به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، در منطقه مادرید اسپانیا که کانون اصلی همه گیری کرونا در این کشور محسوب میشود محدودیتهای جدی اعمال میشود. ۸۵۸ هزار نفر برابر با ۱۳ درصد جمعیت پایتخت این کشور که در مناطق محروم جنوبی زندگی میکنند از روز دوشنبه تنها میتوانند برای تامین نیازهای اولیه خود، رفتن به محل کار و نزد پزشک و همچنین رساندن کودکان به مدرسه از محله خود خارج شوند.
اعمال دوباره قرنطینه در سرزمين هاي اشغالي از روز جمعه در نخستین روز فصل جشنهای یهودی موجب نارضایتی بخش گستردهای از جمعیت شد. فلسطين اشغالي از پنجشنبه شب تا عصر جمعه ۵ هزار و ۲۳۸ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا ثبت کرد که یک رکورد محسوب میشود.
در منطقه پاریس که همه گیری شدت یافته است، مقامات بهداشتی اجتناب از برگزاری تجمعات خصوصی بالای ۱۰ نفر را خواستار شدند. در شهر نیس در جنوب شرقی فرانسه امکان حضور در سواحل از ساعت ۲۰ وجود ندارد. برگزاری پیک نیک در بیش از ده پارک هم لغو شده است.
در تولوز در جنوب غربی فرانسه تدابیر سختگیرانهای که از قبل در مورد جشنها اعمال میشد تشدید شده است. از این پس آزمایش بزاق در فرانسه مجاز است، اما تنها افرادی که علائم دارند میتوانند این آزمایش را بدهند.
فرانسه جمعه ۱۳ هزار و ۲۱۵ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت ثبت کرد که رکورد جدیدی از زمان اجرای طرح آزمایشهای غربالگری در مقیاس گسترده است.
انگلیس هم با موج دوم همه گیری کرونا رو به روست. بوریس جانسون نخست وزیر این کشور اعلام کرد دولت وی به کارگیری قرنطینه سراسری جدید را به عنوان آخرین خط دفاعی خود رد نمیکند.
تدابیر سختگیرانه جدیدی برای دو میلیون نفر از ساکنان شمال شرقی این کشور اجرایی شده است و دیدار میان افرادی از خانههای مختلف ممنوع شده است و در مکانهای تفریحی مقررات منع آمد و شد از ساعت ۲۲ شب تا ۵ بامداد اجرایی میشود.
دولت ایرلند روز جمعه از تشدید تدابیر بهداشتی در مورد رستورانها و کافههای دوبلین برای دومین بار در یک هفته خبر داد. مایکل مارتین نخست وزیر این کشور در توضیح این روند گفت خطر بسیار جدی وجود دارد که دوبلین با بدترین روزهای این بحران رو به رو شود.
آرژانتین هم روز جمعه تصمیم گرفت محدودیتهای اعمال شده برای مقابله با همه گیری را تا ۱۱ اکتبر تمدید کند. اما بخشی از محدودیتها در منطقه بوئنوس آیرس به دلیل ایجاد ثبات در تعداد بیماران کاهش خواهد یافت.
دولت یونان همه تدابیر حفاظتی را در برابر ظهور موارد جدید آلودگی به ویژه در منطقه آتن تشدید میکند و به این ترتیب سینماها بار دیگر تعطیل میشوند و بار دیگر دورکاری اجرایی میشود.
در جمهوری چک استفاده از ماسک در کلاسهای درس برای دانش آموزان بالای یازده سال اجباری میشود.
در ریکیاویک پایتخت ایسلند هم کافهها از روز جمعه به مدت چهار روز تعطیل خواهند بود.
پس از سازمان جهانی بهداشت، حالا سازمان دارویی اروپا هم استفاده از دگزامتازون را که از خانواده کورتون هاست برای درمان موارد وخیم ابتلا به کووید ۱۹ که نیازمند درمان با اکسیژن هستند توصیه میکند.
همه گیری کرونا از زمان ظهور در چین در اواخر دسامبر تاکنون جان دست کم ۹۴۶ هزار و ۷ نفر را در سراسر جهان گرفته است. به طور رسمی تاکنون بیش از ۳۰ میلیون و ۲۱۸ هزار و ۹۳۰ مورد ابتلا به کووید ۱۹ در جهان ثبت شده است.
آمریکا با ۱۹۸ هزار و ۴۶۹ مورد مرگ ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ بیش از همه کشورهای جهان تحت تاثیر همه گیری قرار گرفته است. برزیل با ۱۳۵ هزار و ۷۹۳ مورد مرگ، هند با ۸۴ هزار و ۳۷۲ مورد، مکزیک با ۷۲ هزار و ۱۷۹ مورد و انگلیس با ۴۱ هزار و ۷۰۵ مورد در ردههای بعدی جای میگیرند.
مرز میان آمریکا و کانادا همچنان تا ۲۱ اکتبر به روی ترددهای غیرضروری بسته خواهد بود. مقامات کبک هم اعلام کردند نیروهای پلیس را به کافهها و رستورانها اعزام خواهند کرد تا بر اجرای تدابیر بهداشتی نظارت کنند.
مطالعات جدید حاکیست افراد مبتلا به کووید ۱۹ میتوانند بیماری را به گربهها یا سگهای خود منتقل کنند. کرونای جدید بیماری عفونی مشترک میان انسان و حیوان است. اگرچه به نظر میرسد حیوانات خانگی نقش عمدهای در انتقال بیماری ایفا نمیکنند، اما اطلاعات بسیاری وجود دارد که نشان میدهد گربه ها، سگها و حتی ببرها میتوانند به این بیماری مبتلا شوند.