تلاش برای ترخیص بار شناورهای پهلوگرفته در بندرگاههای هرمزگان
مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری هرمزگان گفت: با تلاشهای صورت گرفته و مکاتبات انجام شده با مسئولان کشور، امیدواریم در روزهای آینده مشکل ترخیص بار شمار زیادی از شناورهای پهلوگرفته در مبادی ورودی استان برطرف شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، احمد پویافر افزود: بخشی از بار این شناورها کالاهای ملوانی است که بر اساس آیین نامه ملوانی مصوب سال ۹۶ مجاز به ترخیصند و بخش دیگری از کالاها که عمدتا شامل کالاهای گروه ۴ هستند، استانداری هرمزگان در تلاش است پس از بررسیهای لازم توسط دستگاههای مسئول و با رعایت سازوکارهای قانونی به ترخیص آنها کمک کند.
کالاهای گروه چهار طبق مقررات صادرات و واردات کشور و قانون امور گمرکی، شامل هزار و ۳۳۹ ردیف کالاست که ثبت سفارش آنها در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ممنوع شده و شامل کالاهایی غیرضروری است که مشابه آن در داخل کشور تولید میشود.
وی گفت: تلاش استاندار هرمزگان توجه به معیشت مرزنشینان در کنار رعایت قوانین و مقررات است و امیدواریم در روزهای آینده شاهد ترخیص بار این شناورها و کمک به معیشت مرزنشینان باشیم.
مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری هرمزگان افزود: با توجه به شرایط پهلوگیری نامناسب برخی شناورها در بندرگاههای استان و احتمال بروز حوادث غیرمترقبه همچون آتش سوزی، هشدار و آماده باش لازم به مسئولان شهرستانهای مربوط داده شده است.
به گفته پویافر، در استان هرمزگان ۷۰۰ لنج باری و شناور به کار واردات و صادرات کالاهای خرد مشغولند که نزدیک به ۶ هزار ملوان از این راه کسب درآمد میکنند.
وی افزود: با توجه به بیماری کرونا و افزایش قیمت ارز، اکنون شمار زیادی از این شناورها غیرفعالند و برخی از شناورها در شهرستانهای بندرعباس، پارسیان، بندرلنگه، بندرخمیر، میناب، سیریک، جاسک و قشم فعالت میکنند.
نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در جلسه های تشکیل شده، مصوب شده است که گمرک برای ترخیص بار این لنجها همکاری کند و امیدواریم با تلاش و تعامل مسئولان، شاهد ترخیص این کالاها باشیم.
حسین رئیسی افزود: اگرچه بخشی از بار این لنجها از کالاهای گروه چهار است، ولی با توجه به افزایش قیمت برخی از این کالاها همچون کولر در بازار داخلی، ترخیص این کالاها علاوه بر کمک به معیشت لنج داران میتواند به تنظیم بازار این کالاها نیز کمک کند.
لنج داران هم از ترخیص نشدن کالای خود گلایه دارند.
یکی از این لنج داران در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: بیش از ۴۵ روز است که بار لنجمان در بندر تیاب ترخیص نشده و اکنون که پس از ۶ ماه بیکاری بخاطر کرونا موفق به وادرات کالا از مبادی قانونی شده ایم به کالاهایمان مجوز ترخیص نمیدهند و اکنون با وضعیت معیشتی سختی روبرو هستیم.
یکی دیگر از لنج داران گفت: بار لنج هایمان شامل برنج، حبوبات و دیگر مواد غذایی است و کالاهای موجود در یک لنج متعلق به چندین نفر است که به صورت بار ملوانی وارد کرده ایم، اما به آنها اجازه ترخیص نمیدهند.