• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۰۰۹۹۵
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲
سیاسی » امنیتی و دفاعی
«شهید شیرودی» مالک اشتر لشکر خمینی

تقابل شهید شیرودی و بنی صدر با رد ترفیع درجه

شهید شیرودی به‌دلیل اینکه با حیله‌های بنی‌صدر و کارشکنی‌های این فرد در دوران جنگ آشنا شده بود، جزو فرماندهانی بود که ترفیع درجه از سوی وی را نپذیرفت.

تقابل شهید شیرودی و بنی صدر با رد ترفیع درجهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از دفاع پرس ۳۱ اردیبهشت ۵۹ بود که ارتش عراق با حمایت همه‌جانبه بیش از ۸۰ کشور، به ایران حمله کرد و رژیم بعثی طوری برنامه‌ریزی کرده بود که در همان روز‌های آغازین جنگ بتواند قسمت‌های مختلفی از مناطق جنوب غربی کشور را تصرف کند، اما دشمنان قسم خورده ایران اسلامی از عزم جدی ملت ایران برای حفاظت از نظام خبر نداشتند. به‌طوری که بیش از پنج میلیون نفر برای دفاع از کشور به مناطق جنگی رفتند و مهم‌ترین شاخصه و ویژگی که رزمندگان ایرانی را با رزمندگان عراقی متمایز می‌کرد، داشتن روحیه ایثار، از خودگذشتگی و شهادت بود و همين ویژگی‌ها در کنار وحدت و همدلی که جوانان در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل داشتند، منجر به این شد که کشور ما در جنگ تحمیلی، با اینکه از نظر تجهیزات و نیروی انسانی وضعیت بدتری نسبت به دشمن داشت، اما به پیروزی دست پیدا کرد.
در دوران دفاع مقدس، در کنار داوطلبانی که به جنگ رفته بودند، ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز بیش از ۲۱۷ هزار نفر از نیروی خود را برای ایستادگی برابر رژیم بعثی آماده کرد و رشادت‌های این عزیزان علاوه بر عقب راندن عراقی‌ها از خاک ایران، منجر به شهادت ۴۸ هزار ارتشی شد، لذا تنها کاری که ملت ایران و به‌ویژه نسل جوانی که دوران دفاع مقدس را درک نکرده است، می‌تواند انجام دهد، زنده نگه داشتن یاد و خاطره این عزیزان و استفاده از تجارب رزمندگان در دوران دفاع مقدس برای حل مشکلات امروزی است.
اگر یاد شهدا توسط امروزی‌ها گرامی داشته شود، در این صورت است که آیندگان نیز می‌توانند از دوران شگرف دفاع مقدس نهایت استفاده را بکنند و با الگو قرار دادن شهدا که همه چیز خود را فدای اسلام کردند، بتوانند گامی موثر در راستای اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی ایران بردارند. البته رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بار‌ها اعلام کرده‌اند که زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا، کمتر از شهادت نیست؛ بنابراین ما باید قدردان شهدا باشیم که یکی از روش‌های این قدردانی، زنده نگه داشتن یاد و خاطره این عزیزان است.
از آنجا که هشتم اردیبهشت، سالروز شهادت خلبان علی‌اکبر شیرودی است، لذا جا دارد تا نگاهی به فعالیت‌های این شهید والامقام به‌خصوص در دوران دفاع مقدس بیاندازیم.
«علی‌اکبر شیرودی» در دی ۱۳۳۴ در خانواده‌ای مذهبی دیده به جهان گشود و علوم قرآنی را از پدرش که یک کشاورز بود، آموخت و بعد از اینکه تا سوم دبیرستان در مدرسه‌ای واقع در روستایشان به تحصیل مشغول بود، به تهران آمد و در سال ۱۳۵۱ وارد ارتش شد.
شیرودی بعد از گذراندن دوران مقدماتی آموزش خلبانی هلی کوپتر، با درجه ستوانیاری فارغ‌التحصیل شد و این‌طور که همرزمان این شهید بزرگوار اعلام کردند، علی‌اکبر با اینکه در دوران رژیم پهلوی در ارتش مشغول به خدمت بود، اما از افرادی بود که بیشترین زمینه را برای پیوستن ارتشی‌ها به مردم انقلابی فراهم کرد. به‌طوری که ساعاتی بعد از فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر پیوستن ارتش به صفوف مردم، از ارتش بیرون آمد و اقدام به تشکیل گروهی چریکی کرد.
اقدامات شیرودی در دوران انقلاب به همین جا ختم نمی‌شود. شیرودی به همراه جوانان انقلابی در کرمانشاه، کمیته استقبال از امام راحل را تشکیل داد و از طرفی به‌دلیل رابطه خوبی که با فرماندهان سپاه داشت، مسئولیت راه‌اندازی کمیته در استان کرمانشاه را برعهده گرفت و در دوران جنگ تحمیلی نیز عملیات‌های مشترکی را با فرماندهان سپاه در مناطق شمال غربی کشور به سرانجام رساند.
با شروع جنگ تحمیلی، شیرودی بلافاصله به مناطق جنگی رفت و با اینکه هلی کوپترش بیش از ۳۰۰ مرتبه مورد اصابت قرار گرفته بود، اما هرگز برای دفاع از این مرز و بوم عقب نکشید و با اراده‌ای که داشت در بلندی‌های شمال غرب کشور مشغول انجام عملیات‌های مختلفی بود و اقدامات ارزنده وی، منجر به این شد تا آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز لقب مالک اشتر لشکر خمینی کبیر را به شیرودی بدهد. شهید چمران نیز از شیرودی با عنوان ستاره درخشان کردستان یاد کرده است. شهید شیرودی سرانجام در هشتم اردیبهشت سال ۱۳۶۰ در منطقه بازی‌دراز درحالی که چندین تانک دشمن را منهدم کرده بود، هلی کوپترش از پشت مورد اصابت گلوله قرار گرفت و در سن ۲۶ سالگی به شهادت رسید. پیکر این شهید والامقام در روستای شیرود آرام گرفته است.
عمده فعالیت شهید شیرودی در ارتفاعات کرمانشاه و دشت ذهاب بود. همرزمان این شهید، خاطرات بسیاری از مقاومت شیرودی و همرزمانش بیان کرده‌اند که در تمام آنها، شاهد شجاعت و رشادت منحصر به فرد شهید شیرودی هستیم.
یکی از همرزمان شهید شیرودی درباره مقاومت مقابل دشمنان در ارتفاعات غرب کشور این‌طور می‌گوید: از سر پل ذهاب اخبار نگران کننده‌ای به گوش می‌رسید که حاکی از پیشرفت عراقی‌ها به سوی این منطقه بود. حدوداً سه لشکر از نیرو‌های عراقی در حال حرکت به سمت سرپل ذهاب بودند و تانک‌ها پشت سر هم و به سرعت پیشروی می‌کردند.
رزمندگان نیز در پادگان ابوذر مستقر بودند که با مشاهده حجم آتش دشمن، دستور عقب نشینی دادند. شیرودی که از این دستور عصبانی بود گفت: دشمن در سراسر مرز‌های ما در حال پیشرفت است. هرکجا که او پیشروی کرد ما باید عقب نشینی کنیم؟ نظر من این است که بمانیم و تا جایی که امکان دارد مقاومت کنیم و مانع پیشرفت آن‌ها بشویم. بعد از این سخنان بود که بقیه رزمندگان در پادگان ابوذر هم موافقت کردند
بنابراین مهمات‌گیری هلی کوپتر‌ها آغاز شد و رزمندگان بدون معطلی به طرف عراقی‌ها پرواز کردند. آتش خشم و نفرت بچه‌های خلبان در موشک‌های تاو و رگبار توپ‌های هلی کوپتر‌های کبرا بر سر مهاجمان می‌ریخت. وضع تا جایی پیش رفت که تانک‌ها دور خودشان می‌چرخیدند و با هم تصادف می‌کردند. عراقی‌ها، چون چاره‌ای نداشتند، بدون هدف شلیک می‌کردند. سه روز نبرد شجاعانه خلبان شیرودی و دو خلبان دیگر و خدمه منجر به انهدام ۱۵ تانک و به هلاکت رسیدن صد‌ها نفر از متجاوزان شد.
شهید شیرودی علاوه بر شجاع بودن، ولایت‌مدار نیز بود و بار‌ها در بین رزمندگان اعلام کرده بود که من نوکر آن کسی هستم که طرفدار، مطیع و مقلد امام خمینی (ره) باشد. شیرودی بار‌ها به اظهارات و اقدامات بنی‌صدر واکنش نشان داده بود و در واقع پی برده بود که بنی‌صدر به‌دنبال تضعیف نظام جمهوری اسلامی ایران است. شیرودی زمانی که متوجه اظهارات بنی‌صدر مبنی بر تخلیه پادگان و انهدام مهمات شد، با این موضوع مخالفت کرد و به همراه چند نفر دیگر از رزمندگان از دستور سرپیچی کرد و همین اقدام منجر به شکست یکی از عملیات‌های دشمن در ارتفاعات غرب کشور شد. بعد از شکست نیرو‌های دشمن در این عملیات، بنی‌صدر برای اینکه نظر افراد را متوجه خود کند، درجه شیرودی را ترفیع داد، اما شهید شیرودی که با حیله‌های بنی‌صدر آشنا بود، این درجه را نپذیرفت.
تنها دغدغه شهید شیرودی در آن دوران این بود که کارشکنی‌ها و به نوعی کمک به رژیم بعثی که از سوی بنی‌صدر صورت می‌گرفت به اطلاع فرماندهان جنگ و امام خمینی (ره) برسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)