• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۱۹۴۸
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۸
سیاسی » سیاست خارجی
سخنگوی وزارت امور خارجه

اقدامات وزارت خارجه در به حداقل رساندن آثارکرونا

وزارت امور خارجه اقدامات خود را برای به حداقل رساندن آثار منفی ناشی از انتشار ویروس کرونا با هماهنگی و همکاری نزدیک با وزارت بهداشت تشریح کرد.

اقدامات وزارت خارجه برای به حداقل رساندن آثار کرونابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما به نقل از مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه، آقای سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص اقدامات انجام شده از سوی این وزارتخانه به منظور جلب همکاری و مشارکت دیگر کشور‌ها و سازمان‌های بین المللی در زمینه اقلام مورد نیاز برای مقابله با کرونا در کشورمان اظهار داشت: آقای دکتر ظریف پس از اعلام و تایید ورود ویروس کرونا به کشورمان از سوی مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چارچوبی مبنی بر تلاش جهت به حداقل رساندن آثار سوء اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ناشی از انتشار ویروس کرونا را تعیین کردند و بر همین اساس تمامی بخش‌های ذیربط وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌های کشورمان در این رابطه فعال شدند.
آقای موسوی تصریح کرد: در این ارتباط تشکیل جلسه توجیهی و پرسش و پاسخ با کلیه سفرای خارجی مقیم ایران، نمایندگان نهاد‌های بین المللی در ایران از جمله سازمان بهداشت جهانی و نمایندگان وزارت بهداشت در محل وزارت خارجه در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: در این جلسه نماینده سازمان جهانی بهداشت از توانایی و عملکرد ایران، به عنوان "نمونه‌ای مثال زدنی" یاد کرد. همچنین مقامات سازمان مذکور در ژنو نیز از توانایی اساسی ایران برای مدیریت بحران و سابقه اثبات شده کشورمان در مدیریت موفق بحران‌های قبلی تهدید کننده سلامت و بهداشت جهانی سخن گفتند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به این سوال که نقش وزارت امور خارجه در تامین نیاز‌های وزارت بهداشت کشورمان از سایر کشور‌ها و سازمان‌های بین المللی به چه ترتیبی بوده است، افزود: از جمله اقدامات اولیه وزارت امور خارجه ارائه فهرست منسجم نیاز‌های پیشگیرانه و درمانی کشور برای مهار کرونا به سازمان ملل، نهاد‌های بین المللی مرتبط و سفرای مقیم و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور جهت حداکثری کردن پتانسیل کمک‌های بین المللی بوده است.
آقای موسوی خاطر نشان کرد: در همین خصوص کمک‌های بسیار موثری از سوی سازمان بهداشت جهانی شامل محموله قابل توجهی روز گذشته دوشنبه ۹۸/۱۲/۱۲ با پرواز تخصیص داده شده توسط امارات به کشورمان انتقال یافت. همچنین اقلام ارسالی از سوی یونیسف و همینطور برخی کشور‌ها بویژه چین، ترکیه و اتریش در این خصوص قابل ذکر است.
وی ادامه داد: کمک‌های ارائه شده از سوی سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه نیز بامداد امروز وارد کشورمان شده است. در همین ارتباط تعداد قابل توجهی از کشور‌های دیگر نیز در حال بررسی آخرین نیاز‌های اعلامی و ارسال کمک‌ها میباشند. همچنین کمک مالی جداگانه‌ای نیز از سوی سه کشور آلمان، فرانسه و انگلستان اختصاص یافته که از کانال سازمان‌های ذیربط بین المللی ارائه می‌شود.
آقای موسوی افزود: این کمک‌ها تلاش‌های بی وقفه واثر بخش دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برای کنترل شرایط تکمیل خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام مراتب قدردانی جمهوری اسلامی ایران از کمک‌های انساندوستانه اخیر، مقابله موثر با شیوع کرونا را موضوعی دانست که مشمول همکاری موثر بین المللی قرار دارد.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص محدودیت‌های ایجاد شده در مسیر تامین نیاز‌ها با توجه به تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه رژیم ایالات متحده آمریکا اظهار داشت: شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، بیش از پیش آثار منفی تحریم‌های غیر قانونی آمریکا بر مردم ایران و بویژه اقشار آسیب پذیر را به جامعه جهانی و بویژه کشور‌های اروپایی عیان ساخته است.
آقای موسوی همچنین در پاسخ به این سوال که چه اقدامات دیگری از سوی وزارت امور خارجه در این زمینه در دست پیگیری است، اظهار داشت: انجام فعالیت‌های سیاسی مختلف از جمله تماس‌های وزیر امور خارجه، مدیران این وزارت و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور با همتایان و نهاد‌های ذیربط دو جانبه و بین المللی از دیگر اقداماتی است که در جهت جلب کمک‌های درمانی و بهداشتی، مساعدت‌های کنسولی و مرتبط با تردد اتباع ایرانی و خارجی، رفع محدودیت مرزی و تجاری با رعایت ملاحظات احتیاطی بهداشتی در دست پیگیری و اقدام است و در این رابطه، تعدادی از مرز‌ها کشورمان با همسایگان فعالیت خود را از سر گرفته اند که با حصول اطمینان دیگر کشور‌ها از رعایت استاندارد‌های بهداشتی و ایمنی بالا در سطح کشور، انشاءالله، شرایط با سرعت بیشتری به سمت عادی شدن پیش خواهد رفت.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: علاوه براین به منظور بررسی مشکلات تبادلات تجاری با کشور‌های همسایه در پی شیوع ویروس کرونا در کشور، جلسه فوق العاده ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی نیز در وزارت امور خارجه برگزار شد که طی آن نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی کشور و بخش خصوصی ضمن قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مقابله با کرونا، آخرین اقدامات بعمل آمده در جهت رفع نگرانی طرف‌های تجارت خارجی کشورمان را مورد بررسی قرار داده و پیرامون تسهیل در تردد‌های مرزی و مراودات تجاری با کشور‌های همسایه تصمیماتی را اتخاذ کردند.
آقای موسوی همچنین از رایزنی‌های آتی وزیر امور خارجه با برخی از همتایان اروپایی در این خصوص خبر داد و رایزنی با کمیسیون اروپا به منظور بهره برداری از امکانات آن در این حوزه را نیز مورد اشاره قرار داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شهرکرد و بلداجی سردترین نقاط چهارمحال و بختیاری
کتاب «۴ شبهه ۴ پاسخ» منتشر شد
نظارت ویژه بر توزیع مرغ منجمد در ارومیه
استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی گامی مهم به سوی انرژی پایدار
صفحه نخست روزنامه‌های هرمزگان ۱۰ آذر ۱۴۰۴
رزمایش «سهند ۲۰۲۵» برگزار می‌شود
توزیع ۵۰ مرحله شیر رایگان در مدارس لرستان
آموزش و پرورش نقشی مهم در نهادینه‌سازی مصرف بهینه گاز دارد
برپایی نمایشگاه تولیدات پوشاک ایرانی – اسلامی در مروست
صدور کیفرخواست پرونده کلاهبرداری بورسیه دانشجویان در گلستان
روایت کوهنوردان خدابنده ای از سپیده‌دم
تاریخ‌سازی رزمی‌کاران کردستانی در مسابقات جهانی پاهویوت
دستگیری سه شکار چی غیر مجاز پرندگان وحشی در دزپارت  
بدون الگوی عملی در مدارس، آموزش مصرف صحیح گاز بی‌اثر است
کشف ۱۵۵ میلیارد ریال تجهیزات پزشکی قاچاق در مشهد
دستگیری شش سارق طلافروشی های کیش
برکناری رسول خطیبی از هدایت مس رفسنجان
عبورظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از مرز ۳ مگاوات
ثبت بیش از ۴۶۶ هزار سفر در پایانه بار بندر امام خمینی
نماز باران در اردبیل اقامه می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
عاقبت پشت کردن به وطن
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
پیگیری گلایه یکی از شهروندان از نحوه خدمات درمانی در بیمارستان قدس   (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)