• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۱۶۴۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۶
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
اورنگی در نشست خبری مطرح کرد

قانون به نفع تغییرکاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی

رئیس سازمان امور اراضی: بر اساس قانون مصوب سال ۹۶ در مجلس، برای ساخت و ساز‌ها و مستحدثات غیرمجاز، دستگاه‌های خدمات رسان، آب و برق و گاز می‌دهند.

۱۹۲ هزار مورد تغییر کاربری غیر مجاز در ۱۰ سال گذشتهبه گزارش خبرنگار خبرگزا‌ی صدا و سیما؛آقای علیرضا اورنگی در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی از قانون مجازات استفاده کنندگان غیر مجاز از آب، برق، گاز و تلفن مصوب سال ۹۶ در مجلس شورای اسلامی انتقاد کرد و گفت: بر اساس این قانون ساخت و ساز‌ها و مستحدثاتی که در کشور اتفاق می‌افتد، دستگاه‌های خدمات رسان، آب و برق و گاز و همچنین تلفن به صورت غیر دائم و به مدت سه سال در اختیار این افراد قرار می‌دهند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: دستگاه‌هایی که مسئول نظارت بر ساخت و ساز‌های غیر مجاز هستند مکلفند بعد از سه سال، برای این‌ها تعیین تکلیف کنند و در غیر این صورت انشعابات غیر دائم متوقف می‌شود.
وی گفت: به علت اینکه عموما این ساخت و ساز‌ها غیر مجاز هستند، بخشنامه‌ای اخیراً صادر کردیم که همکاران ما به دستگاه‌های خدمات رسان اعلام کنند که دادن انشعاب به این‌ها از حالت غیردائم به دائم خلاف است.
آقای اورنگی افزود: چنانچه در مسیر اجرای قانون اعم از تخریب یا طرح دعوا در مراجع قضائی، اقدام شد، به محض اعلام نظر مراجع قضائی، باید برای قطع تمام انشعابات پیگیری شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مبنی بر اینکه چرا باید به یک ساخت و ساز غیرمجاز، خدمات داده شود گفت: ما در زمان تصویب این قانون، مواضع خود را مبنی براینکه این قانون یک تشویق برای قانون گریزان است و خساراتی را در پی خواهد داشت، اعلام کردیم.
آقای اورنگی با بیان اینکه این قانون تخلفات و ساخت و ساز‌های غیر مجاز را در اراضی ملی توسعه می‌دهد افزود: قانون مجازات استفاده کنندگان غیر مجاز از آب و برق و گاز، در تیر امسال به اتمام می‌رسد و تمام تلاش ما این است که از تمدید آن جلوگیری کنیم. این موضوع در ابتدا از سوی دولت در قالب یک لایحه به مجلس داده شد، اما با وجود لایحه دولت، متاسفانه موادی به آن اضافه و در قالب طرح در مجلس مطرح و تصویب شد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور درباره آمار این ساخت و ساز‌های غیر مجاز که خدمات دریافت کرده اند گفت: آمار شناسایی این واحد‌ها ‏‏‏، به ما اعلام نشده و قرار است ظرف دو ماه آینده اعلام شود.
وی حفظ و نگهداری از اراضی کشور را جزو وظایف این سازمان برشمرد و گفت: در اجرای قانون حفظ اراضی زارعی و باغ‌ها سیاست‌های پیشگیری و نظارتی، مقدم بر سایر اقدامات است.
آقای اورنگی، ایجاد سامانه ۱۳۱ را یکی از اقدامات برای حفظ اراضی کشاورزی بیان کرد و افزود: مردم تغییر کاربری‌های غیر مجاز اراضی کشاورزی را به سامانه ۱۳۱ اطلاع دهند.
وی گفت: سامانه ۱۳۱ گزارش‌های مردمی در خصوص تغییر کاربری و همچنین ارائه مشاوره در خصوص کاربری اراضی کشاورزی و سایر قوانین و مقررات امور زمین است و بسیاری از اخبار مربوط به تغییر کاربری‌های غیرمجاز نیز از سوی مردم و از طریق همین سامانه به ما اعلام می‌شود که پس از اعلام، گشت‌های یگان حفاظت اراضی نسبت به بررسی میدانی و پیگیری قانونی اقدام می‌کنند.
وی تأکید کرد: برنامه ما برای جلوگیری از تخریب اراضی بیشتر پیشگیرانه است و با ایجاد این سامانه امیدوار هستیم تا ۹۰ درصد جلوی ساخت و ساز‌های غیرمجاز را بگیریم.
آقای اورنگی در بخش دیگری از این نشست گفت: از ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشور اعم از اراضی ملی و غیر ملی حدود ۲۳ میلیون هکتار مستعد کشاورزی است که از این میزان حدود ۱۴ و نیم میلیون هکتار در چرخه تولید قرار دارد و سه و نیم میلیون هکتار نیز به عنوان زمین‌های آیش وجود دارد که مجموعاً ۱۸ و شش دهم میلیون هکتار اراضی کشاورزی زیر کشت است.
وی افزود: تکلیف داریم مطابق برنامه ششم توسعه نسبت به کاداستر اراضی کشاورزی تا سقف ۲۰ میلیون هکتار اقدام کنیم.
آقای اورنگی گفت: برای تهیه کاداستر اراضی، باید عکس تهیه و تبدیل به نقشه شود و سپس به سازمان ثبت اسناد و املاک برای صدور سند، ارسال شود.
وی افزود: در حال حاضر نیز از ۹ میلیون هکتار اراضی عکس تهیه شده است که از این میزان حدود ۷ میلیون هکتار عکس مرتب (ارتو) شده، و ازاین میزان قرارداد تهیه نقشه چهار و نیم میلیون هکتار منعقد شده که سه و نیم میلیون هکتار نقشه آماده و نقشه دو و دو دهم میلیون هکتار از اراضی به سازمان ثبت اسناد و املاک برای جانمایی فرستاده شده است. خوشبختانه کاداستر جزو طرح‌های مهم و اولویت دار ما است.
آقای اورنگی با بیان اینکه مهمترین تکلیف ما در سال جهش تولید تلاش بیشتر از گذشته نسبت به حفظ اراضی کشاورزی و باغی است، گفت: مهمترین خدمت ما این است که نگذاریم یک متر از اراضی حاصلخیز به اراضی غیر کشاورزی تبدیل شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با اشاره به اینکه با اقدامات غیرمجاز در اراضی باغی و زراعی برخورد خواهد شد، گفت: برای پیشگیری و مقابله با تغییر کاربری و زمین خواری، از سال گذشته مجوز راه اندازی یگان حفاطت امور اراضی دریافت شد و در حال حاضر با هماهنگی ستاد کل نیرو‌های مسلح، در ۲۹ استان کشور نیز یگان حفاظت از اراضی کشاورزی مستقر شده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر ثبت بسیاری از اراضی موروثی و آباء و اجدادی کشاورزی به نام دولت گفت: این مسأله که زمین آبا و اجدادی کشاورزان به نفع دولت ثبت و ضبط شود از قدیم و پس از اصلاحات اراضی بوده و در حال حاضر ۸ و نیم میلیون هکتار زمین مورد دعوی دولت و مردم برای رسیدگی وجود دارد، اما از سال ۹۴ وزارت جهاد تصمیم گرفت که رأساً اقدام به کاداستر و نقشه‌کشی و زمین‌های دولتی و مردمی را از هم تفکیک کند.
آقای اورنگی افزود: ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی مردم که به نحوی مقررات دولت بر روی آن‌ها اعمال شده بود، به مردم بازگردانده شد.
 
۱۹۲ هزار مورد تغییر کاربری غیر مجاز در ۱۰ سال گذشته
رئیس سازمان امور اراضی کشور، از ۱۹۲ هزار و ۹۰۰ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در ۱۰ سال گذشته خبر داد.
آقای علیرضا اورنگی در نشست خبری که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد گفت: این تغییر کاربری‌های غیر مجاز، در حدود ۳۴ هزار هکتار صورت گرفته بود که در مراجع قضایی در حال رسیدگی است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: در یک دهه گذشته، حدود ۵۷ هزار مورد تغییر کاربری غیر مجاز در ۱۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی قطع بنا و تخریب شد.
آقای اورنگی اضافه کرد: در این مدت، ۳۹ هزار و ۶۰۰ مورد تغییر کاربری مجاز و با اخذ مجوز صورت گرفته که در ۲۹ هزار هکتار است.
ادامه دارد ...
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
- [ ] در یک مملکت اسلامی که نباید، دزد و خلافکار وجود داشته باشد !!!،.... چرا کشور غیر مسلمان ن امثال ژاپن این امر مهم دینی را ، انجام داده! ولی مای مسلمان نمیتوانیم!؟،!!!!؟..........
نظر شما
آخرین اخبار
استحمام کوتاه‌تر، صرفه‌جویی ۷ میلیون مترمکعبی آب در زنجان
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت
هیدج ،شهری با گام های کتانی
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده است
برپایی نمایشگاه اسوه بسیج در اهر
لزوم حفظ وحدت و اطاعت از رهبری در جامعه اسلامی
رتبه برتر شهرستان میانه در جذب اعتبارات بانکی
معاون وزیر صمت: سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور برنامه‌های ایمیدرو است
رونمایی از مجموعه وصایای کامل شهدای آذربایجان‌شرقی
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
راه اندازی سامانه راه نیکان مراکز نیکوکاری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
منطقه آزاد ارس پیشانی توسعه اقتصادی آذربایجان شرقی
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)