• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۶۵۷۳
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۱
ورزشی » ساير حوزه ها
به مناسبت روز فرهنگ پهلوانی

بیانیه حامیان فرهنگ و مرام پهلوانی

به مناسبت ۱۷ شوال روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای انجمن حامیان فرهنگ و مرام پهلوانی بیانیه‌ای صادر کردند.

بیانیه حامیان فرهنگ و مرام پهلوانیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ در متن این بیانیه امده است:
 
به نام خدای پهلوان آفرین
فرهنگ پهلوانی میراث پرافتخار و ارزشمند ایرانیان یکتاپرست است که با بهره گیری از تعالیم اسلام تکامل یافته و با الگو قراردادن جوانمرد عالم بشریت حضرت علی (ع) و اتکا به مضامین معنوی و مرام اخلاقی برگرفته از قرآن، احادیث و روایات، منابع مکتوب بزرگان عرصه ادبیات همچون شاهنامه فردوسی، سبک زندگی بی نظیری را به بشریت معرفی و هدیه کرده است.
 
فرهنگ جوانمردی به عنوان فرهنگ عمومی در همه اقشار وجود داشته و قابلیت ترویج عمومی را دارد. 
 
امروزه همگان از بی اخلاقی‌ها ناراضی اند و فرهنگ پهلوانی با شاخص‌های ایمان، انصاف، صداقت، راستی، پاکدامنی، گذشت، ایثار، دست گیری ضعفا، دفاع از مظلوم و ... نیاز همه جوامع بشری است.
 
جوانمردی، زن و مرد ندارد، کوچک و بزرگ ندارد، ایرانی و غیرایرانی ندارد. همه اقشار نیازمند این فرهنگ هستند. کاسب و کارمند و کارگر و مدیر و هنرمند و ورزشکار و سیاستمدار و فرهنگی و ... زندگی بهتری را با جوانمردی خواهند داشت. 
 
پهلوانی مفهومی انسانی است که در حین قدرت، تواضع و مردم داری را می‌طلبد و تقویت جسمانی و روحانی را توامان می‌خواهد. با همین مفهوم در طول تاریخ، "پهلوانی در ورزش" تجلی ویژه‌ای پیدا کرده است.
از سال ۱۳۸۵ پس از تغییرات مدیریتی در فدراسیون ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی جمهوری اسلامی ایران به عنوان متولی اصلی فرهنگ پهلوانی خوشبختانه با الهام از رهنمود‌های مقام معظم رهبری، مسیر احیا در پیش گرفته شد.
برای احیای این فرهنگ غنی با همتی مضاعف، تدارک اسناد بالادستی ملی و بین المللی (ثبت ملی، ثبت یونسکو، تصویب روز فرهنگ پهلوانی- ۱۷ شوال در تقویم رسمی کشور و تصویب آیین نامه ترویج و توسعه و ...) در دستور کار و تصویب قرار گرفت که برخی از توفیقات به شرح مختصر ذیل است:
۱. سال ۱۳۸۷ آیین‌های پهلوانی و زورخانه‌ای توسط سازمان میراث فرهنگی به ثبت ملی رسید.
۲. سال ۱۳۸۷ برای نخستین بار، "آیین‌های پهلوانی و زورخانه‌ای ایران" در تالار همایش مقر اصلی یونسکو (پاریس) با حضور سفرای کشور‌های جهان، معرفی و نمایش داده شد. 
۳. سال ۱۳۸۸ آیین نامه "ترویج فرهنگ پهلوانی از طریق توسعه ورزش زورخانه ای" شامل شرح وظایف نهادها، سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها توسط شورای فرهنگ عمومی تصویب شد.
۴. سال ۱۳۸۹ "روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای" توسط شورای فرهنگی عمومی مطابق با ۱۷ شوال به عنوان سالروز نبرد پهلوانانه جوانمرد عالم بشریت حضرت علی (ع) در جنگ خندق و نماد مبارزه با هوای نفس در "ضمیمه" تقویم رسمی کشور تصویب شد.
۵. سال ۱۳۸۹ پس از همتی مضاعف طی ۴ سال تلاش علمی، فنی و اجرایی با همکاری سازمان میراث فرهنگی و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در یونسکو – پاریس "آیین‌های پهلوانی و زورخانه‌ای ایران " مورخ ۱۶ نوامبر ۲۰۱۰ توسط سازمان علمی آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در فهرست میراث ناملموس (معنوی) بشری تصویب شد. 
۶. سال ۱۳۹۱ پس از ۳ سال تلاش مستمر و تدارک برنامه‌های منظم از سال ۱۳۸۹ انتقال روز ۱۷ شوال از "ضمیمه" تقویم به "متن" تقویم رسمی کشور توسط رییس جمهور وقت تصویب شد.
۷. سال ۱۳۹۳ عنوان و مفاد آیین نامه مصوب سال ۱۳۸۸ اصلاح و تکمیل شد. آیین نامه "ترویج فرهنگ پهلوانی و توسعه ورزش زورخانه ای" مشتمل بر شرح وظایف ۴۴ نهاد، سازمان و وزارتخانه و تاسیس ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی توسط شورای فرهنگ عمومی تصویب و ابلاغ شد و جشن رسمی ثبت یونسکو در روز ۱۷ شوال با حضور مشاور مقام معظم رهبری، وزاری ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان میراث فرهنگی در کاخ گلستان برگزار گردید.
۸. سال ۱۳۹۴ برای نخستین بار برگزیدگان جامعه ورزش (مربیان، قهرمانان، مدیران و ...) در دو سطح استانی (اداره کل‌ها) و ملی (فدراسیون‌ها) از رشته‌های مختلف ورزشی به عنوان "مروجان فرهنگ پهلوانی" با فعالیت یکساله دبیرخانه ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی مستقر در فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای جمهوری اسلامی ایران طی مراسمی شکوهمند با حضور تنی چند از اعضای هیات دولت، معرفی و تجلیل شدند.
با بهره گیری از مصوبات ارزشمند فوق و تجربه نمونه کار‌های اجرایی تاثیرگذار و فراگیر برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اجرای اسناد بالادستی طی دهه فوقانی الذکر (۱۳۹۴ – ۱۳۸۵)، کمترین توقع از متولیان رسمی این ورزش و فرهنگ است که اکنون تلاش و توفیق برای ترویج فرهنگ پهلوانی چندین برابر باشد.
 
متاسفانه در سال‌های اخیر نه تنها مسیر پرافتخار قبلی طی نشده، کار‌های قبلی تکامل نیافته حتی در وضعیت انفعالی و عوام فریبی، مباحث انحرافی مثل ورود بانوان به گود زورخانه از مراکز رسمی متولی این فرهنگ و ورزش
 
babak kazemi, [٠٩.٠٦.٢٠، ١١:١٥]اصیل ایرانی شنیده می‌شود! در حالی که اصل این موضوع با ابهامات و مسائل بسیاری مواجه است و نواقص زیادی در مقدمات دارد چنانکه همواره ورود زنان در هر مقوله‌ای بدون مطالعه، بی برنامه و بدون رعایت شرع و عرف، متاسفانه با مفسده‌هایی همراه بوده که نه تنها آثار مثبتی نداشته و حرمت بانوان را حفظ نکرده بلکه هویت اصلی موضوع را تخریب کرده و نماد تهاجم فرهنگی شده است. ترویج فرهنگ پهلوانی، فراجنسیتی است، ولی آیا تدبیر متولیان ترویج فرهنگ پهلوانی، ورود زنان به گود و انجام ورزش زورخانه‌ای است؟! حمایت رسمی از سطحی‌ترین و مبتذل‌ترین روش اجرا با ابهامات بسیار، تدبیر است یا تخریب؟! مسوولیت‌ها مقطعی است، ولی آثار عملکرد‌ها باقی خواهد ماند.
در پایان؛ انجمن حامیان فرهنگ و مرام پهلوانی ضمن تبریک سالروز ۱۷ شوال - روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای به خادمان، مروجان و حامیان فرهنگ و مرام پهلوانی، امیدوار است با احساس مسوولیت تک تک اعضای جامعه به ویژه مدیران متولی ورزش کشور شاهد حفظ، رونق و ترویج این میراث و فرهنگ غنی، جذاب و کهن بشری باشیم؛ و من ا... توفیق.
 
بیستم خرداد ماه ۱۳۹۹ مطابق با ۱۷ شوال ۱۴۴۱
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف بیش از ۵۵۰ کیلوگرم مواد مخدر در نایین
گلایه از امکانات شهری مهستان استان البرز
یادواره‌ای به یاد شهدای اقتدار وطن
عملیاتی شدن عبور ترانزیتی تحت پوشش «کارنه تیر»
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
جشنواره‌ای به رنگ زیتون
تغییر ساعت دیدار تراکتور – استقلال خوزستان
هفته چهارم لیگ برتر والیبال؛ شهدابی‌ها در صدر ماندند
حفاظت از خاک برای نفس زمین
روایتی از توانمندی یک هنرمند دارای معلولیت
برگزاری دوره آموزشی برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم
تجارت ایران و ترکیه از ۴.۵ میلیارد دلار گذشت
برگزاری جشنواره موسیقی بیت و حیران در سردشت
افتتاح واحد‌های مسکونی کمیته امداد در سجاس
انتقاد از نبود خدمات برخط برای مشترکین مخابرات
متروک ماندن ورزشگاه تنیس و پدل شهرقدس
ایجاد گمرکات تخصصی در مناطق آزاد
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
اجرای ۶۰ درصد از قانون حمایت از معلولین در استان قزوین
مشاهده چهار پلنگ ایرانی در یک قاب در سوادکوه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
سقف کیفری مهریه مشخص شد
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۶ نظر)
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)