گزارش مکتوب
چرخ های پنچر لاستیکسازی خرمآباد
لاستیک سازی خرم آباد رویایی که هنوز تعبیر نشده است .
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز لرستان، لاستیک سازی خرم آباد رویایی که در سفر رئیس جمهور به لرستان مصوب شد تا مرهمی بر زخم بیکاری مردم استان شود .
پروژه ساخت کارخانه لاستیکسازی خرمآباد در زمینی به مساحت 16 هزار هکتار در سال 94 با حضور شریعمتداری معاون وقت رئیس جمهور و مسئولان استان کلنگ زنی شد .
کلنگی که گویا به جای بازکردن روزنه های امید، خاکی شد بر رویای اشتغال استان، این وعده همچون هزار وعده وفا نکرد و رویای بیش از هزار شغل را بر دل جوانان لرستانی گذاشته است.
رویایی که تعبیر نشدامروز از لاستیک سازی و ایجاد هزار شغل که قرار بود 36 ماهه اجرا شود تنها یک خاطره دور مانده و زمینی خالی؛ رویایی که تعبیر نشد و با گذشت 6 سال همچنان با وعده ها میچرخد .
تا چرخ لاستیکسازی خرمآباد به حرکت و چرخش در آید حالاها حالاها باید منتظر وعدهها باشیم و اکنون وعده ایجاد بیش از هزار فرصت شغلی برای جوانان این استان سرابی بیش نیست .
پروژهای که هنور اندر خم یک کوچه است نه خبری از لاستیک در آن هست و نه کلیدی که قفل بیکاری استان رو باز کنه .
معاون امور اقتصادی استاندار لرستان گفت: 207 میلیون دلار از محل منابع ارزی برای ساخت کارخانه لاستیک سازی تخصیص داده شد که به علت ناتوانی سرمایه گذار در تامین وثیقه وام؛ مجوز مصوبه تامین ارز مورد نیاز باطل شد .
عبداللهی گفت: قرار است فاز اول این طرح با ظرفیت 600 حلقه لاستیک اجرا شود .
وی افزود: با پیگیری مسئولان و تمایل سرمایه گذار با ۱۷۰ میلیارد تومان عملیات ساخت کارخانه لاستیک سازی خرم آباد از سر گرفته شده است.
کارخانه لاستیک سازی خرم آباد از رویا تا واقعیت
این کارخانه پس از 6 سال به علت تامین نشدن منابع مالی مورد نیاز و نیز کارشناسی نبودن محل ساخت کارخانه از جمله کمبود آب تنها ۱۵ درصد پیشرفت کار دارد.
تامین منابع مالی و آماده نبود زیر ساختها از جمله کمبود آب و برق در منطقه کمالوند خرم آباد محل ساخت کارخانه لاستیک سازی از عمده مشکلات تاخیر در تکمیل این کارخانه است.
با ساخت کارخانه لاستیک سازی خرم آباد که بنا بود ۳۶ ماهه افتتاح شود برای ایجاد هزار فرصت شغلی برنامه ریزی شده بود.
برای ساخت این کارخانه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده بود و بنا بود ۲۲ بهمن ماه ۱۳۹۷ به بهره برداری برسد.
تا کنون ۳۷ میلیارد تومان برای ساخت کارخانه لاستیک سازی خرم آباد هزینه شده است.
حصارکشی تنها ثمره 6 سال وعده
شیخمرادی کارشناس سازمان صمت استان گفته : بیش از 370 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده و اقدامات زیرساختی و یک میلیون متر مکعب خاکبرداری و حصارکشی دیوار نیز اجرا شده است.
کارخانه لاستیکسازی خرمآباد از نبود سرمایه کافی و سرمایهگذار قوی رنج میبرد و با وجود وعدههای متعدد برای بهرهبرداری از فازهای این مجموعه، امروز اجرای حصارکشی تنها پیشرفت پروژهای است که جوانان سرزمینش از بیکاری رنج زیاد میبرند؛ ابر پروژهای که تنها یک زمین خاکی با حصاری بتونی دارد و تابلویی که بیشتر شبیه آینه دق شده تا روز شمار افتتاح ...
دلیل وقفه چند ساله این طرح؟
فرماندار خرم آباد گفته : مهمترین مشکل تامین منابع مالی است و زیر ساختها هم از مشکلات این طرح بود. شهرک از قبل یک زیرساختهایی داشته اما متناسب با نیاز کارخانه باید در فازهای بعدی پیگیری شود .
طولابی افزود: واگذاری و تملک زمین پس از کلنگ زنی انجام شده ،مشکل گاز نیر رفع شد و برای مشکل آب هم در همان منطقه چند چاه برای تامین آب این کارخانه حفر شد.
چرخ های پنچر کارخانه لاستیکسازی خرمآباد لاستیک سازی خرمآباد یکی از مهمترین طرحهای نیمه تمام استان است که کلید تدبیر دولت یازدهم و دوازدهم نتوانسته قفلش را باز کند؛ رؤیای بر باد رفته که چرخش همچنان نمیچرخد.
این پروژه که قرار بود چرخ صنعت لرستان را به حرکت درآورد، خودش استارت نزده پنچر شد و فقط وعده جدید از راه میرسد و ما باز هم امیدواریم .
اما برنامه مسئولان برای این رویای تعبیر نشده ؟مسئول سایت لاستیک سازی خرم آباد گفت :مشکلات آب، برق و نرخ افزایشی ارز باعث شد این طرح از هزار و 100 میلیاردی که پیش بینی کردیم برای افتتاح تا 22 بهمن 97، افزایش قیمتها در این طرح تاثیر گذار بود .
نادری افزود: یرای ساخت این کارخانه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده بود و بنا بود ۲۲ بهمن ماه ۱۳۹۷ به بهره برداری برسد.
به گفته مسئول سایت لاستیک سازی خرم آباد ؛کلید این کار اوایل امسال با برآورد هزینه 170 میلیارد تومان آغاز شده و درحال بستن کنداسیون هستیم و سرمایه گذار پای کار است .
ما هم پای کار هستیم و امیدواریم که این کلنگ زنی ها گرفتار قول و قرارهای بی نتیجه و پوچ نشود .
نویسنده : خدیجه میری
ویراستار: آقای علی مرادی کاکاوندی