اوضاع وخیم اقتصادی آمریکا؛ در نقطه بدون بازگشت
ترامپ: دوباره عظمت را به آمریکا برگردانیم
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا امروز در تازه ترین پیام توئیتری خود شعار کارزار انتخاباتی خود را با حروف بزرگ تایپ شده تکرار کرد و نوشت: دوباره آمریکا را بزرگ بسازیم (عظمت را به آمریکا برگردانیم).
این ادعا در حالی مطرح میشود برخی گزارشها حکایت از این دارد که اوضاع اقتصادی آمریکا روز به روز نه تنها بدتر میشود بلکه به نقطه بدون بازگشت میرسد.
روزنامه واشنگتن پست دیروز با اشاره به بن بست در مذاکرات بین نمایندگان کنگره و کاخ سفید گفت: "30 میلیون آمریکایی در آستانه از دست دادن مزایای بیکاری خود قرار دارند".
این روزنامه در مطلبی در پایگاه اینترنتی خود با عنوان "30 میلیون آمریکایی از مزایای بیکاری محروم می شوند" نوشت: "در حالی که قانونگذاران بلند پایه در کنگره و مقامات کاخ سفید در مذاکرات خود درباره موضوع تمدید مزایای بیکاری آمریکایی ها به بن بست رسیدند، حدود 30 میلیون کارگر آمریکایی در آستانه از دست دادن مزایای بیکاری هفتگی 600 دلاری خود هستند که در چهار ماه گذشته در جریان شیوع همه گیری کرونا بخش اعظمی از اقتصاد کشور را سر پا نگه داشته است.
طرح ارائه مزایای بیکاری روز جمعه به طور رسمی به پایان می رسد؛ روزی که مقامات دموکرات و جمهوریخواه آمریکا یکدیگر را برای این مذاکرات شکست خورده مسئول و مقصر می دانند.
شبکه ای بی سی نیوز هم همزمان گزارش داد افزایش احکام تخلیه منازل مسکونی در آمریکا به بحرانی روزافزون تبدیل می شود.
این شبکه تلویزیونی با اشاره به "اقدام دموکراتها به رد پیشنهاد جمهوریخواهان برای واگذاری مبلغ 600 دلار بعنوان بیمه بیکاری به افراد واجد شرایط و ارائه طرحی جایگزین برای این پیشنهاد" خبر داد "حدود 20 میلیون آمریکایی در میانه این اختلاف نظر میان دموکرات ها و جمهوریخواهان گرفتار شده اند و بسیاری از آنها احتمالا تا پایان ماه جاری حکم تخلیه خانه های استیجاری شان را دریافت خواهند کرد."
"اِمیلی بِنفِر" کارشناس مسائل مسکن در آمریکا در مصاحبه با شبکه ای بی سی نیوز گفت: "آمریکا اکنون با بزرگ ترین بحران مسکن مواجه است. بطور تقریبی 30 الی 40 میلیون کودک و بزرگسال آمریکایی اکنون با خطر تخلیه خانه های مسکونی شان مواجه هستند. باید توجه داشته باشیم که در تمام طول سال 2016 با وجود بحران و رکود اقتصادی سنگین تنها 3/6 میلیون حکم تخلیه صادر شده بود. امسال تنها در طول چند ماه ما شاهد افزایش چند برابری تعداد احکام صادرشده برای تخلیه خانه های استیجاری هستیم."
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی هم خاطر نشان کرد: "آمریکا با بیشترین رکود اقتصادی از حدود 90 سال پیش و به طور مشخص از سال 1929 مواجه شده است, سالی که به فروپاشی گسترده معروف است و در آن طی سه ماه رکود 33 درصدی ثبت شد."
یک کارشناس اقتصادی آمریکا نیز به این شبکه تلویزیونی گفت «شک و تردیدهای بسیاری در خصوص اقتصاد آمریکا وجود دارد, کشوری که اکنون شاهد وخامت تاریخی در تولید ناخالص داخلی است.»
پایگاه اینترنتی آمریکایی بلومبرگ هم در گزارش با عنوان "زمان برای نجات اقتصادی لحظه آخر آمریکا رو به پایان است" به تعلل جمهوریخواهان در آغاز کردن مذاکرات و جدی نبودن آنها در شروع اقداماتشان اشاره کرد و نتیجه گرفت: "جمهوری خواهان به وسعت فاجعه اقتصادی که کشور با آن روبروست بی توجه هستند".
---------------------------------------
عبدالرضا خلیلی