• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۹۹۲۹۶
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲

چرایی اصرار ائتلاف متجاوز سعودی و امارتی بر ادامه جنگ در یمن در فضای کرونا و ماه رمضان

عربستان بر خلاف ادعای آتش بس اعلامی اش, با استمرار حملات هوایی  و زمینی به یمن, درصدد است تا با انتشار ویروس کرونا در این کشور, روزنه ای برای جبران شکست هایش بیابد.

چرایی اصرار ائتلاف متجاوز سعودی و امارتی بر ادامه جنگ در یمن در فضای کرونا و ماه رمضان

پس از شیوع کرونا دبیرکل سازمان ملل خواستار  آتش بس در مناطق درگیر از جمله در یمن شد تا امکان مقابله مقابله با این بیماری مهلک در این مناطق فراهم شود. این مسئله برای یمن از اهمیت مضاعف برخوردار بود به لحاظ آنکه این کشور بیش از 5 سال است که در معرض حملات بی وقفه ائتلاف متجاوز سعودی و اماراتی و مزدوران تحت حمایت آنها قرار دارد.
علاوه بر این به دلیل محاصره طولانی یمن بیش از 80 درصد از جمعیت این کشور طبق آمارهای سازمان ملل از مدت ها پیش در آستانه قحطی و گرسنگی قرار دارند که این وضعیت طبعا آسیب پذیری در مقابل کرونا را  بیشتر می کند آن هم در شرایطی که  در نبود دارو و واکسن موثر تقویت رژیم غذایی یکی از راه های موثر برای کاهش خطرات ناشی از این ویروس ناشناخته و کشنده ارزیابی شده است. 
ائتلاف مهاجم در ابتدا به طور یکجانبه اعلام آتش بس کرد و این تصور را بوجود آورد که گویا با درخواست دبیرکل سازمان ملل و نماینده آن در یمن برای برقراری آتش بس فراگیر و تسریع کمک های انسان دوستانه استقبال کرده  است اما گذشت زمان مشخص کرد که این آتش بس فریبی بیش نبوده است و به گفته سخنگوی نیروهای انصارالله از زمان اعلام اتش بس نیروهای ائتلاف متجاوز سعودی و اماراتی به 57 حمله زمینی و حدود 500 حمله هوایی دست زده اند. شاید اولین سوالی که به نظرمی رسد این است که علت اصرار ائتلاف متجاوز بر استمرار حملات علیرغم شکست های روزافزون آن در یمن چیست و چرا عربستان به اصطلاح جلوی ضرر بیشتر را نمی گیرد و خود را از باتلاق یمن خارج نمی کند؟
چند علت در این زمینه محتمل به نظر می رسد: نخست اینکه شواهد و نشانه های موجود حاکی از این است که عربستان به احتمال شیوع  کرونا در یمن برخلاف سازمان ملل نه به عنوان یک تهدید بلکه درست برعکس به مثابه یک فرصت نگاه می کند و به گفته مسئولان انصارلله شواهد متعددی دال بر تلاش عربستان برای شیوع کرونا در یمن و بخصوص در مناطق تحت کنترل انصار الله بوده تا بلکه بتواند راهی برای جبران شکست هایش بیابد. 
دوم اینکه عربستان و شخص محمد بن سلمان از همان ابتدای تحمیل جنگ بر یمن که با تصاحب قدرت در داخل همراه بوده  از سوی بخشی از خاندان در معرض انتقاد و سوال قرار داشته است و اکنون از آن هراس دارد که پایان جنگ آن هم بدون هیچ دستاورد مشخص اعتراض های داخلی را دو چندان سازد بخصوص آنکه پس لرزه های بحران جانشینی کماکان در خاندان  سعودی باقی است و تقارن این مسائل و بحران ها با بحران ناشی از سقوط آزاد بهای نفت در هم آمیخته و بر شدت و گستره آن افزوده است. 
در چنین وضعیتی به نظر می رسد جناح حاکم به رهبری محمد بن سلمان به جنگ یمن به مثابه ابزاری برای فرافکنی بحران داخلی نگاه می کند. گذشته از این ها ، تجاوز نظامی عربستان و امارات به یمن از همان ابتدا با هماهنگی راستگرایان حاکم بر فلسطین اشغالی به رهبری نتانیاهوونومحافظه کاران حاکم بر کاح سفید به رهبری ترامپ و بر اساس یک طرح منطقه ای موسوم به معامله قرن همراه بوده  و با وجود اینکه اجرای این طرح با مشکل و مانع جدی روبرو شده است، اما گویا محمد بن سلمان و محمد بن زاید هنوز چراغ سبز لازم را برای انصراف از این پروژه دریافت نکرده اند و لذا با وقت کشی کماکان به رویکرد نظامی گری خود در یمن ادامه می دهند.
-------------------------------------
احمد کاظم زاده
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست مدیران امور دانشجویی کشور در سمنان
بزرگداشت زنده یاد نوشیروانی نیکوکار بزرگ در بابل
احیای یک طرح فولادی در تربت‌حیدریه پس از ۱۴ سال 
پایان مسابقات مینی‌فوتبال کارگری بوکان
برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش‌آموز در عجب‌شیر
تفرقه در امت اسلام، خواست صهیونیسم جهانی است
پیش بینی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای بهره‌برداری از قطعه ۲ _ج محور ارومیه - مهاباد- میاندوآب
عرضه رایگان زمین حذف می شود؟!
تاکید رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی بر برخورد با قبح زدایی و هنجارشکنی هدفمند
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از طرح ساماندهی و زیباسازی ساحل زرینه‌رود
همه اصناف مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شوند
جشنواره برگ‌های رنگارنگ سرکان در قاب دوربین عکاسان
آغاز حملات گسترده هوایی به جنوب لبنان
افتتاح مرحله سوم کارخانه نوآوری زاهدان با حضور وزیر علوم
برگزاری مانور استانی مقابله با پشه آئدس در بندرگز
ستاد اربعین ۱۴۰۵ استان کرمانشاه کار خود را آغاز کرد
علت کمبود نهاده‌های دامی، خشکسالی و هشداری که باور نشد
افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر صنعتی در افغانستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
رایزنی غریب آبادی با مقامات عربستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)