تلاش هند برای مبارزه با آلودگی هوا
دولت ایالتی دهلی با بکارگیری فناوریهای نوین و نیز مشارکت اجتماعی در صدد کاهش آلودگی هوا است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، استفاده از برج تصفیه کننده هوا، کپسول تجزیه کننده زیستی و خاموش کردن خودروها در پشت چراغ قرمز از جمله طرحهای دولت محلی دهلی در کاستن از آلودگی هواست.
هر کدام از کپسولهای تجزیه کننده زیستی در ۲۵ لیتر آب حل میشوند و در شالیزارهای دهلی برای از بین بردن بقایای کشت گذشته و آماده کردن زمین برای زراعت جدید از آن بهره برده میشود. سروزیر ایالت دهلی در مراسم افتتاح طرح استفاده از کپسولهای تجزیه کننده زیستی به عنوان روش جایگزین سوزاندن باقیمانده محصولات در زمینهای کشاورزی اعلام کرد: ما از این مایع تجزیه کننده زیستی در ۸۰۰ هکتار شالیزار دهلی استفاده کردیم تا دیگر نیازی به آتش زدن باقیمانده کشت نباشد.
ارویند کجریوال افزود:وقتی این مایع را روی بقایای کشاورزی میریزیم آنها پس از ۲۵ روز به کود تبدیل میشوند، زمین هم برای کشت بعدی آماده میشود بدون اینکه مواد مغذی و مفید زمین از بین برود؛ بنابراین گزارش سال گذشته نیز دولت ایالت دهل بک برج تصفیه کننده هوا در محله "لج پت " دهلی نصب کرد.
ابن برج که بیش از ۷ متر ارتفاع دارد هوای ۵۰۰ تا ۷۵۰ متر اطراف خودرا پاک میکند. از یک طرف هوای آلوده را جذب میکند و از سوی با تصفیه آلایندهها، هوای پاک منتشر میکند. وزیر محیط زیست دهلی تاکید کرد:ما قصد داریم الگوی همه ایالتهای هند برای حل مشکل آلودگی هوا شویم، این شیوه از نظر اقتصادی مناسب است و با هزینه کمی میتوان آنرا اجرا کرد. علاوه براین دو روش، از امروز گروهی از مردم ومسولان با ایستادن در چهارراهها از رانندگان خواستند تا هنگام چراغ قرمز، خودروها را خاموش کنند شاید کمی بار آلودگی هوا کاسته شود.
تحقیقات سازمان بهداشت جهانی که دیروز منتشر شد نشان میدهد سال ۲۰۱۹ بیش از ۵۰۰ هزار نوزاد کمتر از یک ماه در جهان براثر آلودگی هوا جان باختند. سهم هند از این آمار فوت ۱۱۶ هزار نوزاد معصوم بود.