پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مجلس شرایط معافیت مالیاتی شرکتهای بورسی و فرابورسی را در صورت افزایش سرمایه از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم تعیین کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی، در جریان رسیدگی به لایحه دوفوریتی افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم با ماده ۲ این لایحه با ۱۷۵ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
همچنین تبصره این ماده نیز با ۱۶۵ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.
در ماده ۲ آمده است: شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران یا فرابورس ایران از جمله شرکتهای مشمول ماده (۱) این قانون و سایر شرکتها که تا پایان مدت اعتبار اجرای قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، نسبت به افزایش سرمایه از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم و عرضه عمومی اقدام نمایند، در صورت تسلیم مستندات مربوط به ثبت افزایش سرمایه به مرجع ثبت شرکتها تا حداکثر چهارماه پس از پایان سال مالی و ارائه گواهی ثبت افزایش سرمایه به اداره امور مالیاتی مربوطه حداکثر تا سه ماه پس از انقضای مهلت تسلیم اظهارنامه، تا بیست درصد (۲۰%) مبلغ افزایش سرمایه مذکور از سود سال مالی قبل آنها، مشمول مالیات به نرخ صفر می شود.
تبصره این ماده نیز میگوید؛ توزیع نقدی اندوخته صرف سهام یا کاهش سرمایه مگر به موجب احکام قضایی ممنوع است. اشخاص حقوقی متخلف از اجرای این حکم به مجازاتی معادل پرداخت دوبرابر مشوقهای مالیاتی متعلقه محکوم میشوند. در خصوص اشخاص حقیقی نیز سازمان بورس و اوراق بهادار مکلف است اشخاص متخلف از اجرای این حکم اعم از مدیرعامل، اعضای هیات مدیره یا هیات عامل را حسب مورد به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اعلام و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است تا سه سال تصدی مسئولیت در پستهای مدیریت عامل و عضویت درهیئت مدیره کلیه شرکتهای دولتی، عمومی و خصوصی را برای اشخاص مذکور لغو نماید.
ارجاع نحوه ایجاد معافیت مالیاتی برای شرکتهای پذیرفته شده در بورس به کمیسیون اقتصادی
نمایندگان مجلس نحوه ایجاد معافیت مالیاتی برای شرکتهای پذیرفته شده در بورس را که میزان سهام شناور آزاد خود را در طول سال رعایت کردند، برای بررسی بیشتر به کمیسیون اقتصادی ارجاع دادند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم ماده ۳ این لایحه را جهت بررسی بیشتر به کمیسیون اقتصادی ارجاع دادند.
براساس ماده ۳ ارجاع شده؛ معافیت مالیاتی مذکور در صدر ماده ۱۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن در خصوص شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران یا فرابورس ایران براساس گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار متناسب با میزان رعایت سهام شناور آزاد شرکت در طول سال مالی، اعمال می شود.
معافیت مالیاتی شرکتهای بورسی متناسب با میزان رعایت سهام شناور
نمایندگان مجلس، معافیت مالیاتی شرکتهای پذیرفته شده در بورس یا فرابورس را متناسب با میزان رعایت سهام شناور آزاد را تصویب کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم، ماده ۳ این لایحه را ۱۷۷ رأی موافق، ۱۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در صحن به تصویب رساندند.
آقای محمدرضا پورابراهیمی در جریان بررسی این ماده، پیشنهاد حذف عبارت "در طول سال مالی" را مطرح کرد که نمایندگان با ۱۸۰ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در صحن با این پیشنهاد موافقت کردند.
براساس ماده ۳ اصلاحی این لایحه؛ معافیت مالیاتی مذکور در صدر ماده ۱۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۱۲/۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن در خصوص شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران یا فرابورس ایران براساس گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار متناسب با میزان رعایت سهام شناور آزاد شرکت اعمال می شود.
افزایش سرمایه شرکتهای بورسی با تایید شورای عالی بورس اوراق بهادار
با موافقت نمایندگان مجلس دستورالعملهای اجرایی لایحه دوفوریتی افزایش سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران یا فرابورس ایران ظرف مدت یک ماه با تصویب نهایی شورای عالی بورس اوراق بهادار تدوین و نهایی میشود.
نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم مواد ۴ و ۵ را به تصویب رساندند.
براساس ماده ۴ تغییراتی در ماده ۱۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم ایجاد شد و عبارت «حداقل ۲۰ درصد سهام شناور آزاد» به عبارت «حداقل ۲۵ درصد سهام شناور آزاد» تغییر یافت.
**ماده ۱۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم؛ معادل ده درصد (۱۰%) از مالیات بردرآمد حاصل از فروش کالاهایی که در بورسهای کالایی پذیرفته شده و به فروش میرسد و ده درصد (۱۰%) از مالیات بردرآمد شرکتهایی که سهام آنها برای معامله در بورسهای داخلی یا خارجی پذیرفته میشود و پنج درصد (۵%) از مالیات بر درآمد شرکتهایی که سهام آنها برای معامله در بازار خارج از بورس داخلی یا خارجی پذیرفته میشود، از سال پذیرش تا سالی که از فهرست شرکتهای پذیرفته شده در این بورسها یا بازارها حذف نشدهاند با تأیید سازمان بخشوده میشود. شرکتهایی که سهام آنها برای معامله در بورسهای داخلی یا خارجی یا بازارهای خارج از بورس داخلی یا خارجی پذیرفته شود در صورتی که در پایان دوره مالی به تأیید سازمان "حداقل ۲۵ درصد سهام شناور آزاد" داشته باشند معادل دو برابر معافیتهای فوق از بخشودگی مالیاتی برخوردار میشوند.
ماده ۵ نیز با موافقت نمایندگان به تصویب رسید که بر اساس آن، دستورالعملهای اجرایی مواد این قانون حداکثر ظرف مدت یکماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، توسط سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می شود و به تصویب شورایعالی بورس و اوراق بهادار می رسد.
اعلام وصول طرح اصلاح موادی از قانون آئین نامه داخلی مجلس
عضو هیات رئیسه مجلس، اعلام وصول طرح اصلاح موادی از قانون آئین نامه داخلی مجلس را قرائت کرد.
آقای سیدمحسن دهنوی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، گفت: طرح اصلاح موادی از قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به صورت عادی اعلام وصول میشود.
پرداخت غرامت به ویلموتس از جیب کسانی که کوتاهی کرده اند
رئیس کمیته تربیت بدنی مجلس، گفت: غرامت شکایت ویلموتس باید از جیب کسانی پرداخت شود که در انعقاد قرارداد کوتاهی کرده اند.
آقای احمد راستینه هفشجانی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در حاشیه صحن علنی مجلس و در جمع خبرنگاران در مورد قرارداد ویلموتس افزود: ۱۶۵ میلیارد تومان از محل قرارداد با این مربی به کشور تحمیل شده و وزارت ورزش وجوانان باید به طور ویژه نسبت به این موضوع اعتراض کند، زیرا در عقد این قراداد کوتاهیهای زیادی صورت گرفته است. برای اولین بار باید از جیب خود افرادی که در تنظیم قرارداد با این مربی کوتاهی کرده اند این غرامت پرداخت شود.
رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: ما از کسانی که در این قراداد دخیل بودند به کمیسیون اصل نودم شکایت و با آقای وزیر در این باره صحبت کردیم؛ وی معتقد است که این رای سیاسی است و آن را در تجدید نظر تغییر میدهند، هر چند که اگر هم سیاسی باشد سوال ما این است چطور وقتی شما در شرایط تحریم بین المللی هستید و همه کشورهایی که با شما به سرکردگی ایالات متحده آمریکا و برخی کشوررهای اروپایی مشکل دارند، تلاش میکنند که از هر منفذی به کشور شما آسیب بزنند.
وی ادامه داد: با وجود این تحریمها شما باید به گونهای برنامه ریزی میکردید و قرارداد را به گونهای تنظیم میشد که این جریمه سنگین علیه کشورمان صادر نمیشد؛ علاوه بر اینکه شکایت به کمیسیون اصل نودم رفته و طرح سوال از وزیر نیز در هیات رییسه اعلام وصول شده است.
آقای راستینه هفشجانی گفت: اگر مسجل شود که شخص وزیر در نظارت کوتاهی کرده، مطمئنا به مجلس در خصوص استیضاح وزیر در مجلس اقدام میکنیم؛ در غیر این صورت همه مسببان که در تنظیم این قرارداد کوتاهی کرده و چنین قرارداد ننگینی را تنظیم کرده اند، باید در دستگاههای قضایی محاکمه شوند. مطمئنا سازمان بازرسی در این باره کوتاهی نخواهد کرد وظیفه سازمان بازرسی این است که به صورت ویژه اعلام موضع کرده و پرونده را بررسی و ارزیابی کند.
پیام تسلیت فراکسیون اهل سنت مجلس در پی درگذشت آیت الله تسخیری
عضو هیات رئیسه مجلس پیام تسلیت فراکسیون اهل سنت مجلس در پی درگذشت آیت الله تسخیری را قرائت کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، آقای علی کریمی فیروزجایی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی، پیام تسلیت فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی در پی درگذشت آیت الله تسخیری را به این شرح قرائت کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
«الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ»
شخصیت برجسته و اراده کم نظیر حضرت آیت الله تسخیری در وحدت بین مسلمین تقریب مذاهب اسلامی و مسلمانان اهل تشیع و اهل تسنن نه تنها در ایران اسلامی بلکه در تمام سرزمینهای جهان اسلام و بیش از آن همواره روشنی بخش این طریق لایتغییر بوده است.
گرچه امروز جسم ایشان از میان ما به سوی باریتعالی پر کشیده است، اما راه او، یاد او و میراث او جاودان خواهد بود.
درگذشت آیت الله تسخیری را خدمت مقام معظم رهبری، خانواده آن فقیه عالیقدر و همچنین تمامی مسلمانان و آزادی خواهان جهان تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال علو درجات را برای روح آن مرحوم مسئلت مینماییم.
فراکسیون اهل سنت یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی
انتخاب ناظران مجلس در دو نهاد
عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات با رأی نمایندگان انتخاب شد.
غلامرضا منتظری نماینده گرگان و عضو کمیسیون فرهنگی به عنوان عضو ناظر مجلس در هیأت نظارت بر مطبوعات انتخاب شد.
همچنین امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس در نشست علنی امروز، اسامی نمایندگان ناظر در شورای فرهنگی عمومی استان را به شرح زیر قرائت کرد:
زهره سادات لاجوردی با ۱۷۴ رأی از استان تهران
محمد وحیدی با ۱۷۴ رأی از استان خراسان شمالی
سید مرتضی خاتمی با ۱۷۴ رأی از استان زنجان
مجتبی ذوالنوری با ۱۷۳ رأی از استان قم
بهزاد رحیمی با ۱۷۴ رأی از استان کردستان
حسین جلالی با ۱۷۲ رأی از استان کرمان
محمد رشیدی با ۱۷۴ رأی از استان کرمانشاه
غلامرضا منتظری با ۱۷۴ رأی از استان گلستان
محمدرضا مبلغی با ۱۷۴ رأی از استان لرستان
علی کریمی فیروزجایی با ۱۷۳ رأی از استان مازندران
محمد سبزی با ۱۷۳ رأی از استان مرکزی
حسین رئیسی با ۱۷۴ رأی از استان هرمزگان
حمیدرضا حاجی بابایی با ۱۷۱ رأی از استان همدان.
پایان جلسه علنی مجلس/ جلسه بعد ۱۶ شهریور
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی زنگ پایان نشست علنی مجلس را به صدا درآورد.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی زمان برگزاری جلسه بعدی را ساعت ۸ صبح یکشنبه (۱۶ شهریورماه) اعلام کرد.