به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و جوامع فقیر در کشورهای توسعه یافته، برنج علاوه بر تامین انرژی، منبع اصلی تامین ویتامین و پروتئین است.
در کشورهای بنگلادش، کامبوج، اندونزی، میانمار، ویتنام، لائوس و ماداگاسکار مجموعا ۶۰۰ میلیون نفر نیمی از انرژی و پروتئین مورد نیاز روزانه خود را از برنج تامین میکنند.
در این گزارش پیامدهای مصرف برنج در رژیم غذایی را به اختصار بیان میکنیم.۱- احساس التهاب در بدنانواع بسیار متنوعی از برنج در سراسر جهان کشت میشود و برخی از انواع آن میتواند موجب بروز التهاب در بدن شود.
غذای عمده بخشی از جمعیت جهان بر پایه نان و برنج است
به گفته متخصصان برنج سفید یک گونه فرآوری شده از برنج قهوهای است و این فرآوری برنج سفید را به یک کربوهیدرات ساده تبدیل کرده است که به سرعت در بدن تجزیه شده و تبدیل به انرژی میشود.
این نوع کربوهیدراتهای فرآوری شده حالتی شبیه به التهاب در بدن ایجاد میکنند و موجب جذب بیشتر آب در بافتها میشوند.
به توصیه متخصصان به منظور جلوگیری از بروز این حالت بهتر است از برنج قهوهای در پخت و پز استفاده شود.
۲- احساس سیریترکیبات مغذی منحصر به فرد موجود در برنج موجب احساس سیری طولانی میشود و این احساس بلافاصله پس از ورود آن به معده ایجاد میشود.
برنج به ویژه برنج قهوهای حاوی مقادیر زیادی فیبر است. این فیبر موجب تسهیل عملکرد سیستم گوارش میشود.
۳- افزایش قند خوناز آنجا که برنج غنی از کربوهیدرات است و تمام کربوهیدراتها به قند تبدیل میشوند، مدت کوتاهی پس از مصرف برنج در یک وعده غذایی، قند خون افزایش مییابد. البته میزان و سرعت این افزایش قند خون به نوع برنج بستگی دارد.
به طور کلی برنج سفید دانه کوتاه، بیشترین میزان افزایش قند خون را ایجاد میکند. برنج سفید دانهبلند، تاثیر کمتری بر قند خون دارد و برای افرادی که مایل به کنترل قند خون خود هستند، بهتر است.