• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۵۸۴۷
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۷
بین الملل » آمریکا
با اعلام فرانس پرس

بدهی‌های آرژانتین، به آخر نرسیده است

آرژانتین با طلبکاران خود به توافق رسیده است تا تاریخ بازپرداخت اقساط بخشی از طلب آن‌ها را به تعویق بیندازد.

بدهی‌های آرژانتین، به آخر نرسیده استبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، توافقی که روز سه شنبه این هفته دولت آرژانتین درباره اصلاح ساختار بدهی‌ها، یعنی ‏تبدیل بدهی‌ها و وام ‏های ‏کوتاه مدت و ‏‏سررسیده شده به ‏‏وام‌های بلند مدت با ‏هدف حل ‏مشکل نقدینگی، اعلام کرد به دولت این کشور امکان می‌دهد تا تاریخ بازخرید ۶۶ میلیارد دلار از اوراق قرضه و بهاداری را که به مردم فروخته است به تعویق بیندازد که در نوع خود خبر خوبی برای این کشور است. صندوق بین المللی پول و بخش‌های تولیدی این کشور هم از این توافق استقبال کردند.
مارسلو فرناندز، رئیس کنفدراسیون عمومی بنگاه‌های اقتصادی در واکنش به این خبر گفت: این یک قدم بزرگ به جلو است که باعث می‌شود دولت تمرکز خود را بر امور تولیدی قرار دهد.
وی افزود: این توافقنامه برای شرکت‌های کوچک و متوسط، به معنای آن است که ما از این به بعد می‌توانیم بر سیاست تامین مالی تولید و مصرف تمرکز کنیم. اما تحلیلگران در این خصوص محتاط‌تر هستند. آن‌ها ضمن استقبال از توافق، معتقدند این انتهای تونل برای این کشور آمریکای جنوبی نیست. درست است که این توافق بخشی از فشار‌ها بر دولت آرژانتین را می‌کاهد، اما کافی نخواهد بود.
پس از دو سال رکود اقتصادی، آرژانتین اکنون بیش از هر زمان دیگری در یک وضع دشوار قرار گرفته است. ۴۰ ٪ از جمعیت ۴۵ میلیونی این کشور در فقر زندگی می‌کنند و تورم سالانه حدود ۴۰ ٪ است.
شیوع ویروس کووید- ۱۹ و محدودیت‌های قرنطینه‌ای ناشی از آن از جمله بیرون نیامدن از منزل، رعایت فاصله‌های گذاری‌های اجتماعی و ممنوع بودن برگزاری گردهمایی و تجمعات، نیز به مشکلات اقتصادی و مالی این کشور افزوده است. به طوری که نرخ بیکاری در میان جمعیت فعال این کشور به ده و چهار دهم درصد رسیده است. پیش بینی‌ها حاکی از آن است که تولید ناخالص داخلی این کشور نیز در سال ۲۰۲۰ قرار است نه و نه دهم درصد کاهش یابد.
حالا در این شرایط دشوار، آرژانتین که مبلغ کل بدهی اش به ۳۲۴ میلیارد دلار بالغ می‌شود، باید درباره برنامه جدیدی با صندوق بین المللی پول مذاکره کند که از آن تاکنون ۴۴ میلیارد دلار وام گرفته است. ابتدا قرار بود آرژانتین مبلغ ۵۷ میلیارد دلار از صندوق بین المللی پول وام بگیرد که این صندوق در نهایت با اعطای ۴۴ میلیارد دلار موافقت کرد.
این در حالی است که بازپرداخت اقساط وام‌هایی که آرژانتین از صندوق بین المللی پول دریافت کرده است از سال آینده آغاز می‌شود. سنگینی بار بدهی‌هایی که آرژانتین به صندوق بین المللی پول دارد خیلی بیشتر از بدهی‌هایی است که این کشور باید به طلبکاران خصوصی خود پرداخت کند. بیشتر بدهکاری که آرژانتین به بخش خصوصی دارد از طریق انتشار اوراق قرضه و بهادار دولتی بوده که به مردم و شرکت‌ها فروخته است و باید در زمان سررسید اصل و سود آن را به آن‌ها پرداخت کند.
مشکل اصلی هم در اینجاست. زیرا صندوق بین المللی پول اصلا حاضر نیست در دریافت طلب خود کوچکترین تخفیفی در نظر گیرد.
با توجه به همین اصل، ماتیاس کاروگاتی، از شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی Management & Fit در این باره می‌گوید: به نظر آرژانتین مذاکره سختی با صندوق بین المللی پول پیش رو دارد. فن ورزان مالی صندوق بین المللی پول اکنون خواستار اجرای یک برنامه اقتصادی پایدار در آرژانتین هستند که در گذشته فقط به آن اشاره شده بود و به شکل خطوط کلی بود.
یکی دیگر از مسائل دشوار برای دولت آرژانتین، اصلاح ساختار بدهی‌ها است که در نتیجه آن، مبلغ بدهی‌هایی که قرار است شامل این برنامه شود حدود ۴۱.۷ میلیارد دلار است. این مبلغ در واقع استقراضی است که دولت با انتشار اوراق قرضه و بهادار و فروختن آن به مردم و بخش خصوصی به بار آورده است. در این خصوص دولت قول است در پرداخت بدهی‌های بخش خصوصی خود به همان صورت رفتار کند که در خصوص بازپرداخت بدهی‌های خارجی خود انجام می‌دهد.
به هر حال توافق با طلبکاران باعث مشخص شدن سررسید پرداخت اقساط بدهی‌ها خواهد شد و این فشار بر روی تقاضا برای دلار را کاهش می‌دهد و منابع مالی عظیمی را برای مقابله با بیماری همه گیری ویروس کرونا در جهان رها می‌کند.
اما مشکلی که اکنون برای دولت آرژانتین به وجود آمده است شیوع ویروس کووید- ۱۹، است. شیوع این بیماری باعث متوقف شدن فعالیت‌های اقتصادی‏ و مالی شده است. در نتیجه، دولت از بخشی از منابع مالی خود مانند مالیات گیری محروم شده است و برعکس باید بخشی از درآمد‌های خود را صرف مبارزه با این بیماری همه گیر ویروسی و مرگبار کند. همچنانکه که اکنون کسری بودجه عمومی آرژانتین به هشت درصد کل تولید ناخالص داخلی آن رسیده است. کارگزاران و مشاوران خدمات مالی و سرمایه گذاری می‌گویند کسری بودجه عمومی به علت شیوع ویروس کووید- ۱۹، اکنون در همه کشور‌های جهان رو به افزایش است، اما تفاوتی که آرژانتین با دیگر کشور‌های جهان دارد این است که باید اصلاح ساختار بدهی‌ها خود را نیز انجام دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
 اقدام خیرخواهانه پزشک زنجانی؛ دو کودک نیازمند رایگان جراحی شدند
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
رقابت هنرمندان چهارمحال و بختیاری برای دریافت مهر اصالت ملی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
همت اهالی روستای مصر آباد زنجان قنات قدیمی را زنده کرد
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
یازدهمین جشنواره «به‌یت و حه‌یران» در سردشت آغاز شد
هشدار محیط‌زیست درباره روایت‌های نادرست از آتش‌سوزی الیت
تاکید فرماندار چهاربرج بر احیای بافت فرش برای حفظ معیشت و ایجاد اشتغال
صید بیش از ۵ هزار تُن ماهی قزل آلا در استان اصفهان
آغاز فعالیت سامانه بارشی در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
استان یزد فردا بارانی می شود
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)