد‌ها سال است که روحانیت، تکیه گاه محرومان بوده است؛ همیشه مستضعفان از کوثر زلال معرفت فق‌های بزرگ سیراب شده اند و از مجاهدت‌های علمی و فرهنگی آنان که به حق از جهاتی افضل از دمای شهیدان است که بگذریم، آنان برای دفاع از مقدسات دینی، تلخی‌هایی را کشیده اند و زندان‌ها و اذیت و آزار‌ها دید ه‌اند و زخم زبان‌ها شنیده اند، شهدای گرانقدری را به پیشگاه مقدس حق تقدیم کرده اند.

وی با بیان اینکه شهدای روحانیت منحصر به شهدای مبارزه و جنگ در ایران نیستند، گفت: در هر نهضت مردمی، علمای اسلام اولین کسانی بوده اند که بر تارک جبینشان، خون و شهادت نقش بسته است.

آیت الله اعرافی افزود: کدام انقلاب مردمی و اسلامی را سراغ داریم که در آن حوزه و روحانیت پیشکسوت شهادت نبوده اند و بر بالای دار نرفته اند و اجساد مطهرشان بر سنگ فرش‌های حوادث خونی به شهادت نایستاده است.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از دو مرکز دانش بنیان در شاهرود
دارندگان نقشه UTM نیازی به تهیه مجدد نقشه ندارند
خرید ۱۲۰هزار تن گندم با نرخ ۴۹ هزار ۵۰۰ تومان دراستان کرمانشاه
استفاده مستقیم از پمپ آب، تهدیدی برای سلامت شبکه و حقوق شهروندان
باید برخاست، یک سبک زندگی عزتمندانه برگرفته از قیام عاشورا
تولید داخلی، شفافیت بازار و مشارکت مردم سه رکن اساسی مقابله با قاچاق کالا‌های سلامت‌محور است
افزایش ۱۰۰ درصدی اعتبارات دهیاری‌های خراسان شمالی
هوای اصفهان و سه شهر دیگر استان ناسالم است
مسیر پر فراز و نشیب پیشرفت والیبال بانوان
ضرورت ایجاد فضای جدید تدفین شهدا در گلزار امامزاده محمد(ع) کرج
اختصاص اعتبار برای تسریع در اجرای طرح‌های عمرانی شهر ثمرین
استقرار ۳۵۰ موکب مازندران در مسیرهای تشییع رهبر شهید
تأکید معاون استاندار بر رفع موانع تأسیساتی تقاطع‌های غیرهمسطح بروجرد
تخلیه آب از منازل آسیب‌دیده درپی سیلاب‌های اردبیل
افزایش ۳۳ درصدی ظرفیت خرید تضمینی گندم در مراغه
ثبت دهمین اهدای عضو سال جاری در یزد
درخشش کم‌نظیر آثار رسانه ملی در جشنواره بین‌المللی فیلم احمدآباد هند
افزایش ۷۴ درصدی صادرات کالا از خراسان جنوبی
اقدامات شبکه بانکی در ایام تشییع رهبر شهید
نمایش همدلی های ملی در شب های اقتدار سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
همایش بین‌المللی شاهنامه، شاه اثر ماندگار، در تاجیکستان برگزار شد
درگذشت معاون سیاسی ندسا براثر سانحه رانندگی
ابلاغیه جدید وزارت کار از تعطیلی بخش خصوصی در ایام وداع و تشییع پیکر رهبر فقید انقلاب
مهر و موم مطب مامایی متخلف در یزد
توسعه کنتور‌های هوشمند گاز و آغاز نصب در منازل
نام وکلای رژیم صهیونی در فهرست کمیته مجازات
امیر سرتیپ شیخ: قدرت ایران دشمن را به میز مذاکره کشاند
دعوت از آحاد مردم برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
هیچ نشست مذاکراتی در هیچ سطحی با آمریکا نداریم
تروریست‌های مزدور یک خانواده را در سراوان به گلوله بستند
۳۵ مدیر و کارمند متخلف در کهگیلویه و بویراحمد محکوم شدند
«امتحانات نهایی» دانش‌آموزان المپیاد‌های بین‌المللی «داخلی» برگزار می‌شود
دفاع عمان از اخذ هزینه های ترانزیت در تنگه هرمز
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است
بیانیه جمعی از اعضای مجلس خبرگان درباره تحولات اخیر و مذاکرات  (۳ نظر)
مردم زمان طولانی را برای ماندن در تهران انتخاب نکنند  (۲ نظر)
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم  (۲ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ کنار رفت  (۱ نظر)
فرماندهی ندسا خطاب به آمریکا: جهنم را تجربه خواهید کرد  (۱ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
ادامه وقفه در بخشی از خدمات بانک‌های ملی و صادرات  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
الحاق ۶۲ هکتار زمین به خرمشهر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن  (۱ نظر)
سردار کرمی: پاسخ سریع به تجاوز دشمن، طراحی هوشمندانه شهید پاکپور بود  (۱ نظر)
ثبت‌نام مرحله سوم طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان در سه استان  (۱ نظر)
آمادگی دستگاه‌های حاکمیتی برای آیین وداع و تشییع امام شهید انقلاب  (۱ نظر)
۹ تیر ماه؛ آغاز نام نویسی مراسم پیاده روی اربعین در هرمزگان  (۱ نظر)