• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۶۹۴۷
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۰
بین الملل » اروپا
سفیر ترکیه در پاریس

کشور‌هایی که ترکیه را به امپریالیسم متهم می‌کنند باید از خود سوال کنند

سفیر ترکیه در پاریس گفت کشور‌هایی که ترکیه را به امپریالیسم متهم می‌کنند خوب است به تاریخ خود در این باره نگاه کنند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی خبرگزاری آناتولی، اسماعیل حکی موسی در گفتگو با رادیو اروپا ۱ به سؤالات روزنامه نگار فرانسوی سونیا مبروک پاسخ داد. سفیر ترکیه در پاریس در این مصاحبه به سئوالات این خبرنگار درباره اوضاع سیاسی پرتنش بین فرانسه و ترکیه، به ویژه در مورد شرق دریای مدیترانه پاسخ گفت.

موسی در ابتدای این مصاحبه با اشاره به اظهارات مقدماتی این روزنامه نگار فرانسوی درباره کشف اخیر منابع گاز در آب‌های سرزمینی ترکیه در دریای سیاه گفت این کشف نتیجه تحقیقات چند سال گذشته است. وی افزود: این کشف برای ترکیه از آنجا بسیار مهم است که این کشور هم اکنون تقریبا ۱۰۰ ٪ از گاز طبیعی مصرفی و ۹۰ ٪ از نفت مورد نیاز خود را وارد می‌کند. سفیر ترکیه توضیح داد که میزان گاز کشف شده معادل ۳۲۰ میلیارد متر مکعب تخمین زده شده است که تقریبا معادل ۷ یا ۸ سال نیاز انرژی ترکیه به ارزش تخمینی حدود ۸۰ میلیارد دلار است.
موسی همچنین یادآور شد با توجه به اینکه پیمان تعیین مرز‌های دریایی بین کشور‌های حوزه دریای سیاه، امضا شده است، هیچ گونه اختلاف نظر درباره حوزه‌های قضایی مربوط به کشور‌ها در این منطقه وجود ندارد.
 
خطر تنش در شرق دریای مدیترانه
این روزنامه نگار با اشاره به اظهارات رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان مبنی بر اینکه فعالیت‌های تحقیقاتی و اکتشافی ترکیه در شرق مدیترانه با وجود تنش‌ها در منطقه ادامه خواهد یافت، از موسی سؤال کرد که آیا کشور وی آماده پذیرش خطرناک افزایش تنش در منطقه را دارد و آیا ترکیه با آگاهی و عمدا اروپایی‌ها را با حفاری خود تحریک نمی‌کند، با توجه به اینکه این حفاری‌ها در آب‌های سرزمینی قبرس و نزدیک به یونان انجام می‌شود؟
سفیر ترکیه در فرانسه در پاسخ به این سئوال گفت اولا ما کسی را تحریک نمی‌کنیم. از این گذشته فعالیت‌های اکتشافی ما در مرز‌ها و حدودی انجام می‌شود که سازمان ملل متحد حدود آن‌ها را برای ترکیه به رسمیت شناخته است. این فعالیت‌های اکتشافی اکنون ده سال است که ادامه دارد و همه کشور‌های منطقه نیز در جریان آن هستند. موسی افزود همه کشور‌های منطقه از کشور‌های اروپایی گرفته تا بخش یونانی نشین قبرس و خود یونان در جریان این فعالیت‌های اکتشافی ترکیه در آب‌های شرق دریای مدیترانه هستند.
گزارشگر رادیو اروپا ۱ در ادامه موضوع و مسئله عدم امضای پیمان مونتگوبی (۱۹۸۲) توسط ترکیه را پیش کشید و گفت، اما این مسئله در پیمان‌های بین المللی مانند همین پیمان مونتگوبی که ناظر بر حقوق دریاهاست نیامده است.
سفیر ترکیه در فرانسه در پاسخ گفت که کشورش این پیمان را امضاء نکرده است. زیرا این پیمان که در سال ۱۹۸۲ تدوین شد و در سال ۱۹۹۵ به اجرا در آمد علیه ترکیه بود. آنچه در مناقشه ترکیه و یونان مورد بحث است رعایت اصل برابری است که یک اصل اساسی حقوقی است. اما همین اصل توسط کشور یونان و بخش یونان نشین قبرس زیر پا گذاشته شده است.
نگرش حداکثری یونان در شرق دریای مدیترانه و دریای اژه
گزارشگر اروپا ۱ در ادامه افزود با گوش دادن به صحبت‌های شما، این تصور به دست می‌دهد که شرق دریای مدیترانه زمین بازی شماست، دریای شماست نظرتان درباره این برداشت چیست؟
موسی در پاسخ گفت: نه، که این طور نیست، این چیزی نیست که ما از آن پشتیبانی کنیم. نگرش دیپلماتیک ما به خصوص نسبت به همسایگان مان فراگیر است و دلیل این فراگیری نیز آن است که مشکلات و اختلافات را از طریق گفتگو حل کنیم. اسماعیل حقی موسی خاطر نشان کرد فعالیت‌های اکتشافی که در جزایر دریای سیاه و آب‌های شرق دریای مدیترانه انجام گرفته است همگی جز قلمرو و آب‌های سرزمینی ترکیه هستند.
سفیر ترکیه در پاریس در پاسخ به سئوالی درباره انتقاد‌هایی که فرانسه از ترکیه می‌کند که در یک مورد ترکیه را به در پیش گرفتن رویکرد امپریالیستی متهم کرده است گفت کشور‌هایی که ما را به در پیش گرفتن رفتار امپریالیستی متهم کرده اند خوب است به تاریخ خود دراین باره نگاه کنند و در همین باره از خود سئوال کنند. وی در همین خصوص به حضور نظامی فرانسه در آب‌های شرق دریای مدیترانه با هدف حمایت از یونان و بخش یونانی نشین قبرس اشاره کرد. وی در همین باره به حمایت‌های ناعادلانه اتحادیه اروپا از بخش یونانی نشین قبرس و یونان اشاره کرد.
وی افزود: رئیس جمهور فرانسه در حالی انگ توسعه طلبی و امپریالیستی به ما می‌زند که کشور خودش هزاران کیلومتر دور از خاک سرزمین مادری، مناطق زیادی به اشغال خود درآورده است. اما حالا اگر ترکیه جزیره‌ای را در دو کیلومتری دور از خاک خود اشغال کرده باشد توسعه طلب و امپریالیست است.
وی افزود: کشور‌هایی که از ۵۰۰۰ یا ۱۰۰۰۰ کیلومتر دور‌تر برای برقراری نظام و مطالبه منافع آن به منطقه ما می‌آیند باید همین حق را برای ترکیه نیز به رسمیت بشناسند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
خشک شدن تالاب بین المللی کانی برازان شهرستان مهاباد
امیدی سبز؛ در دل خشک بیابان‌های مهران
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
درگذشت دروازه بان سابق تیم فوتبال صنعت نفت آبادان
تجلیل از فعالان برگزیده حوزه استاندارد، کیفیت و سلامت کیش
انهدام باند قاچاق سوخت گازوئیل در نور با درآمد ۶ میلیارد تومانی
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
داغ جریمه و مُهر هزارآفرین؛ دو روی سکه تنور‌های دهلران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)