• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۵۶۴۵۵
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
جلال الدین میرزای رزاز

شاه کلید پیشگیری از کرونا، تغذیه سالم است

رییس انجمن تغذیه ایران، به تشریح اهمیت تغذیه سالم در پیشگیری از ابتلا به کرونا و هنگام بیماری پرداخت.

شاه کلید پیشگیری از کرونا، تغذیه سالم استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ آقای جلال الدین میرزای رزاز، گفت: نقش محوری تغذیه در کاهش بار بیماری‌ها و جلوگیری از بیماری‌های غیر واگیر نظیر دیابت، اضافه وزن، سندم متابولیک، بیماری‌های قلب و عروق، سرطان و...، به اثبات رسیده و رعایت اصول تغذیه سالم می‌تواند تا ۵۵ درصد از بار بیماری‌ها را در آینده کاهش دهد.
این متخصص علوم تغذیه افزود: حدود ۲۴ تا ۲۸ درصد از بیماران بستری در بیمارستان‌های ایران دچار سوء تغذیه هستند که متأسفانه این امر باعث طولانی شدن مدت زمان بستری بیمار می‌شود و درمان را با اخلال جدی مواجه می‌کند. ضمن اینکه هزینه‌های مادی و معنوی زیادی به بیمار و خانواده او تحمیل می‌کند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور به راهکار‌های تغذیه‌ای پیشگیری از ابتلا به کرونا اشاره کرد و گفت: شاه کلید پیشگیری از ابتلا به کرونا افزایش و تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن از طریق تغذیه سالم و اصلاح سبک زندگی است.
رییس دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب که سیستم ایمنی به دو بخش اختصاصی و غیر اختصاصی تقسیم می‌شود، افزود: غیر اختصاصی، شامل پوست، آنزیم لیزوزوم، لایه‌های مخاطی همچون گوارش، تنفس و گلبول‌های سفید است و اختصاصی، شامل لنفوسیت‌های T و B است.
وی به افزایش فعالیت فیزیکی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه، خواب کافی و پرهیز از اضطراب اشاره کرد و گفت: در هنگام بیماری و مواقعی که بدن مورد هجوم قرار می‌گیرد مواد غذایی لازم یا از ذخایر داخل بدن تأمین می‌شوند یا از طریق خوراکی که تأمین آن‌ها نقش محوری دارد.
آقای میرزای رزاز گفت: افراد دچار بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، بیماری‌های مزمن و حاد تنفسی و نقص سیستم ایمنی، نیازمند مراقبت‌های ویژه تغذیه‌ای هستند.
وی تأکید کرد: چنانچه شرایط رعایت اصول کلی تغذیه سالم فراهم باشد همه ویتامین‌ها و املاح برای بدن تأمین می‌شود. ولی در صورت وجود بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، بیمار‌های مزمن تنفسی و نقص در سیستم ایمنی می‌توانند با مشورت متخصصان تغذیه از طریق مصرف مکمل‌ها میزان لازم برای تأمین سلامت خود را مصرف نمایند.
آقای میرزای رزاز در ارتباط با نقش ویتامین C گفت: اکنون جای بحث دارد و برخی از منابع معتبر توصیه به استفاده نکردن از این نوع ویتامین در هنگام ابتلا به کرونا دارند، از این رو در شرایط بیماری و هایپرکاتابولیک نیاز به افزایش دریافت کالری با متخصص تغذیه مشاوره شود.
وی به ویژگی‌های غذا‌های سالم‌تر اشاره کرد و افزود: شرایط پخت غذای سالم و بهداشتی به طور کامل رعایت شود، خودداری از مصرف غذا‌های نیمه پخته مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ عسلی، محدودیت جدی در استفاده از سرخ کردنی‌ها و خودداری از زمان‌های پخت خیلی طولانی برای حفظ ارزش غذایی مواد غذایی، باید مورد توجه قرار گیرد.
این متخصص تغذیه گفت: توجه ویژه به صبحانه کامل مانند استفاده از عدسی، لوبیا، تخم مرغ، سبزیجات، حبوبات، مصرف زرد چوبه به همراه زعفران، دارچین و سیر، مصرف شود.
وی افزود: بهتر است همراه غذا، پیاز خام یا سالاد و سبزیجات، روغن زیتون و لیموترش یا نارنج مصرف شود.
آقای میرزای رزاز گفت: استفاده از میان وعده‌ها مثل میوه، انواع مغز‌ها و شکلات تلخ به عنوان منابع آنتی اکسیدان، مورد توجه قرار گیرد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، بر استفاده نکردن از غذا‌های فوری (فست فودها) و تهیه غذا از غذاخوری‌های غیر معتبر تأکید کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دوازدهم آذر ۱۴۰۴)
برگزاری مسابقات ووشو قهرمانی بانوان در تبریز
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (دوازهم آذرماه ۱۴۰۴)
اجرای پویش کاشت نهال همزمان با سراسر کشور از عرصه‌های منابع طبیعی بویراحمد
مطالعات آبخیزداری در اراضی بالادست سد حاجیلار ورزقان
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
 اقدام خیرخواهانه پزشک زنجانی؛ دو کودک نیازمند رایگان جراحی شدند
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
رقابت هنرمندان چهارمحال و بختیاری برای دریافت مهر اصالت ملی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۲ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
همت اهالی روستای مصر آباد زنجان قنات قدیمی را زنده کرد
بررسی راهکار‌های استفاده از ظرفیت نخبگان در تولید و صنعت
پیام ما به مردم دنیا صلح و تعامل است
انجام ۴۳۱ پرواز خارجی از فرودگاه تبریز
تاکید فرماندار شاهین‌دژ بر تقویت خدمات شهری با اولویت مطالبات مردمی
برگزاری همایش تخصصی اردستان شناسی
ایران تجربه بسیار کلاسیکی در مبارزه با تروریسم دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
استان یزد فردا بارانی می شود
مدارس و دانشگا‌ه های کهگیلویه و بویراحمد فردا ۱۲ آذر غیرحضوری شد
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)