وزیر صمت در بندرعباس:
کالاهایی که ترخیص نشود به اموال تملیکی واگذار میشود
وزیر صنعت: در مجموع، ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالای دپو شده در گمرک موجود است که ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تن آن کالای اساسی است
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، علیرضا رزم حسینی، امشب در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در بندرعباس افزود: صاحبان کالاها موظف به ترخیص کالاهای مانده در گمرک هستند ..
رزم حسینی گفت: ۸۰۰ هزار تن از کالاهای اساسی تاکنون ترخیص شده و ۴۰۰ هزار تن نیز مواد اولیه کارخانجات در گمرک مانده که در هفتههای آینده ترخیص میشوند.
وی افزود: برای ترخیص کالاهای اساسی، بخشی از ارز این کالاها به صورت اعتباری تامین میشود.
وزیر صمت به موضوع تحریم اقتصادی علیه کشورمان نیز اشاره کرد و افزود: در شرایط جنگ اقتصادی فعلی، تامین کالاهای اساسی از مهمترین اولویتها و دغدغههای مسئولان است.
رزم حسینی استان هرمزگان را استانی بسیار مهم در زمینه تجارت کشور دانست و گفت: هرمزگان با ۵ منطقه ویژه اقتصادی و ۲ منطقه آزاد، نقش و شرایط اقتصادی منحصر به فردی در اقتصاد کشور دارد.
وی در خصوص معادن غیرفعال نیز گفت: بر اساس بخشنامه صادر شده، چنانچه مسئولان معادن کشور نسبت به فعال سازی آن اقدام نکنند، این معادن به مزایده گذاشته و به سرمایه گذار دیگری واگذار خواهد شد.
رزم حسینی به دغدغه مسئولان استان مبنی بر تفویض اختیارات بیشتر به استانها نیز اشاره کرد و افزود: بخشی از این تفویض اختیارات تاکنون صورت گرفته و اختیارات استانی بیشتر نیز میشود.
وی در خصوص موضوعات مطرح شده توسط فعالان اقتصادی و دیگر مسئولان استان هرمزگان هم گفت: موضوعات مطرح شده در جلسهای با حضور مسئولان کشوری و استاندار هرمزگان بررسی و پیگیری میشود.
استاندار هرمزگان نیز در این نشست به دغدغه صادر کنندگان خرد استان مبنی بر مشکلات رفع تعهد ارزی اشاره کرد و گفت: این صادر کنندگان به علت ارز نقدی، قادر به تامین رفع تعهدات ارزی خود در سامانه نیما نیستند و باید تلاش شود مشکلات این گروه از صادرکنندگان رفع شود.
کمبود محوطههای منطقه ویژه صنایع فلزی خلیح فارس دیگر دغدغه فریدون همتی در این نشست بود و عنوان کرد: برای رفع این مشکل باید تسطیح دو هزار و ۵۰۰ هکتار زمین اختصاص داده شده به این منطقه ویژه در دستور کار قرار بگیرد.
وی افزود: شناورهای مسافری و باری برای تامین قطعات با ارز آزاد با مشکل روبرو هستند و مالکان این شناورها نیازمند حمایت جدی دولت هستند.
استاندار هرمزگان به موضوع شناورهای صیادی بدون مجوز در هرمزگان نیز اشاره کرد و گفت: نزدیک به ۱۰ هزار شناور صیادی با سابقه بالا در هرمزگان به صیادی مشغولند که از شیلات مجوز ندارند و با توجه به مشکل در تامین سوخت مورد نیاز خود، نیازمند توجه و تامین سوخت از شرکت پخش فرآوردههای نفتی هستند.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز تفویض اختیارات بیشتر به دستگاههایی که با صادرکنندگان در ارتباطند را بسیار حائز اهمیت دانست.
احمد مرادی با اشاره به مشکلات مرزنشینان هرمزگان افزود: باید مشکلات معیشتی مرزنشینان و موضوع بار ملوانی و ته لنجی به صورت جدی حل شود.
وی گفت: اختیارات زیاد و بیش از حدی به مناطق آزاد هرمزگان داده شده و به علت این موضوع، شاهد مشکلات زیادی میان مسئولان استان و مناطق آزاد هستیم.
دادستان بندرعباس نیز در این نشست خام فروشی را مغایر با قانون دانست و گفت: به رغم اینکه مواد خام و سنگ آهن تنها در صورت رفع نیاز تولید کنندگان داخلی، میتواند صادر شود، اما در برخی موارد شاهد صادرات این مواد و اظهار خلاف هستیم.
قهرمانی گفت: بندرعباس در حوزه گرانی وضعیت نامطلوبی نسبت به دیگر مناطق کشور دارد و این موضوع نیازمند بررسی و حل مشکل است.
در این نشست، شماری از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی هرمزگان به بیان دیدگاهها و مشکلات خود پرداختند و وزیر صمت نیز برای رسیدگی و حل آنها دستور رسیدگی داد.